Zamieszczone przez adamdn
Zobacz wpis
[OII FL] kierownica multifunkcyjna
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez koleś Zobacz wpisCoś mieszasz pomysły.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisi skończyło się rumakowanieCFHC:
140 HP-> 185 HP
320 Nm -> 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamdn Zobacz wpisAle żeby od razu rumakowanie? Nieee
A tak na poważnie to wymiana całej kierownicy z poduszką na model O3 oraz szukanie właściwych numerów przycisków to dość kosztowna zabawa oraz sporo poszukiwań i kasy - stąd "rumakowanie"Ostatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpiswymiana całej kierownicy z poduszką na model O3 oraz szukanie właściwych numerów przycisków to dość kosztowna zabawaCFHC:
140 HP-> 185 HP
320 Nm -> 436 Nm
Komentarz
-
-
Koledzy chciałbym wymienić u siebie w O2 kierownicę na taką z O3. Generalnie mam wszystko poza właściwą kierownicą.
Wiem że ma to być kierownica od Rapida lub Superb FL z oznaczeniami przycisków 5E0 919 719 E lub F.
Tylko pytanie jak na allegro znaleźć właściwą?? Czy jesteście w stanie pomóc?
Komentarz
-
-
Powinna byc ok ale musisz potwierdzic jeszcze rocznik, jesli '14 bralbym w ciemno. Poza tym zwrocic mozna wiec zaden stres.
Panowie, ja mam z kolei inne pytanie - mam kiere trojramienna z odpowiednimi klawiszami dla OII FL ale jako ze dostawilem asystenta pasa ruchu to zrodzilo sie pytanie czy da sie dopasowac ktores klawisze (Rapid/OIII) zeby miec obsluge asystenta bezposrednio z klawisza na kierownicy? Sa takie kierownice jak wiemy tylko pytanie czy zadzialaja, hmm?CFHC:
140 HP-> 185 HP
320 Nm -> 436 Nm
Komentarz
-
-
A co myślisz o tych:
1. https://www.olx.pl/d/oferta/kierowni...tml#428edbddba
2. https://allegro.pl/oferta/kierownica...la-10515428338
3. https://allegro.pl/oferta/skoda-octa...ryg-8660546208
4. https://allegro.pl/oferta/kierownica...iii-8902969389
Pytanie kolejne co jeśli mam kierownice z odpowiedniego rocznika i oznaczenia na przyciskach są:
5E0 919 719 ale zamiast oznaczenia E lub F jest A albo L?? Czy te też zadziałają? A - jest z kierownicy z 2013r a L - z kierownicy z 11.12.2015
Komentarz
-
-
Koledzy a jakiego kabelka potrzebuję do airbag żeby to zadziałało? Jakiś nr tego kabelka? Większość kierownic jest niestety bez kabla do airbag. A może zadziała na kabelku od kierownicy O2 FL?
Pytanie 2
?
Czy poduszka jest tu zupełnie inna ni z w O2 czy może wystarczy kupić zaślepkę i przełożyć poduszkę tak jak się to robiło w O2 na O2FL ?
Jeśli nie to czy ma znaczenie od jakiego auta kupię poduszke (O3, F3, RAPID, SUPERB) i rocznik produkcji tej poduszki? Czy to już nie ma tu znaczenia ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpiswystarczy wejść w identyfikację rozszerzoną, tam wyskoczy już konkretny numer sterownika
Komentarz
-
-
Witam, nie mogę poradzić sobie z adaptacja sterownika kierownicy. Miałem u siebie 1K0-953-549-F i próbuję zmienić na taki sam z takim samym softem z literką G. Nie gaśnie pomarańczowa kontrolka kierownicy mimo próby adaptacji czujnika skrętu. Chyba nie widzi ruchu kierownicy. Podpowie ktoś forum i YT już obadane.Octavia sedan L&K
Komentarz
-
-
Spróbuj w 44
44 - Steering Assist]
[Coding-II - 11] or if that function is not available then use [Sec.Access - 16] instead
Enter 40168, to enable the basic setting.
[Do it!]
[Basic Settings - 04]
Group 060
[Go!]
Activate the Basic Setting.
[ON/OFF/Next]
After a successful basic setting, field 1 should say "OK".
[Done, Go Back]
To make sure the basic setting was succesful, check the sensor again.
[Measuring Blocks - 08]
Group 007
[Go!]
Check field 1, the value has to be between -1.5 and +1.5 °.
[Done, Go Back]
[Close Controller, Go Back - 06Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Witam panowie. Przymierzam się do wymiany zwykłej kierownicy na multifunkcję w o2RS Fl, mam bluetooth, tempomat i maxidota. Ta kiera którą chcę kupić, również pochodził z takiego samego auta. Pytanie moje jest takie, czy oprócz wymiany prawnej manetki na zwykłą, muszę coś jeszcze wymienić. I druga kwestia, ta kierownica, którą chcę kupić, ma manetki do zmiany biegów, ja natomiast mam manual, czy idzie zdemontować te manetki od zamiany biegów?
Komentarz
-
-
Łopatki od biegów są przykręcone. Odkręć i wypnij wtyczkę a się ich pozbędziesz.
Manetkę prawą mogę Ci wysłać.
Sterownik kierownicy masz pewnie do wymiany. Sprawdzałeś jaki masz teraz?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz