Zamieszczone przez krzynol
O2 FL Mint- montaz halogenow.
Zwiń
X
-
-
-
jak wogóle wygląda deska bez regulatora jasności i z ksenonami? jest tam zaślepka w miejscu regulatorów?
Zostaw komentarz:
-
-
komasując wątek http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1142073
wychodzi na to, że bordnetze 1K0 937 087 P i R nadają sie do Minta bez elektryki tylnej
przy czym P ma konieczność posiadania regulatora jasności deski
natomiast R ma regulacje jasności automatyczną
[ Dodano: Pon 26 Sie, 13 12:22 ]
jak wogóle wygląda deska bez regulatora jasności i z ksenonami?
jest tam zaślepka w miejscu regulatorów?
Zostaw komentarz:
-
-
tak diodka działa, ale max ściemnienie to 70% a na ręcznym zejdzie nawet do 20%
[ Dodano: Pią 23 Sie, 13 22:32 ]
Ręczne to właśnie działa od 70% w dół, a 100% do 70% to właśnie działa automatyka
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez jasiek2905nie ma ręcznej regulacji ośw. licznika i podświetlenia tylko automatyczną
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, do minta 1K0 937 087 R idealnie pasuje. Miałem taki założony oryginalnie, obsługuje dzienne, halogeny, ledy, bi-xenony, soft 651 lecz nie ma ręcznej regulacji ośw. licznika i podświetlenia tylko automatyczną. Mam taki na zbyciu.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kristofer55Po włożeniu modułu 086G nie działa centralny z przodu i z tylu. Jak zamykam samochód 0 reakcji, otwieram samochód słyszę że zamki się otwierają przód, tył - kierunki się włączają.
obecnie jest ...085H
[ Dodano: Pią 23 Sie, 13 19:58 ]
a ktoś potwierdzi, że 1K0 937 087 R podejdzie do minta?
Zostaw komentarz:
-
-
colo2000, Rozwiązaniem twojego problemu może być zastosowanie włącznika z włączaniem halogenów ale z opcją świecenia mocniej piktogramu od halogenów na włączniku czyli tak jak to miało miejsce w O2 przed FL i O2 Tour , gdzie nie było kontrolki od halogenów w liczniku a była na włączniku . Numeru jego to 1Z0 941 431 G , opcji mocniejszego świecenia tego piktogramu nie ma włącznik 1Z0 941 431 K a taki jest stosowany w O2FL i O2 Tour gdzie z chwila włączenia halogenów przednich zapala kontrolkę w liczniku , ale że ty nie masz odpowiedniego modułu CE ( opcja z halogenami ) więc kontrolka w liczniku nie zadziała .
Zostaw komentarz:
-
-
problem w tym, że nie podłączysz - no chyba że wprost do tej diody.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam
Chcę zrobić "połdruta" czyli podpiąć halogeny przód,bez wymiany sterownika,mam przełącznik do świateł z obsługą halogenów przód,chcę wziąć sygnał z niego do sterowania przekaźnikiem ale nie wiem jak podpiąć kontrolkę na liczniku od halogenów.
Zostaw komentarz:
-
-
A próbowałeś zamykać samochód z pilota czy kluczyka (masz kluczyk scyzoryk?)
Jak ja wymieniłem moduł na G, to nie miałem jeszcze sterowania pilotem (dopiero później dołożyłem klucze scyzoryki i musiałem je kodować w adaptacjach).
[ Dodano: Nie 24 Lut, 13 21:33 ]
Zamieszczone przez iFiObiecane kodowanie (moduł 085L):
46000AB8A00508B040100084110000A4430000AE524D896037 C440000040
Zostaw komentarz:
-
-
Obiecane kodowanie (moduł 085L):
46000AB8A00508B040100084110000A4430000AE524D896037 C440000040
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kristofer55U mnie niestety kolejna próba zakończona niepowodzeniem.
Po włożeniu modułu 086G nie działa centralny z przodu i z tylu. Jak zamykam samochód 0 reakcji, otwieram samochód słyszę że zamki się otwierają przód, tył - kierunki się włączają.
Taki sam objaw jak w poprzednim module. Nie wiem co teraz wykombinowac, może jednak coś jeszcze muszę zakodowac niż tylko 09 centralna elektryka.
Macie jakieś pomysły?
[ Dodano: Sob 23 Lut, 13 17:31 ]
Zamieszczone przez iFiWitam Panowie!
Właśnie wróciłem z samochodu z kolejnej pasjonującej wymiany BCMa w niezbyt, muszę to przyznać, sprzyjających warunkach pogodowych...
