Dachu, Tobie chodzi o same soczewki jako wkład, czy o cały reflektor soczewkowy?
[O2] Wymiana lamp przednich na soczewkowe
Zwiń
X
-
M-461, chodzi mi o cale kompletne lampy.Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Dachu, tak jak napisał D2mian, na pierwszy montaż szły Autopal. Lampy soczewkowe są jak najbardziej osiągalne poprzez ASO. Osobiście kupowałem w ASO Bednarek w Łodzi i nie robili żadnych problemów. Jedna lampa była osiągalna z dnia na dzień ponieważ była w Poznaniu, drugą musieli zamawiać z fabryki, czas oczekiwania 3 tygodnie. Lampy nówki sztuki w pięknych pudłach z ze wszystkimi możliwymi znaczkami VW i takie tam .
Nie wiem jaki producent, jutro mogę sprawdzić.
Łachy nie robią, po prostu trafiłeś na lenia któremu nie chciało się poklikać w ETCE i powiązanej z nią aplikacji magazynowej.
Komentarz
-
-
tez jestem ciekaw ceny kolega się podzieli? :szeroki_usmiechSkoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
Komentarz
-
-
Zapłaciłem w ASO 1520 zł. brutto za kpl.
Miałem już dosyć sprzedających z allegro i ich bajerowania.
Na początku kupiłem komplet z allegro, po długich zapewnieniach że nie są połamanie i nie z UK. Jak dotarły do mnie to nawet przez chwilę byłem zadowolony i cieszyłem się jak murzyn bateryjką, ale jak założyłem to czar prysł. Okazało się że jednak są z UK tylko złamas poopuszczał przesłony na blaszce miedzy odbłyśnikiem , a soczewką żeby świeciło prawie jak Europa. I później oczywiście problemy ze zwrotem.
Komentarz
-
-
D2mian, jak bys mógł podeslac jakiegoś linka na te lampy?Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
Komentarz
-
-
Dachu, Brałem od tego usera http://allegro.pl/show_user.php?uid=22842326 napisz do niego może coś będzie miał
Komentarz
-
-
Cześć koledzy
Zastanawiam się nad wymianą zwykłych lamp na soczewkowe z tym że nie chce używek - za dużo jest tzw. okazji na allegro a ja nie znam się na tym i wolałbym przełożyć że tak powiem P&P :szeroki_usmiech
Jeśli chodzi o oryginały - czytałem już parę tematów i ciągle zastanawiam się czy nie wystarczy zainwestować w zamienniki firmy "TYC" z tego co piszecie jesteście z nich zadowoleni czy faktycznie dołożyć do oryginałów - tutaj różnica widzę spora (od 900-1500 za kpl) Do kogo mogę napisać o jakąś ofertę jeśli chodzi o oryginały ? bo zamienniki na allegro są obecnie po 540 za kpl. to za 1500 mam 3 kpl :-) Trochę mam mętlik w głowie po lekturze forum :evil:
Komentarz
-
-
Dołącze się do pytania przedmówcy.
Również jestem ciekaw jak wygląda sprawa zamienników firmy TYC.
Muszę wymienić lewą lampę (przy próbie jej wyczyszczenia, cóż....rozleciała mi się w rękach, widać poprzedni właściciel coś sztukował byle tylko sprzedać :evil: ).
Do wymiany jest tylko lewa, ale myślę że najlepiej by było wymienić obie żeby to wyglądało
Dodam tylko, ze pytalem w ASO Zimny w Łodzi i koszt jednej lampy to 821zl !!!!!!! :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gstawiakCześć koledzy
Zastanawiam się nad wymianą zwykłych lamp na soczewkowe z tym że nie chce używek - za dużo jest tzw. okazji na allegro a ja nie znam się na tym i wolałbym przełożyć że tak powiem P&P :szeroki_usmiech
Jeśli chodzi o oryginały - czytałem już parę tematów i ciągle zastanawiam się czy nie wystarczy zainwestować w zamienniki firmy "TYC" z tego co piszecie jesteście z nich zadowoleni czy faktycznie dołożyć do oryginałów - tutaj różnica widzę spora (od 900-1500 za kpl) Do kogo mogę napisać o jakąś ofertę jeśli chodzi o oryginały ? bo zamienniki na allegro są obecnie po 540 za kpl. to za 1500 mam 3 kpl :-) Trochę mam mętlik w głowie po lekturze forum :evil:
Dość powiedzieć, że lamp tych nie dało się spasować z oryginalnymi błotnikami samochodu, nie mówiąc o tym, że nie świeciły wcale tam, gdzie kierunkowskazy przednie świecić powinny. Pojeździły na sztukę wsadzone, taśmą przyczepione, by nie wypadły tydzień i poszły do śmieci.
Kolega zakupił tej firmy reflektory do Audi 80. Z lamp wykorzystał tylko tylne części obudowy, bo na tej konstrukcji nie dało się nijak uzyskać jakkolwiek zbliżonej do poprawnej linii światło-cień żarówek mijania.
Ale może ja miałem pecha...Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
Komentarz