a ja mam mały problem :P mam w taki sposób zakodowane dziennie w caddy, i niekiedy przy odpaleniu wyskakuje błąd przepalonej żarówki. Jak załącze normalne halogeny błąd gaśnie. Ktoś wie jak to wyeliminować?
[O2] Halogeny jako dzienne
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez EnriquezJa nie mam za bardzo styczności z antykami (kanciakami znaczy)
Aby włączyć w halogeny jako dzienne w OII powinno się zamontować włącznik Auto, z CE przeciągnąć do włącznika jeden kabel, bo go nie ma, które piny itp są opisane na forum. Następnie zamontować czujnik deszczu i go zakodować i kodowanie odpowiednie CE, które jest opisane w wątku z montażem włącznika Auto. Jeżeli nie zamontujemy czujnika deszczu to na Auto będą nam się paliły światła mijania, a na 0 od razu po przekręceniu kluczyka światła do jazdy dziennej w halogenach, bez czujnika nic nie osiągniemy. Jeżeli będzie czujnik to na Auto będzie w dobrych warunkach pogodowych dzienne, w złych warunkach będzie przełączało się na mijania, pozycja 0 nic się nie będzie paliło.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Jeżeli będzie czujnik to na Auto będzie w dobrych warunkach pogodowych dzienne, w złych warunkach będzie przełączało się na mijania, pozycja 0 nic się nie będzie paliło.Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
juz sie sam pogubilem mam zwykle halogeny ustawione na jazde dzienna ale z tego co piszecie to sa bez homologacji na nia. Niektorzy pisza ze z matowym odblysnikiem na dole maja takowa a niektorzy ze nie. Jak to wiec jest czy sa jakies halogeny ktore sa w 100% przystosowane do jazdy dziennej. Czeka mnie trasa Katowice Gdansk i nie wolalbym uniknac jakis problemow po drodze. W ostatecznosci wezme vcdsa i wylacze je na jakis czas.
Komentarz
-
-
ganzal, jezeli masz samochód przed fl, to nie masz przystosowanych halogenów jako dziennych , te z matowym dołem są to doswietlania zakretów, halogeny przystosowane do jazdy dziennej są dopiero w oct po fl, tam są dwie zarówki , jedna na dzienne , druga to halogen. Generalnie Policja nic do tego nie ma , ale jak sie przyczepią , że nie masz na kloszu DRL , to bedzie problem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kh2GzYH@neostrablackrs, Witaj mam pytanie kto ci odpalał halogeny jako dzienne i czy to w mojej da się odpalić.
[ Dodano: Nie 26 Sie, 12 17:02 ]
ps wpadnij na spota jutro to ci odpalimy to i jeszcze pare innych funkcjiBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wokanJa mam czujnik, dzienne w halogenach i w pozycji 0 też świecą halogeny. Wyłączają się tylko po zaciągnięciu ręcznego. Mimo różnych kombinacji nie mogę spowodować aby na 0 nic się nie świeciło->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolZamieszczone przez wokanJa mam czujnik, dzienne w halogenach i w pozycji 0 też świecą halogeny. Wyłączają się tylko po zaciągnięciu ręcznego. Mimo różnych kombinacji nie mogę spowodować aby na 0 nic się nie świeciło
W takim zestawie da radę?Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
wokan, nie, tylko 30 bajtowy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
i nie ma potrzeby, aby coś ulegało zmianie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
advanced, w octavia2 nie było silnika AGR - zaktualizuj profil->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
bigbigg, masz włączoną opcję że masz światła do dziennych LC 14,6->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz