greg44, wydaje mi się jest to wykonalne - ja już kilka razy w Krakowie widziałem starszego jegomościa z takim patentem w OII ...
[O2] Halogeny jako dzienne
Zwiń
X
-
Ja tak długie przyciemnione jako dzienne kodowałem ale przy halogenowych lampach nie miałem wtedy świateł "długich" z manetki uruchamianych.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Zamieszczone przez 1 6 DJa tak długie przyciemnione jako dzienne kodowałem ale przy halogenowych lampach nie miałem wtedy świateł "długich" z manetki uruchamianych.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
tomek_poznan, zgadzam się, każdy sterownik który miałem odrzuca kodowania dziennych na długich
ale czy to ma sens wogóle? dzienne na długich? :idea:->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Przy sterownikach 049 można to zakodować chyba tylko w 30 bajtowych Highline. Trzeba zaznaczyć bajt 17 bit chyba 1 czyli dezaktywacje dodatkowych długich, potem w bajcie 1 w zmodyfikowanym pliku jest lista gdzie mają być dzienne, chyba kodowałem też auto że niby ma ksenony.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezchyba tylko w miętówkach ma to sens, gdzie nie ma halogenów ani dziennych
choć z drugiej strony jak mijania są dziennymi to można je przyciemnić, więc po co w długich...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 1 6 DJa tak długie przyciemnione jako dzienne kodowałem ale przy halogenowych lampach nie miałem wtedy świateł "długich" z manetki uruchamianych.
Komentarz
-
-
Jak szukałem informacji o kodowaniu to w DE znalazłem informacje że w Audi A3 montowali jakiś moduł jakiejś firmy ściemniający długie o 60% i robiący z nich dzienne, ale w normalnych trybie dalej działać mogły jako długie.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Komentarz
-
-
Witam
Panowie mam prośbę ..posiadam golfa V z 2007 roku z fabrycznym czujnikiem zmierzchu( oraz włącznik z "tunelem" który teraz zamieniłem na taki z funkcją "AUTO")
chciałbym tak zakodować Bordnetza aby gdy przełączę przełącznik na tryb auto to - w dzień żeby paliły sie tylko światła z przodu bez podświetlenia deski, - a po zmierzchu aby światła przełączały się na na mijania i włączało podświetlenie deski...
obecnie jak ustawie tryb Ameryka Pn to owszem świeci sam przód ale jak ustawie tryb "Auto" to od razu włącza się podświetlenie deski i świeca się światła mijania( przód i tył) niezależnie czy jest ciemno czy jasno....
Bordnetz 30 Bit 3C8 937 049 E
kodowanie :
ED880F2700041800470A00000F00000000095D035C00010C00 0000000000
poniżej zdjęcia kodowania:
Uploaded with ImageShack.us
bardzo prosze o pomoc w tym kodowaniu.....
pozdrawiam
Komentarz
-
-
KOmi, wejdź w kodowanie czujnika światła i pokombinuj z ustawieniami czułości->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
w chodzi w centralnąelektrykę i tam z listy wybierasz sensor, a nie bordnetza i masz długie kodowanie dla sensora
a jakie wartości to poeksperymentuj->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Nie mam przełącznika Auto sterownik mam Borentaz SG 3C0937 049 AJ przestawiłem
ustawiłem światła na ameryke i dalem day time via fog lights , oczywiście działa ale z tego co wyczytałem nie będzie mi działał czujnik zmierzchu tak zeby w trybie 0 po zmroku samo sie przełączało na mijania (muszę przełączyć manualnie ) ? Zgada się czy coś poknociłem.
Oczywiście mam czujnik zmierzchu zamontowany. ( chyba że jeszcze muszę jakoś czujnik zmierzchu przestawić )
Jakoś nie mogę się doszukać jak zmontować przełącznik auto byłby ktoś tak miły i zapodałSkoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
Skoda Octavia II 2007 2.0 TDI 140 KM Elegance
Komentarz
-
-
damcyk, jeszcze raz, logicznie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
@up
Posiadam czujnik zmierzchu i po ustawieniu komputera na tryb amerykański i włączeniu halogenów jako dzienne nie przełącza mi ich na mijania przy nocy/zmierzchu .
Nie posiadam przełącznika do świateł z trybem AUTO .
Czy to jest tym spowodowane że nie chce przełączać ?Skoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
Komentarz
-
-
Czyli jeżeli dobrze rozumiem jak wymienię przełącznik na tryb AUTO to muszę jeszcze dodatkowy kabel poprowadzić bo najprawdopodobniej go tam nie ma .?
I trudna taka operacja jest gdzieś opisana ?Skoda Octavia I 2001 1.9 TDI Laurin&Klement(SOLD)
Komentarz
-
Komentarz