Montaż lampki jest całkiem prosty. Najlepiej zrobić sobie z tektury obrys wymiarów.
Uwaga: aby lampka lepiej przylegała do podsufitki należy wyciąć fragmenty plastiku w rogach (od spodu).
Następnie mierzymy gdzie lampka ma się znajdować, przyczepiamy szpilkami tekturkę i tniemy podsufitkę ostrym narzędziem.
Pod podsufitką będzie wygłuszenie, którego również musimy się pozbyć. Następnie za pomocą odpowiedniego narzędzia ( ja użyłem anteny od CB ) przeciągamy wiązkę od przedniej lampki do naszego otworu.
Wszystko ładnie łączymy, kładziemy magnesy na lampkę, wkładamy i gotowe.
P.S. Bardzo ładnie zrobioną wiązkę zakupiłem od usera koleś.
E tam, uzywke idzie kupic w granicy 150-200 zl jak sie wie gdzie, insza inszosc to dopasowanie - ale powiem tak, robi kosmiczne wrazenie ... :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez misiek^wro
Stawiam flaszke temu, ktory zamontuje w o2 lampke od A8 - 4H0947135K
Mierzylem to do auta, lampka wyglada KOZAK, ale zamontowanie tego to jakas abstrakcja
Misiek, a co znaczy 'abstrakcja'? Czy ksztalt tej lampki pasuje do profilu podsufitki w O2? Nie wystarczy zrobic dziury i wmontowac jakiejs ramki montazowej?
Ja juz kiedys myslalem o montazu tego panelu. Mozna go dostac z przyciskami do obslugi bram garazowych (homelink) na czym coraz bardziej mi zalezy ;-)
a nie lepiej zamontować lampkę na baterię? zero problemów, są takie a super jasne LED, pod kolor, wystarczy tylko nacisnąć szkiełko i gotowe, nie trzeba nic demontować. Ja taką technologię zastosowałem w schowku bo mam Minta. Ma czujnik światła i się automatycznie zapala jak się otworzy schowek, super sprawa.
Witam, jeżdżę skodą octavią 2 FL Mint 1.4 tsi Antracyt, pozdrawiam
Była:
Jest:
1) Octavia 1,4 TSI
jak sobie kupię jeszcze więcej aut to będę miał jeszcze dłuższy podpis
Do zielarzlol i potomnych co by chcieli zastosować w swoich autkach lampkę sufitową od polo , kolega fajnie to wszystko opisał i prawie wszystko się zgadza po za umocowaniem tej lampki w podsufitce . Nie na jakiś tam magnesach neodymowych ale kluczowym elementem właśnie jest ta ramka i to ona mocuje całą lampkę do podsufitki , w oryginale jest ona przyklejona do podsufitki od wewnątrz czyli między dachem a podsufitką i u nas trzeba zrobić podobnie , jak jest już przyklejona to trzeba zdjąć te szkiełka od lampki ( są na zatrzaskach i łatwo się demontują ) i wtedy wkładamy lampkę w otwór z wklejoną ramką i malutkim śrubokrętem dociskamy wszystkie zapadki od lampki do tej ramki przez otwory przy żarówkach , potem już tylko montaż tych szkiełek i gotowe , efekt przechodzi oczekiwania i nic nie odstaje no i nie stosuje się magnesów .
Do zielarzlol i potomnych co by chcieli zastosować w swoich autkach lampkę sufitową od polo , kolega fajnie to wszystko opisał i prawie wszystko się zgadza po za umocowaniem tej lampki w podsufitce . Nie na jakiś tam magnesach neodymowych ale kluczowym elementem właśnie jest ta ramka i to ona mocuje całą lampkę do podsufitki , w oryginale jest ona przyklejona do podsufitki od wewnątrz czyli między dachem a podsufitką i u nas trzeba zrobić podobnie , jak jest już przyklejona to trzeba zdjąć te szkiełka od lampki ( są na zatrzaskach i łatwo się demontują ) i wtedy wkładamy lampkę w otwór z wklejoną ramką i malutkim śrubokrętem dociskamy wszystkie zapadki od lampki do tej ramki przez otwory przy żarówkach , potem już tylko montaż tych szkiełek i gotowe , efekt przechodzi oczekiwania i nic nie odstaje no i nie stosuje się magnesów .
Na lampkę z Polo potrafię wyciąć dziurę tak, że żadna ramka nie jest potrzebna. Robiłem to niedawno w O2 właśnie.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Przymierzam się do montazu dodatkowego oświetlenia w podsufitce (O2FLmint), chciałbym również wymienić ta lamkpę z przodu na taka z potrójnymi żarówkami. Po wymianie pozostałaby mi ta zdemontowana z przodu.
Nie orienujecie się ile miejsca jest pomiędzy podufitka a dachem, czy zmieściła by się ta przednia lampka? Są w niej boczne zaczepy dzięki któym trzyma się podsufitki, ale główny element mocujący to wkręty. Czy bo skróceniu mocowań na śruby nie wcisnęła by sie w podsufitkę?
Próbował ktos może montować inną lampkę niż ta na zdjęciach podpiętych do tego tematu?
Moja pdsuitka jest z krótkim garbem, więc nie ma w niej miejsca na tylna lampkę. Będe musiał je wyciąć, demontowałem tą przednią i wydaje miś że jest dosć głęboka, stąd pytanie czy sie aby napewno pomieści. Jak już wytnę dziure pod jej wymiar to trudno będzie to później odwrócić.
bodzioh, Przednia lampka nie będzie pasować do standartowej tapicerki w O2 nie ma tam garba na lampkę a jak wytniesz w zwykłej to nie wejdzie i będzie odstawać bo jest za mała przestrzeń pomiędzy tapicerką a dachem ( przerabiałem to ).
Sprawdzoną lampką jest od polo jak w temacie tu opisywanym , przymierzałem jeszcze od audi A4 kombi od podświetlenia bagażnika jest dużo mniejsza i powinna pasować ma nawet podświetlenie przycisków ale na czerwono ale jakie wszystkie widziałem to były w ciemno szarym odcieniu więc nie bardzo pasującym do jasnej tapicerki dachu .
Co do sprawdzenia odległości tapicerki od dachu to użyj zwykłej igły krawieckiej i zmierz wkłuwając ją w tapicerkę i zobacz ile wyjdzie .
W której nie ma fabrycznego przystosowania dla oświetlenia z tyłu , brak charakterystycznego garba . I nie ma tu różnicy czy to jest O2 , O2 Tour , czy O2 FL .
piotrek_gdy Prościej może i tak ale ja jestem bardzo zadowolony z funkcjonalności i estetyki lampki sufitowej od polo którą mam u siebie i polecam ją innym userom do tego moda .
Komentarz