a ja mam mały problem :P mam w taki sposób zakodowane dziennie w caddy, i niekiedy przy odpaleniu wyskakuje błąd przepalonej żarówki. Jak załącze normalne halogeny błąd gaśnie. Ktoś wie jak to wyeliminować?
[O2] Halogeny jako dzienne
Zwiń
X
-
-
możnaZamieszczone przez arturrs2Witam.Mam pytanie.Czy o2 przed zmianą 2006 można włączyć halogeny jako dzienne?Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
W przed FL nie wiem, dlatego napisałem, że FL się da. Skoro wiesz, to po prostu napisz. Ja nie mam za bardzo styczności z antykami (kanciakami znaczy) :diabelski_usmiechZamieszczone przez greg44A co w przed FL nie da sie tak włączyć mając czujnik deszczu zamontowany?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
A co w nim antyczne, zmienili elektrykę bo widocznie musieli sobie uprościć życie i przyoszczędzić na kosztach wytworzenia. Co do piękności OII FL to się nie będę wypowiadał przód auta to ...... szczególnie przednie lampy.Zamieszczone przez EnriquezJa nie mam za bardzo styczności z antykami (kanciakami znaczy)
Aby włączyć w halogeny jako dzienne w OII powinno się zamontować włącznik Auto, z CE przeciągnąć do włącznika jeden kabel, bo go nie ma, które piny itp są opisane na forum. Następnie zamontować czujnik deszczu i go zakodować i kodowanie odpowiednie CE, które jest opisane w wątku z montażem włącznika Auto. Jeżeli nie zamontujemy czujnika deszczu to na Auto będą nam się paliły światła mijania, a na 0 od razu po przekręceniu kluczyka światła do jazdy dziennej w halogenach, bez czujnika nic nie osiągniemy. Jeżeli będzie czujnik to na Auto będzie w dobrych warunkach pogodowych dzienne, w złych warunkach będzie przełączało się na mijania, pozycja 0 nic się nie będzie paliło.
Komentarz
-
To jeszcze jedno pytanie
Czy ktoś z okolic Rudy Śląskiej dysponuje vcds'em i chwilką czasu ?
Bo chciałbym wyłączyć wariującą kontrolkę zapiętych pasów, i może te światła do jazdy dziennej dałoby się uruchomić
Komentarz
-
blackrs, Witaj mam pytanie kto ci odpalał halogeny jako dzienne i czy to w mojej da się odpalić.Jordi
Komentarz
-
Ja mam czujnik, dzienne w halogenach i w pozycji 0 też świecą halogeny. Wyłączają się tylko po zaciągnięciu ręcznego. Mimo różnych kombinacji nie mogę spowodować aby na 0 nic się nie świeciło.Zamieszczone przez greg44Jeżeli będzie czujnik to na Auto będzie w dobrych warunkach pogodowych dzienne, w złych warunkach będzie przełączało się na mijania, pozycja 0 nic się nie będzie paliło.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
juz sie sam pogubilem mam zwykle halogeny ustawione na jazde dzienna ale z tego co piszecie to sa bez homologacji na nia. Niektorzy pisza ze z matowym odblysnikiem na dole maja takowa a niektorzy ze nie. Jak to wiec jest czy sa jakies halogeny ktore sa w 100% przystosowane do jazdy dziennej. Czeka mnie trasa Katowice Gdansk i nie wolalbym uniknac jakis problemow po drodze. W ostatecznosci wezme vcdsa i wylacze je na jakis czas.
Komentarz
-
ganzal, jezeli masz samochód przed fl, to nie masz przystosowanych halogenów jako dziennych , te z matowym dołem są to doswietlania zakretów, halogeny przystosowane do jazdy dziennej są dopiero w oct po fl, tam są dwie zarówki , jedna na dzienne , druga to halogen. Generalnie Policja nic do tego nie ma , ale jak sie przyczepią , że nie masz na kloszu DRL , to bedzie problem.
Komentarz
-
Skandynawskiego nigdy nie miałem zaznaczonego, tylko amerykański...Zamieszczone przez Enriquezwokan,
musisz odznaczyć tryb skandynawski.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
odpalał mi bohen da się w przed fl bez problemu do tego możesz ustawić % na jaki mają świecić ja mam na 50 %Zamieszczone przez Kh2GzYH@neostrablackrs, Witaj mam pytanie kto ci odpalał halogeny jako dzienne i czy to w mojej da się odpalić.
[ Dodano: Nie 26 Sie, 12 17:02 ]
ps wpadnij na spota jutro to ci odpalimy to i jeszcze pare innych funkcji
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
da się, zależy jaki masz sterownik CE i jaki soft/kabelZamieszczone przez wokanJa mam czujnik, dzienne w halogenach i w pozycji 0 też świecą halogeny. Wyłączają się tylko po zaciągnięciu ręcznego. Mimo różnych kombinacji nie mogę spowodować aby na 0 nic się nie świeciło->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
blackrs, jutro na spota nie mogę ale innym razem chętnie a co tam jeszcze można odpalić ciekawego.Jordi
Komentarz
-
zależy jaki masz moduł komfortu poczytaj w wątku o vcds jest tam troche napisaneBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
Sterownik 21 bajtowy. Kabel od eservice i VCDS 11.3 MilleniumZamieszczone przez krzynolda się, zależy jaki masz sterownik CE i jaki soft/kabelZamieszczone przez wokanJa mam czujnik, dzienne w halogenach i w pozycji 0 też świecą halogeny. Wyłączają się tylko po zaciągnięciu ręcznego. Mimo różnych kombinacji nie mogę spowodować aby na 0 nic się nie świeciło
W takim zestawie da radę?Octavia II RS TDI 200/441
Komentarz
-
wokan, nie, tylko 30 bajtowy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
podbijam
Czy nadal sytuacja nie uległa zmianie. Szukałem na allegro i nic nie znalałemZamieszczone przez kropeckNie istnieją lampy (w miejsce halogenów) do O2 przed liftem / O2 TOUR z homologacją na dzienne.
Komentarz
-
Jeżeli chodzi o o2 przed Fl to nic nie uległo zmianie :wink:
Komentarz
-
i nie ma potrzeby, aby coś ulegało zmianie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
tez mi sie wydaje to zbędne skoro mozna zakodowac i jeździć. ja już poł roku tak smigamBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Komentarz
-
Witam
Chcę zaprogramować halogeny jako światła do jazdy dziennej. Octavia II 2008 rok.
Czy może mi pomóc ktoś w okolicy Krakowa :!:
Komentarz
-
advanced, w octavia2 nie było silnika AGR - zaktualizuj profil->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
jak włączyć w oII fl światła do jazdy dziennej przęłącznik na "AUTO".W kodowaniu LC, 26,3 mam zaznaczone.a światła nadal nie działaja.gdy przełącznik świateł jest na AUTO to nie świeci nic dopóki sie nie ściemni i wtedy zapalają sie xenony.dacie jakąś podpowiedz?
big
Komentarz
-
bigbigg, masz włączoną opcję że masz światła do dziennych LC 14,6->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz

Komentarz