pager1 a podłączyłeś przez filtr czy na żywca pod wsteczny ?
Radio BONROAD 2din android + kamera cofania + mikrofon
Zwiń
X
-
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
-
-
U mnie w vehicle nie pokazuje zapięcia pasów cały czas czerwone reszta OKSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
fanatyk1982 sprawdź w ustawieniach czy masz włączoną transmisję danych i czy masz wprowadzony odpowiedni APN (punkt dostępu) dla Orange.
Upewnij się jeszcze czy Twój modem pracuje w trybie NonHiLink - może okazać się konieczne sflashowanie go.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
U mnie nie działa scrool od pogłaśniana z kierownicy.
Ale rozmawiałem z ludźmi z bonroad oraz isudar i oboje potwierdzili że z yeti mają problem z kodowaniem i nie wszystko chce działać.
MCU nie wgrałem jeszcze nie mam za bardzo czasu na razie na zabawę - nie wiem czy to coś zmieni. trochę mnie wko... wia to że nie mam głośności w kierownicy.
Jeszcze muszę ogarnąć modem bo mi zrywa połączanie jak włączę youtube, jak googlemaps mam to jest ok. Dziwne trochę, no ale.
Ja z moimi wszcząłem spór za to że mi przysłali dziady niedziałający canbox więc oddali 100$ + modem.
fanatyk1982 - Masz bezdotykowca?
pager1 - najlepiej puść przez przekaźnik w klapie, sterownie z lampy, stały ja wziąłem z gniazda w bagażniku, do tego dioda i kondensator 200uF i będzie git malina, przy radiu wepnij sie w pomarańczowy między canbox a wtykę do radia.
Fajnie działa trajektoria z kierownicy, a się zagapiłem i nie mam żyroskopu u mnie ale nie jest źle bo widać jak mam koła skręcone a jak stoję prosto więc wyszło lepiejOstatnio edytowany przez sebwiecz; 4195.
Komentarz
-
-
pager1 - najlepiej puść przez przekaźnik w klapie, sterownie z lampy, stały ja wziąłem z gniazda w bagażniku, do tego dioda i kondensator 200uF i będzie git malina, przy radiu wepnij sie w pomarańczowy między canbox a wtykę do radia.
Fajnie działa trajektoria z kierownicy, a się zagapiłem i nie mam żyroskopu u mnie ale nie jest źle bo widać jak mam koła skręcone a jak stoję prosto więc wyszło lepiej [/QUOTE]
A po cholerę tak kombinować jak radio ściąga sygnał wstecznego z CAN-a, z resztą jak masz trajektorię zmienną zależną od położonia kierownicy to masz sygnał właśnie z CAN... ja odpiąłem sygnał z lampy bo właśnie były jaja i dalej działa bezproblemowo...
Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.
Komentarz
-
-
Ja mam pewną teorię ma temat modemów LTE - kilka już przerobiłem i występowały większe lub mniejsze problemy. Zastanawiam się czy czasem w przypadku modemów LTE nie opieramy się o wydajność prądową portów USB w chińskich radiach. Zauważyłem, że specyfikacja specyfikacją, a niektóre modemy przy niesprzyjających warunkach (np: słaby sygnał + zamknięte w schowku i problemy z odprowadzeniem ciepła) potrafią pobrać grubo ponad 500mA.
U siebie zrezygnowałem z LTE i mam sprawdzony 3G - problemy z zanikiem połączeń skończyły się. Oczywiście nie liczę sytuacji, gdzie przejeżdżając przez białą plamę, gdzie nawet telefony gubią zasięg, modem wymaga ponownego połączenia.
sebwiecz z tym wpinaniem się w "pomarańczowy" to lepiej uważać wszystko zależy od CAN decodera i chińskiego wykonania. Lepiej zawsze przeanalizować co masz u siebie zrobione z kabelkologią. U mnie np. pomarańczowy z CAN decodera steruje podświetleniem i nie jest to sygnał informujący o wstecznym. Nie mierzyłem wszystkich napięć na wyjściu z CAN decodera, ale u mnie kamerę aktywuje tylko podanie zasilania +12V na kabel opisany jako Reverse In. Samo wbicie wstecznego mimo, że kamera jest aktywowana w ustawieniach nie przełącza na podgląd.Ostatnio edytowany przez ducker; 26064.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpis+12V na kabel opisany jako Reverse In
Ale jest opisany jako REVERSE.
Zamieszczone przez pager1 Zobacz wpisJak ktoś kupował takie cudo to proszę aby podła aukcję
U mnie problem z netem nie występuje przy hotspocie z telefonu, jedzie po WiFi aż miło.
Mam starego soniacza, który dzierży teraz miejsce w aucie.
Jak potrzebuję neta robię WiFi i po problemie.
Zamieszczone przez sebwiecz Zobacz wpisTo z uśpienia masz nie z całkowitego włączenia
Przy odłączonym sprawdzaliśmy prąd w aucie i po podłączeniu się nie zmienił.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Ale w wbiciu wstecznego na kablu opisanym jako REVERSE pojawia Ci się 12V ?
A co do uśpienia to podobno pobiera ok. 60mA. Pełny - normalny start masz wtedy kiedy pojawiaś "Navigation Multimedia System.... " dopiero potem logo samochodu itd.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisAlbo spróbuj z zamka klapy bagażnika wziąć prąd
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisA co do uśpienia to podobno pobiera ok. 60mA. Pełny - normalny start masz wtedy kiedy pojawiaś "Navigation Multimedia System.... " dopiero potem logo samochodu itd.
Teraz od razu startuje z ostatniej "zapamiętanej" opcji.
Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpisa najlepiej z tylnej wycieraczki
Zamieszczone przez ducker Zobacz wpisAle w wbiciu wstecznego na kablu opisanym jako REVERSE pojawia Ci się 12V ?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Chodziło mi op podpięcie się w przewód z opisem rev, tam po wbiciu jest podawane napięcie aktywującą kamerę ale to jest oo stronie radia.
A po stronie kamerki trzeba się w coś wpiąć, wiec moim zdaniem jako że jestem zawodowo robotykiem jest stworzenie osobnego odseparowanego zasilania z filtrem,
dlatego tak a nie inaczej.
Dzisiaj myfrendy wysłali mi inny canbox więc zobaczymy co będzie, mam nadzieję że będzie głośność z kierownicy
Ja mam pewną teorię ma temat modemów LTE - kilka już przerobiłem i występowały większe lub mniejsze problemy. Zastanawiam się czy czasem w przypadku modemów LTE nie opieramy się o wydajność prądową portów USB w chińskich radiach. Zauważyłem, że specyfikacja specyfikacją, a niektóre modemy przy niesprzyjających warunkach (np: słaby sygnał + zamknięte w schowku i problemy z odprowadzeniem ciepła) potrafią pobrać grubo ponad 500mA.
U siebie zrezygnowałem z LTE i mam sprawdzony 3G - problemy z zanikiem połączeń skończyły się. Oczywiście nie liczę sytuacji, gdzie przejeżdżając przez białą plamę, gdzie nawet telefony gubią zasięg, modem wymaga ponownego połączenia.
Ja mam modem qualcomm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebwiecz Zobacz wpisako że jestem zawodowo robotykiem jest stworzenie osobnego odseparowanego zasilania z filtrem,
Muszę wyczaić teraz kamerę na wąską wtyczkę żeby w klamkę podeszła.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Kolega zamówił LS8011 czyli wąskąSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
sebwiecz tzn?
Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisKolega zamówił LS8011 czyli wąskąByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
Komentarz
-
Komentarz