Podswietlenie nóg (Dywanik)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • andrzej111
    L&K
    • 2010
    • 1391

Dla potomnych

3B0 947 415 B - lampka x4
    893 971 632 - wtyczki lampki x4
    N 906 844 05 - konektory do wtyczki lampki x8
    1J0 973 332 kostka we wnęce pod siedzeniem x2
    N 103 361 05 - konektory do kostki we wnęce x4
    1J0 973 119 kostka we wnęke x2
    N 103 358 07 - konektory do kostki we wnęce x4
    Konektor do CE???

Można użyć innych lampek a co za tym idzie kostek i pinów.
    Może jakiś dobry człowiek napisze numer kabla serwisowego do CE?
    Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• SP9XWW
      Rider
      • 2009
      • 579

Świetne informacje Panowie! Śliczne dzięki za wskazówki!
      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• volciu
        Drive
        • 2010
        • 60

Zamieszczone przez andrzej111
        Dla potomnych

Konektor do CE???

kabel serwisowy do wpięcia w sterownik 000 979 025
        był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
        jest Octavia II FL - 1,9 TDI

Komentarz

• SP9XWW
          Rider
          • 2009
          • 579

Zadzwoniłem do ASO Skody i poniuchałem trochę w kwestii oznaczeń z ETKI i kosztorysu dla tego moda.

Lampka (3B0 947 415 B) -> 4 szt. -> Koszt~ 4 x 50 PLN = 200 PLN
          Wtyczki lampki (893 971 632) - 4 szt. -> Koszt~ 4 x 12 PLN = 48 PLN
          Konektory do wtyczki lampki (000979133EA) - 8 szt. -> Koszt~ 8 x 12 PLN = 96 PLN
          Kostka wnęki pod siedzeniem (1J0 973 332) - 2 szt. -> Koszt~ 2 x 12 PLN = 24 PLN
          Konektory do kostki pod siedzeniem (000979133EA) - 4 szt. -> Koszt~ 4 x 12 PLN = 48 PLN
          Kostka we wnęce (1J0 973 119) - 2 szt. -> Koszt~ 2 x 12 PLN = 24 PLN
          Konektory do kostki pod siedzeniem (000979133EA) - 4 szt. -> Koszt~ 4 x 12 PLN = 48
          Kabel serwisowy do CE (000979025) - 1 szt. -> Koszt~ 1 x 12 PLN = 12 PLN

Łączny koszt części do tego moda: 500 PLN (licząc po cenach ASO)

--------------------------------------------------
          Części niezidentyfikowane przez ETKE w ASO to:
          Vy 73! de S!@w

Komentarz

• andrzej111
            L&K
            • 2010
            • 1391

SP9XWW, kolego podałem ci wyżej numerki samych konektorów które kosztują 1,2zł za sztukę :idea: Można je kupić tylko w VW, poza tym ceny tych postek powinny być tańsze w VW

Lampki kupisz używane po 10zł na allegro i zamkniesz się w 150zł max 200

Komentarz

• SP9XWW
              Rider
              • 2009
              • 579

SP9XWW, podałem ci wyżej numerki samych konektorów które kosztują 1,2zł za sztukę :idea: Można je kupić tylko w VW, poza tym ceny tych kostek powinny być tańsze w VW
              A to tego nie wiedziałem. Śliczne dzięki za info. Powyższe ceny są "kosmiczne" ale przynajmniej wyznaczyliśmy "górną" granicę kosztów dla moda.
              Vy 73! de S!@w

Komentarz

• gieu
                Rider
                • 2009
                • 607
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Daruj sobie ASO. Odrobina cierpliwości i 4 lampki w bardzo dobrym stanie z wtyczkami masz za ~100 zł (allegro/ebay). Ja powiem szczerze, że nie dawałem nawet kostek pod siedzenia. One są zbędne - i tak masz kostke przy lampce, więc jak będziesz chciał wyjąć siedzenie to ją odłączasz i po sprawie.

Zamieszczone przez SP9XWW
                Zadzwoniłem do ASO Skody i poniuchałem trochę w kwestii oznaczeń z ETKI i kosztorysu dla tego moda.

Lampka (3B0 947 415 B) -> 4 szt. -> Koszt~ 4 x 50 PLN = 200 PLN
                Wtyczki lampki (893 971 632) - 4 szt. -> Koszt~ 4 x 12 PLN = 48 PLN
                Konektory do wtyczki lampki (000979133EA) - 8 szt. -> Koszt~ 8 x 12 PLN = 96 PLN
                Kostka wnęki pod siedzeniem (1J0 973 332) - 2 szt. -> Koszt~ 2 x 12 PLN = 24 PLN
                Konektory do kostki pod siedzeniem (000979133EA) - 4 szt. -> Koszt~ 4 x 12 PLN = 48 PLN
                Kostka we wnęce (1J0 973 119) - 2 szt. -> Koszt~ 2 x 12 PLN = 24 PLN
                Konektory do kostki pod siedzeniem (000979133EA) - 4 szt. -> Koszt~ 4 x 12 PLN = 48
                Kabel serwisowy do CE (000979025) - 1 szt. -> Koszt~ 1 x 12 PLN = 12 PLN

Łączny koszt części do tego moda: 500 PLN (licząc po cenach ASO)

--------------------------------------------------
                Części niezidentyfikowane przez ETKE w ASO to:
                Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• andrzej111
                  L&K
                  • 2010
                  • 1391

Zamieszczone przez gieu
                  One są zbędne - i tak masz kostke przy lampce, więc jak będziesz chciał wyjąć siedzenie to ją odłączasz i po sprawie.
                  Tylko jak ktoś puści sobie wiązke w peszelku od grzanych siedzeń to taka opcja nie wchodzi w gre

[ Dodano: Czw 22 Mar, 12 11:56 ]
                  Jak chcesz sobie wyznaczyć górną granicę moda to wejdź na

i policz to

3B0 947 415 B - lampka x4
                  893 971 632 - wtyczki lampki x4
                  1J0 973 332 kostka we wnęce pod siedzeniem x2
                  1J0 973 119 kostka we wnęke x2
                  000 979 025 E - kabel serwisowy do CE

dodaj 30zł i masz górna granicę moda

Ty źle policzyłeś kable serwisowe, na każdym kablu masz 2 konektory więc kable podziel przez 2. Ale robienie na tych kablach jest bezsensu bo drożej i więcej roboty.

Komentarz

• DanielOctavia
                    Rider
                    • 2011
                    • 432

Koledzy potrzebuje dobra taśmę dwu strona bo próbuje przykleić paski led do oświetlenia dywaników i żadne nie trzymają po pięciu minutach się odkleja już dwie przetestowałem i nic jaka polecacie żeby była mocna i trwała ? chyba ze jest inny sposób na przymocowanie tych pasków
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI

Komentarz

• SP9XWW
                      Rider
                      • 2009
                      • 579

Zamieszczone przez DanielOctavia
                      Koledzy potrzebuje dobra taśmę dwu strona bo próbuje przykleić paski led do oświetlenia dywaników i żadne nie trzymają po pięciu minutach się odkleja już dwie przetestowałem i nic jaka polecacie żeby była mocna i trwała ? chyba ze jest inny sposób na przymocowanie tych pasków
                      Może coś takiego???

Jak chcesz sobie wyznaczyć górną granicę moda to wejdź na

i policz to
                      Andrzej, niezła szukajka, dzieki!
                      Vy 73! de S!@w

Komentarz

• andrzej111
                        L&K
                        • 2010
                        • 1391

Uwaga wkradł się błąd przez co kupiłem złe kostki.
                        Tak jest poprawnie
                        1J0 973 332 A kostka we wnęce pod siedzeniem x2

Niestety kostek tych już nie produkują. Zamiennikiem są te bez A które na upartego wchodzą, jednak od podgrzewanych siedzeń mają końcówkę A i pasują idealnie

Komentarz

• SP9XWW
                          Rider
                          • 2009
                          • 579

Czy ktoś z użytkowników może pstryknąć fotkę (rysunek) w którym miejscu wyciął otwory z przodu i w jaki sposób zamontował lampki. Pytanie to nasunęło mi się po oglądnięciu piankowej obudowy u mnie. Prawa jest pofalowana i boję się że lampka nie ułoży się dobrze i będzie ją widać. Po lewej jest strasznie mało miejsca. :roll: Czy samo włożenie lampki w wycięty otwór w gąbce nie będzie za słabe? Wklejaliście coś dodatkowego, jakąś blachę czy inny materiał stabilizujący otwór?
                          Vy 73! de S!@w

Komentarz

• marbab
                            RS
                            • 2009
                            • 4713
                            • Fiat
                            • BMM 2.0 TDI 140 KM

SP9XWW, tu masz tutorial
                            Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                            Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• SP9XWW
                              Rider
                              • 2009
                              • 579

marbab Wielki dzięks! Ma ktoś jeszcze zdjęcie z prawej strony - nad stopami pasażera?
                              Vy 73! de S!@w

Komentarz

• rafik11
                                Rider
                                • 2009
                                • 448

kurcze proszę o pomoc bo trochę zgłupiałem, kupiłem lampki o nr 6L0947415 bo chciałem mieć takie z obudową które to będę montował jako podświetlenie dywaników i dodatkowo kupiłem wtyczki o nr 893971632. Niestety te wtyczki do tej lampki nie pasują, ta lampka ma mniejsze piny oraz mniejsze wejście na te wtyczkę. Te piny w lampce mają szerokość otworów na piny w tej kostce o nr 1J0973119, zreszta szerokość miejsca w lampce w które wpina się wtyczkę też jest podobna do tej kostki. Pomóżcie, jaką wtyczkę mam kupić bo ja przeszukałem etke i trochę zgłupiałem bo do takiej lampki 6L0947415 (superb i octavia I)niby podają te wtyczki a jednak ona nie pasuje.

Komentarz

• gradek
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 12884
                                  • Superb III (3V3)

rafik11, do lampki 6L0 947 415 musisz mieć wtyczki 1J0 971 972, a do nich piny 009 979 131

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                                  Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                                  Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• rafik11
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 448

wielkie dzięki odnalazłem sobie tę wtyczkę, a czy ten nr pinu to 009 979 131 tak jak pisałeś czy może taki 000 979 131? Proszę powiedz mi czym się różni ta moja lampka od tej z numerem 7L0947415? Ta moja ma metalową obudowę a czy ta będzie miała plastikową? taka lampka jest w vw.

Komentarz

• gradek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 12884
                                      • Superb III (3V3)

rafik11, sorry za pomyłkę. Rzeczywiście kabelek to 000 979 131E lub 000 979 131EA. Ten drugi ze złoconymi końcówkami.
                                      Nie wiem czym lampki się różnią. Co do kabelków jeśli nie masz powinny pasować najswyklejsze konektory ISO jakie są w kostkach radiowych.

Jest SUPERB III 2.0 TDi CRLB STYLE 181,2 KM 413,9 Nm
                                      Były Szara Elegantka 2,0 CFHF 2.0 TDi BMM ELEGANCE
                                      Spoty Śląskie (Katowice i okolice)