Podmiana na 087P zakończona pełnym sykcesem :yay: Także można go dopisać do listy modułów obsługujących centralny w Miętówkach.
Jak ja wymieniłem moduł na G, to nie miałem jeszcze sterowania pilotem (dopiero później dołożyłem klucze scyzoryki i musiałem je kodować w adaptacjach).
Zostaw komentarz:
-
-
1) Tak,
2) Wkleję jak dotrę do komputera.
3) Tak jak już pisałem. Zamykanie nie działało w ogóle. Otwieranie było słychać kliknięcie. Działało sterowanie klapy bagażnika.
Zostaw komentarz:
-
-
iFi,
1) masz u siebie centralny/alarm z pilota?
2) Możesz podać swoje kodowanie?
3) w sterowniku 087K też Ci w ogóle centralny nie działał przód i tył?
Zostaw komentarz:
-
-
Zupełnie nic poza kodowaniem. Pojawił się jedynie błąd braku regulatora podświetlenia deski... Samo kodowanie ze starego modułu zdało egzamin.
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie niestety kolejna próba zakończona niepowodzeniem.
Po włożeniu modułu 086G nie działa centralny z przodu i z tylu. Jak zamykam samochód 0 reakcji, otwieram samochód słyszę że zamki się otwierają przód, tył - kierunki się włączają.
Taki sam objaw jak w poprzednim module. Nie wiem co teraz wykombinowac, może jednak coś jeszcze muszę zakodowac niż tylko 09 centralna elektryka.
Macie jakieś pomysły?
[ Dodano: Sob 23 Lut, 13 17:31 ]
Zamieszczone przez iFiWitam Panowie!
Właśnie wróciłem z samochodu z kolejnej pasjonującej wymiany BCMa w niezbyt, muszę to przyznać, sprzyjających warunkach pogodowych...
Podmiana na 087P zakończona pełnym sykcesem :yay: Także można go dopisać do listy modułów obsługujących centralny w Miętówkach.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam Panowie!
Wielkie dzięki Koledzy za pomoc. Dzięki Wam stałem się posiadaczem odpowiedniego BCMa za dobre pieniądze
[ Dodano: Sob 23 Lut, 13 14:11 ]
Jeśli ktoś reflektuje:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Wojteniokowaltom99, I nie zapomnij dodać .......... i jeszcze jeden do włącznika.
Mod robiłem jakieś 2 lata temu - pamięć już nie ta :-)
Mod robiłem na podstawie manuala Enriqueza - tam jest wszystko opisane
[ Dodano: Sob 23 Lut, 13 11:27 ]
Zamieszczone przez kristofer55Zamieszczone przez WojtenioZakładaj na szybko i będziesz wiedział , nie wiem czemu doczepiłeś się do tego pinu 49 B , nie posiada go fizycznie prawie każdy sterownik .
Sterownik po wymianie powinien działać bez zmian w pinach .
Bo wczesnieniej była mowa ze minus jest potrzebny właśnie z B49 i dlatego tak napisałem. W weekend postaram się sprawdzić moduł i dam znać czy działa
Standardowo w kodowaniu masz tam 00 - ale to jest ukryte ostatnie kodowanie. Czyli wklejając swoje kodowanie do nowego sterownika G - bajt 18 nie zostanie zmieniony i zostanie to co było oryginalnie w sterowniku. Ja miałem sterownik od Golfa VI i po wymianie i kodowaniu pojawiło się mnóstwo błedów przepalonych żarówek.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez WojtenioZakładaj na szybko i będziesz wiedział , nie wiem czemu doczepiłeś się do tego pinu 49 B , nie posiada go fizycznie prawie każdy sterownik .
Bo wczesnieniej była mowa ze minus jest potrzebny właśnie z B49 i dlatego tak napisałem. W weekend postaram się sprawdzić moduł i dam znać czy działa
Zostaw komentarz:
-
-
kowaltom99, I nie zapomnij dodać .......... i jeszcze jeden do włącznika.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kristofer55Przyszedl do mnie moduł z końcówka 086G i również nie posiada pinu w kostce B 49... ale podobno działa w mint...
I pewnie piny trzeba przekładać ;/
kowaltom99, u Ciebie zadzialalo P&P bez grzebania w kostkach?
Dokładałem tylko brakujące piny do halogenów i świateł dziennych.
Zostaw komentarz:
-
-
Zakładaj na szybko i będziesz wiedział , nie wiem czemu doczepiłeś się do tego pinu 49 B , nie posiada go fizycznie prawie każdy sterownik .
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: