witam nie było zaznaczone w 14,6 ale i tak nic to nie dało. dalej nie działają.żarówki sa ok. jakies pomysły?
[O2] Halogeny jako dzienne
Zwiń
X
-
bigbigg, jeśli masz dziennie razem z przeciwmgielnymi, to Krzynolowi pewnie chodzio o bajt 15 bit 6 "Daytime Running Light (DRL) via separate Ligth active" - to musisz miec zaznaczone.
To co Ty zaznaczyles w bajcie 26 sprawia, że dzienne beda swiecic tylko przy aktywnym przelaczniku AUTO, jak przelaczysz na pozycyjne to nie beda dzialac.
Pozdrawiam
KuCyK
Komentarz
-
-
bigbigg, no taka jest zasada przelacznika AUTO, ze musi byc w polozeniu "auto" :szeroki_usmiech , ale ten bajt 26 bit 3 mozesz wylaczyc spokojnie. wszystko bedzie dzialac. jesli chodzi o CH/LH to za to odpowiadaja ustawienia w bajcie 12 (bity 0 i 3) oraz bajcie 17 (bity 0, 3,4,5,6)Pozdrawiam
KuCyK
Komentarz
-
-
miało być 15,6ops:
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
krzynol, wczoraj probowalem w Leonie 2 przedlitowym wlaczyc dzienne w halogenach i nie wiem czemu ciagle palily sie mijania h7 + PMG a gasly postoje. Co prawda bylo to na szybko i nie mialem czasu na dluzej sie na tym zastanawiac, ale inaczej nie chcialo dzialac... jakies pomysly ?
reczniak wlaczal i wylaczal, wszystko prawidlowo, tylko nie wiem czemu te H7 sie z automatu zapalaly razem z PMG
Komentarz
-
-
tomek_poznan, jest gdzieś opcja "światła mijania zawsze aktywne"
i jest to niezależne od innych ustawień->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krzysiekno1Witam.
Koledzy chcę włączyć halogeny jako dzienne w OII żony i szukam kogoś z Warszawy gdyż często tam bywam lub z Olsztyna gdzie mieszkam. Proszę o jakiś namiar kto może zająć się tym tematem. Z góry bardzo dziękuję
Moją na przykład wkurzają jakiekolwiek modyfikacje :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusA żona się zgadza?
Moją na przykład wkurzają jakiekolwiek modyfikacje->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplposzło o to, że zrobiłem samowolkę bez wcześniejszej konsultacji->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krzysiekno1A jest szanasa otrzymać odpowiedź na pytanie jakie zadałem czy będziemy pisać o żonach itd.
Odpowiedz uzyskałeś odrazu
Zamieszczone przez bohenKrzysiekno1, wystarczy poszukać
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53257
Komentarz
-
-
Najfajniej było by aby zakodować sobie światła długie jako dzienne, czyli przyciemnić je i aby włączały się jak halogeny, tak jak z tego co kojarzę w Audi A6 jest, takie rozwiązanie było by najlepsze (chociaż możne tam są specjalne światła do jazdy dziennej w lampach głównych). Był ten temat już poruszany ale bez odzewu.
Komentarz
-
Komentarz