Komentarz

• rafik11
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 448

mam problem bo po zamontowaniu pinu w kostce b pin 50 i po wkręceniu drugiego kabelka do masy(która wkręciłem do elementu metalowego nad kolumna kierowniczą były nagwintowane dwa otwory)przestały mi świecić lampki sufitowe, nie świeciło podświetlenie włącznika świateł i zapalniczki oraz był brak zapłonu przekręceniu kluczyka w stacyjce również nie otwierała się klapa bagażnika oczywiście lampka podświetlenia nóg też nie działała no i oczywiście nie chciał zapalić . Dopiero jak odkręciłem masę (tę od podświetlenia nóg) wróciło wszystko do normy. Z tą normą to właśnie jeszcze jedno pytanie mam alarm fabryczny i teraz zauważyłem że po zamknięciu samochodu podświetla się przycisk od awaryjnych (takie słabe podświetlenie) a po włączeniu alarmu zaczyna pulsować tak jak dioda w drzwiach. Pytanie co zrobiłem nie tak że nie działało podświetlenie nóg (nie sprawdziłem czy coś nie pozamieniałem jak lutowałem ale już było ciemno)że już nie wspomnę o tym że nie było zapłonu oraz podświetlenia właczika świateł i nie działały lampki sufitowe. I co jest z tym podświetleniem przycisku od awaryjnych. A dla upewienia się kostka B to jest ta biała w OIIFL?
                                        tak jak napisałem w innym wątku udało się wszystko prawidłowo naprawić i podświetlenie ładnie działa

Komentarz

• wmb
                                          Classic
                                          • 2012
                                          • 3

footwell light

Piszę do Was z ogromna prośbą o pomoc.
                                          Przygotowałem się do tego moda zakupując polecany tak jak czytałem na wielu forach wskazywany do wpięcia w kostkę B pin 7 Kabel serwisowy do modułu CE: 000 979 025.
                                          Ponieważ u mnie jest BCM i do footwell light należy wykorzystać pin 50 z kostki B sądziłem, że powinno być to samo jeśli chodzi o Kabel 000 979 025
                                          Dziś zrobiłem demontaż i chciałem wykonać ten mod. ale niestety ten kabel (pin) tam nie wchodzi!!! Komora na ten pin jest wyraźnie mniejsza od pinu 52 do którego rzeczywiście wszedłby pin kabla 000 979 025 (zdjęcie w załączniku).
                                          Może ma ktoś z Was ma już to za sobą przerobione manualnie bardzo proszę o podanie numeru kabla serwisowego właściwego rozmiarowo dla pinu 50 -tego w kostce B w sterowniku BCM.
                                          Za pomoc już dziękuje.
                                          pozdrawiam i czekam pilnie na odpowiedź.
                                          Załączone pliki

Komentarz

• jamesbondzio
                                            L&K
                                            • 2009
                                            • 1174
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

SP9XWW, ja zrobiłem sobie ramki dodatkowe ze starych kart kredytowych, rabatowych i innych, ładnie usztywniają gąbke.
                                            kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• andrzej111
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1391

wmb, rozbierz kostkę i dokładnie obejrzyj, na bank wchodzi

Komentarz

• wmb
                                                Classic
                                                • 2012
                                                • 3

footwell light

wmb, rozbierz kostkę i dokładnie obejrzyj, na bank wchodzi
                                                dzięki za potwierdzenie. Podejmiemy jeszcze raz kolejną próbę (mam możliwość tylko w niektóre soboty).

Komentarz

• Enriquez
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 7685
                                                  • Superb III (3V3)

będzie pasować tylko w jednej z czterech pozycji.
                                                  Pozdrawiam
                                                  Marcin

Komentarz

• SP9XWW
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 579

Zamieszczone przez jamesbondzio
                                                    SP9XWW, ja zrobiłem sobie ramki dodatkowe ze starych kart kredytowych, rabatowych i innych, ładnie usztywniają gąbke.
                                                    Śliczne dzięki za podpowiedź. Dobra myśl. Szkoda, że się pospieszyłem i swoje lampki już zamontowałem w osłonkach... :roll:

Ale, żeby nie było - dla potomnych - popstrykałem kilka zdjęć żeby wszystko było jasne co i jak powycinać. Osłonka nad nogami kierowcy jest z filcu, ta nad nogami pasażera - zrobiona jest z pianki. Jako wzmocnienie użyłem czarnej taśmy Scotch'a - inne przylepne które miałem - nie trzymały się filcu...

Vy 73! de S!@w

Komentarz

Pracuję...