Może ktoś się zdecyduje na taki fajny komplecik:
Wygłuszenie maski w OIIFL 1.4TSI
Zwiń
X
-
Wygłuszenie maski w OIIFL 1.4TSI
Czy ktos juz moze dokladal mate wygluszajaca do OIIFL 1.4tsi?Autko jest i tak dosyc ciche,ale wiadomo,ze jadac coraz szybciej robi sie coraz glosniej,jestem ciekaw czy wygluszenie pod maska cos daje?Czy macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane?p.s.Za jakis czas zamierzam wygluszyc drzwi w samochodzie i zastanawiam sie nad mata pod maska :roll:Respect All,Fear No One!
-
-
Nie wiem czy wygłuszy w czasie jazdy, bo na postoju zapewne tak, ale na pewno podniesiona maska z taka matą wygląda bardzo elegancko. :wink:
Mam na myśli oczywiście to co fabryka montuje, bo dodatkowe wygłuszenie, takie jak pod głośniki, raczej mija się z celem.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Ktoś kiedyś robił testy i wyszło, że generalnie takie wygłuszenie nie wpływa na głośność silnika w kabinie, więc jego montaż mija się z celem. Jeżeli chcesz mieć ciszej w kabinie to należy wygłuszyć specjalnymi matami (Dynamat, ale nie tymi do wygłuszania drzwi, tylko innym modelem przeznaczonym do tłumienia dźwięku) przegrodę pomiędzy kabiną a silnikiem.
Komentarz
-
nie ma sensu tego zakładać jeżeli chodzi o wygłuszenie - testowałem na 1,6, natomiast, ale zaznaczam, że to zasłyszane, może to mieć wpływ na jakość i trwałość lakieru na masce -> PODOBNO nie bardzo mu służy takie rozgrzewanie od silnika od spodu, ale tak jak mówię, nie wiem ile w tym prawdy.
niektórzy twierdzą, że trzeba uważać wjeżdżając na myjkę z takim rozgrzanym nosem :idea:
no i taka mata mogłaby trochę przed tym chronic o ile to prawda...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodanie ma sensu tego zakładać jeżeli chodzi o wygłuszenie - testowałem na 1,6, natomiast, ale zaznaczam, że to zasłyszane, może to mieć wpływ na jakość i trwałość lakieru na masce -> PODOBNO nie bardzo mu służy takie rozgrzewanie od silnika od spodu, ale tak jak mówię, nie wiem ile w tym prawdy.
niektórzy twierdzą, że trzeba uważać wjeżdżając na myjkę z takim rozgrzanym nosem :idea:
no i taka mata mogłaby trochę przed tym chronic o ile to prawda...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokJa widziałem kilka aut z matowymi maskami jak sie okazało nie miały maty( z różnych powodów) tak wiec coś w tym jestsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Trusekwycisza nie wycisza, lepiej klapa wyglada jak sie ja podniesie a nie jakby przed chwila z lakierni wrocila - ja to mam - 120,- Nie zauwazylem zadnej roznicy w halasie.
... a tak na marginesie - ciekawa teoria z tym luszczacym sie lakierem na masce :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokZamieszczone przez Trusekwycisza nie wycisza, lepiej klapa wyglada jak sie ja podniesie a nie jakby przed chwila z lakierni wrocila - ja to mam - 120,- Nie zauwazylem zadnej roznicy w halasie.
... a tak na marginesie - ciekawa teoria z tym luszczacym sie lakierem na masce :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPZamieszczone przez karpecikKupiłem i założyłem. Ładniej wygląda.
W braku maty nie podoba mi się coś innego - gdy zatrzymuję się po dłuższej trasie i widzę unoszące się gorące powietrze nad maską :xO2 1.4 TSI Liftback Ambiente http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=494691
Komentarz
-
-
A jak to jest zamontowane, trzeba uchwyty albo jakieś śrubki dokupić ?
Zakupu można dokonać tutaj:
Sama blacha bez izomaty wygląda tragicznie a jak by była to podnosi się estetyka psychiczna właściciela :szeroki_usmiech Może także jest łatwiej umyć od środka klapę bo sama blacha ma wiele zakamarkow a tak jest jedna płaszczyzna.
Zaletą może być (ale tego niie wiem) szybciej rozgrzewający się silnik.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez golibrodaWarto wziąć, estetyka pod maską zdecydowanie lepsza choć wymierne korzyści techniczne znikome. Montaż 60 sek. pod sklepem :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz