Kupował ktoś już u kolegów Chinczyków taki zestaw możeci coś polecić
Kris_S jak bedziesz montował przygotuj jakiegoś manuala bo tez się chyba zabiorę za montaż.
Octavia II FL 2011 doposażenia auta w czujnik cofania/ parkowania tył.
Zwiń
X
-
mr Fazi - dzieki za schemat,
Jasiek , w jakich kosztach ? - na priv ?
pozdrawiam
Krzychu
Zostaw komentarz:
-
-
Może będę deko złośliwy, ale może najpierw od poczytania wątków na naszym forumZamieszczone przez Kris_S Zobacz wpisPanowie!Od czego zacząć ?
Tym czasem znalezione na szybko w naszych zasobach:
fetch?id=1958344.jpg
Zostaw komentarz:
-
-
ok,
przyjdą części będę obczajał
póki co dzięki za wsparcie
miłego
Krzychu
Zostaw komentarz:
-
-
każdy ma moduł komfortu, czy o co tam chodziło norautowcowi
wiercisz dziury w zderzaku w zaznaczonych miejscach, przyklejasz mocowania i zatrzaskujesz czujniki
moduł parktronika montujesz na lewym tylnym nadkolu, gdzie akurat sięga wiązka od czujników
drugą wiązkę(wtyczkę) ciągniesz do przodu , po drodze w lewym słupku B ma być głośniczek
Ze skrzynki bezpieczników odpowiedznie zasilanie potrzeba, a z bordnetza (czyli modułu komfortu) bierzesz pozostałe sygnały: 2xCAN, wsteczny
Zostaw komentarz:
-
-
masz!Zamieszczone przez Kris_S Zobacz wpisNadal nie wiem czy mam moduł komfortu.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki Panowie za podpowiedzi - przyjmuje na klate uwagi.
Zatem :
- wymieniam moduł na 475
- kupuje głośniczek
- mocowania czujników mam
W temacie radia - kupiony Stream mp3 ma zielony wyświetlacz i faktycznie wygląda słabo przy ciemnych zegarach ale póki co skupiam się nad uruchomieniem systemu parkowania a radio wymienię w kolejnym etapie dozbrajania Octawki.
Nadal nie wiem czy mam moduł komfortu.
Jak to sprawdzić ?
pozdrawiam
Krzychu
Zostaw komentarz:
-
-
Po za tym brakuje jeszcze mocowań czujników do zderzaka , głośniczka i wiązki do przodu .Plusem tego tylko jest to że jest kostka do niej .
Tak jak pisze kolega trzeba było brać zestaw odpowiedni do swojego rocznika a nie cofać się do tyłu bo taniej .
Zostaw komentarz:
-
-
Trochę wtopiłeś , bo każdy zderzak ma miejsca na czujki zaznaczone od wewnątrz , dalej masz radio i centralkę z przedlifta , na upartego da radę to zrobić ,ale przy takiej robótce (dorobienie zasilania , oraz Cana) warto było tego co było fabrycznie po lifcie . Np radio swing oraz centralka 475 nie 283
Zostaw komentarz:
-
-
Octavia II FL 2011 doposażenia auta w czujnik cofania/ parkowania tył.
Cześć.
Czy ktoś z Was jest w stanie podpowiedzieć mi, poprowadzić krok za krokiem:
jak samodzielnie doposażyć moją Octavke w czujniki cofania / parkowania na tylnym zderzaku.
Mam Ocatvke II FL kombi.
VIN TMBJT21Z2B8040041.
Kupiłem już:
1. zderzak z otworami pod czujki
2. MODUŁ STEROWNIK PDC OCTAVIA II 1Z0919283B CZUJNIK - mam komplet czujniki okablowanie moduł
3. wymieniłem badziewne fabryczne radio na troszke lepsze - Stream mp3, które podaje informacje z magistrali więc ma też funkcję wyświetlacza czujników cofania
Byłem po wycenę montażu w Norauto ale elektryk nie potrafił powiedzieć czy moje auto ma moduł komfortu i odesłał mnie do serwisu skody.
Panowie!
Od czego zacząć ?
pozdrawiam
KrzysiekTagi: Brak
-
Zostaw komentarz: