Mozna go dostac z przyciskami do obslugi bram garazowych (homelink) na czym coraz bardziej mi zalezy ;-)
gieu, a nie lepiej zainstalować oryginalny pilot montowany w VW, który znajduje się w osłonie przeciwsłonecznej - nr 1K0 857 551 AH 2F4 - to numer całej osłony z wbudowanym pilotem
Według mnie osłona powinna pasować do Octavii.
Są nawet dostępne za śmieszne pieniądze na allegro
piotrek_gdy, a wg mnie to nie angliki.
Te przyciski są na wierzchu przy zamkniętej osłonie, tzn. jak przylega do podsufitki (tak jak na tym zdjęciu co wkleiłem wyżej). Także jak sobie odwrócisz te zdjęcie z aukcji do góry nogami to będzie wyglądać tak jak do montażu - przykręcany uchwyt z kablem po lewej a ten drugi po prawej.
Kodować nic nie trzeba bo nie ma oddzielnego sterownika. Wystarczy pociągnąć masę i zasilanie po kluczyku do tej osłony i zaprogramować wg powyższej instrukcji.
mek86, Homelink działa na zasadzie zaprogramowania tego pilota w osłonie do twojej bramy a nie na odwrót (patrz filmik powyżej). Ale na pewno są też takie systemy (drzwi i bramy) gdzie Homelink niestety nie będzie działał ale w większości przypadków myślę, że jest to do uruchomienia.
we wszystkich ze zmiennym(kroczącym) kodem się nie da
testowałem w jednym passacie na swoich i innych bramach i dupa blada była
...
jest opcja, że coś źle robiłem wtedy.... :?
mek86, płytka z pilota chamsko/druciarsko pod guziki i do tego bez baterii w pilocie, tylko zasilanie z auta
jak ktoś ma możliwość niech testuje, może komuś zatrybi
[ Dodano: Sro 30 Sty, 13 09:31 ] misiek^wro, w instrukcji/specyfikacji silnika bramy zawsze jest opisane
misiek^wro mozna do nich podjechac ze swoim pilotem na avicenny i ci nowy zakoduja, tak samo jak twoj pilot. I wtedy mozna plytke wyciagnac i wlozyc do HomeLinka, a na wszelki wypadek drugi zostanie. Byłem juz u nich kiedys i spokojnie na miejscu to zrobia.
Komentarz