ha, Rekin Chlebojad - widocznie zamówiłeś sobie nieskrętne. W salonie 95% handlowców mówi ze są nieskrętne. Dokładnie tak jak Ty.
Od tego roku wiem, że wszystkie są skrętne - nawet na lampach pisze: BENDING KSENON na obwódce wokół soczewki.
Powiem tak - rewelacyjnie działają jak jedziesz np po łuku w prawo i ksenon świeci w prawo, nawet jadąc prosto po drodze i ruszając kierownicą widzisz jak światła podążają za ruchem kierownicy - tak jak tu w linku działanie skrętnych ksenonów
A właśnie - jak odpalasz światłą idą one tylko w góre i dół czy też idą na boki? U mnie idą góra i dół i zaraz robią zeza na boki i wracają do pozycji wyjściowej.
no ida gora doł, boki i wracaja do poziomu, musze az jutru luknac na soczewe, ale dzieki ze znow czegos nowego sie dowiem o moim aucie
a co do zwykłych soczewkowych swiateł, kuzyn kupił O2FL w listopadzie 2009r, i przeklinał strasznie ze nie domowił, bo wczesniej smigal autem z zenonami, a myslał ze tu soczewki, i takiej" akcji" nie zrobia.
i stad moja decyzja o zenonach.
dokladnie, ja nie moglem zamowic bo musialem miec auto na juz wiec doposazylem, dobrze ze mam eleganca i mam spryski
Sluchaj Rekin Chlebojad. Moze wczesniejsze auto tez miales z zenonami skretnymi i nie zauwazyles roznicy teraz. Sprawdzaj podczas jazdy, nie na postoju
Rekin Chlebojad, najlepiej się przejechać ulicą w nocy bez latarni, jechać wolno i leciutkie tylko skręty i wtedy najlepiej widać efekt (prawie zawsze tak robie jak jadę do garażu wieczorem/w nocy :P)
Rekin Chlebojad sprawdz bo Ci sprzedawcy to czasami ledwo wiedzą co sprzedają.
Ja dziś będąc w salonie usłyszałem od handlowców, że skrętne trzeba domawiać osobno (a w ofercie są tylko jedne do wyboru) na co panowie z serwisu od razu się odezwali i pouczyli handlowca. Ogólnie to jest coś nowego i handlowcy nie mają możliwości przetestowania tego jak to działa i wygląda.
Sprawdź co Ci pisze wokół soczewki. Jak BENDING KSENON tzn, że masz skrętny....
a na drodze lewy pas częściej się zwalnia jak ksenony masz zamontowane
wg mnie czesciej skodzianka noca z zononami (mowa o o2fl) wyglada z daleka dosc "agresywnie" jak dla mnie fajnie ma wyprofilowane swiatełka. Jeszcze tylko postojowki mogli by dac bardziej białe;(
Teraz do ksenonów dają te niebieskie W5W, ale i tak każda żarówka postojowa będzie przy ksenonie świecić na żółto- taki odbiór ludzkiego oka. Bo jak włączymy same postoje to światło wydaje bielsze.
hubi2000, jeśli to drugie zdjęcie jest zrobione na "płaskiej" powierzchni to masz zajeb..cie za nisko ustawione lampy, więc na pewno nikogo nie oślepiasz :diabelski_usmiech .
hubi2000, jeśli to drugie zdjęcie jest zrobione na "płaskiej" powierzchni to masz zajeb..cie za nisko ustawione lampy, więc na pewno nikogo nie oślepiasz :diabelski_usmiech .
To jest zdjecie zrobione na krzywym terenie,dzis mialem robiony przeglad i koles wszystko ustawil :lol:
akolo, jaki jest orientacyjny koszt doposażenia w ksenony (ori części+robocizna w ASO).
Nikt przy zdrowych zmyslach nie robi tego przez ASO, ale jesli juz, to bedzie drozej niz przed FL, czyli 7k<.
Uważasz, że mam coś ze zmysłami ? Chyba logiczne, że nie dałbym za to tyle ile oni wołają każdemu. Pozatym skąd taka opinia i skąd wiesz ile dałem. Powiem Ci tylko tyle, że całość za ten interes wyszła super cenowo. Ale ja byłem traktowany na innych warunkach.
A moje zmysły są całkiem OK Pomyśl o swoich...
Komentarz