Szkodnik nie pokazywał mi braku płynu do szyb ( nie wiem czemu,nic nie ruszałem,tak było od zakupu) w VCDS'ie znalazłem opcje żeby pokazywał (krótkie kodowanie). Po dodaniu wartości teraz pokazuje non stop,że mało. Co mam zrobić żeby było OK ?
Jeżeli w samochodzie brak takiego czujnika, a są pewne zdolności do majsterkowania, proponuję to, stosunkowo łatwe i dające bardzo dobre wyniki rozwiązanie:
Da się dołożyć ten czujnik do zbiornika tego mniejszego (bez sprysków reflektorów) w OII? Czy jest potrzeba kupna większego zbiornika? Jak macie nr części to mile widziane.
ja w swoim oryginalnym -tzn tym bez sprsysków -założyłem czujnik. Trzeb "tylko" wywiercić dziurę. Ja to zrobiłem takimi wiertłami do wiercenia otworów w drewnie.
czujnik ori w ASO 40 zł + uszczelka 10 zł + wtyczka _ piny 20zł
zbiorniki są takie same wiekością - tylko dziury mają lub nie
jeden przewód do masy drugi do licznika idzie
Odgrzeje schaboszczaka , czy już ktoś montował czujnik spryskiwacza do O2 Tour ? no i pod jaki konkretnie pin się podpina bo znalazłem dwie wersje do O2 to 34 a O2FL -17 a jaka opcja będzie do O2 Tour ? ( dedukując to wychodzi że 17 ).
Wszystkie graty już nabyte za nie ziemska kwotę 10 zł ( wszystko ORI z audi A4 ) więc czas na montaż , tylko do szczęścia potrzebny ten pin w liczniku .
Czy ktoś z kolegów by poratował info który to ma być ?.
Masz licznik jak w O2FL to będzie pin 17 w liczniku
Dzięki za info jak wszystko zabangla to dam znać .
Muszę jeszcze sprawdzić czy sama kontrolka działa bez czujnika bo nie wiadomo czy księgowy i tam łapek nie położył , no i TPMS też w planach to za jednym ciągnięciem kabla.
andrzej111 napisał/a:
Wojtenio, to od razu możesz dorzucić podgrzewane dysze spryskiwaczy
Daje to cos?W Astrze II nie mam czegos takiego ,a nigdy nie mialem w zimie problemu ze spryskami.
Ja też nigdy tego nie miałem i zeszłej zimy zamarzły mi dysze, pierwszy raz
mod za 80zł, jak już przebijamy się przez ścianę grodziową to przy okazji można dołożyć dwa kable
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz