A gdyby były dwa lustra to łączymy je równolegle?
[O2] Lusterko fotochrom
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez mrrudzinA gdyby były dwa lustra to łączymy je równolegle?
Komentarz
-
-
Deo, znalazłem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=120
Dobra to teraz szukać takiego lusterka
Komentarz
-
-
Koledzy lusterko kupione Takie jak u kolegi Viktormpi od Audi A6 będe probowal to zaadoptować ale mam zagwostkę:
Na forum A6 znalazlem taki schemat kostki do podłączenia:
PIN 1 - napięcie +12V po stacyjce
PIN 2 - GND
PIN 3 - napięcie +12V światła cofania
PIN 4 - sygnał do wkładów fotochromowych PIN 3 lusterka
PIN 5 - sygnał do wkładów fotochromowych PIN 7 lusterka (z tego co pamiętam to u mnie te wyjścia z wkładów lusterek podłączyłem do masy, a sygnał z fusterka wewnętrznego pozostał w 'powietrzu')
PIN 6 - napięcie z lampki podsufitki (zależne od potencjometru jasności oświetlenia)
Pin 1 - skąd najlepiej zabrać po stacyjce??
Pin 2 - masę znajdę przy lampce sufitowej
Pin 3 - no własnie skad pobrać zasilanie od swiateł cofania??
Pin 4 i 5 wiadomo ale jak jest w orginale?? Mam ciagnąć do drzwi do kostek i potem z kostek do modułów drzwi??? Które piny w modułach???
Pin 6 - może wiecie co to moze być za funkcja???
Dzięki za pomoc
[ Dodano: Sro 03 Kwi, 13 16:07 ]
Jeszcze TU http://www.myturbodiesel.com/1000q/m...etrofit-vw.htm
znalazłem cos takiego jak na foto:
Czyli bylo by że pin 3 wpinam do kostki B pin 1 w module centralnej elektryki?? Tam byłby sygnał od stopu???
Nadal nie wiem do czego jest pin 6???Załączone pliki
Komentarz
-
-
pin
1- Złącze bieguna dodatniego -3- (15a), w wiązce przewodów wnętrza samochodu
2- Złącze masy -3-, w wiązce przewodów wnętrza samochodu
3- Połączenie (światła cofania), w wiązce przewodów tablicy rozdzielczej
4- Połączenie -1- (przyciemnianie lusterka +), w wiązce przewodów wnętrza samochodu
5 -Połączenie -2- (przyciemnianie lusterka -), w wiązce przewodów wnętrza samochodu
6- Połączenie (31, oświetlenie wnętrza/włącznik drzwiowy), w wiązce przewodów wnętrza samochodu - idzie na pin 11 na wtyczce (czarnej) 12 pinowej CE dla aut przed fl a dla po fl idzie na pin 10 na wtyczce (brązowej) 52 pinowej CE
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Pin 3 lusterka powinien być podłączony do połączenia A87, czyli lewego światła cofania - wytczka C pin 12, co nie zmienia faktu, że na prawym też IMHO powinno działać, jak napisał rrobert,. Nie wiem tylko dlaczego B1 to nie jest to samo co C12 :?:
[ Dodano: Czw 04 Kwi, 13 07:26 ]
Zamieszczone przez maxpaynemmPanowie według schematu rozumiem że pin 6 z lusterka wchodzi do wtyczki B pin 11 centralnej elektryki ( nad nogami kierowcy)??? Dobrze myślę???Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Koledzy dziś dotarło do mnie lusterko fotochrom od Audi. Jeszcze go nie podłączałem ale martwi mnie troszke jedna rzecz. Lusterko ma lekko żółtawą barwę a z tego co czytałem powinno mieć lekko niebieskawą. Ponoć odcień żółci moze byc oznaką 'kończacego się juz lusterka
Co powiecie na ten temat bo rozwarzam ewentualny zwrot zakupionego przez allegro lusterka :?:
Komentarz
-
-
Podepne się do tematu, mam czujnik deszczu i zmierzchu i ściemniające się lusterko wewnętrzne, prawe lusterko z pamięcią i z tego wynika ze jak kupie foto chromy na zewnątrz to będzie wszystko grac bez żadnego rzeźbienia ??Do sprzedania:
*PRZEŁĄCZNIKI SZYB CHROM ZIELONE PODŚWIETLENIE
*PRZEŁĄCZNIKI SZYB I REGULACJA LUSTEREK
*PRZEPŁYWOMIERZ BOSCH SKODA 038906461C
*GRILL
*KRATKA + ZAŚLEPKI ZDERZAKA PRZEDNIEGO
*STEROWNIK PDC 1Z0919475
*ZAWÓR PODCIŚNIENIA 1K0906627A
*ZBIORNICZEK SPRYSKIWACZY 4L
*USZCZELKA SZYBY PRAWA PRZÓD
Komentarz
-
Komentarz