Zamieszczone przez Yarwa
[O2] Uniwersalny pilot do bram VW HomeLink
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez bohenCena wcale nie jest taka straszna jak się weźmie pod uwagę cenę osłony słonecznej (zwykłej a nie podwójnej jak w aukcji) kierowcy z Homelink w ASO - ok. 1000 zł. :shock: :diabelski_usmiech
[ Dodano: Czw 31 Sty, 13 21:01 ]
Panowie a moze ktoś podrzucić schemat instalacji do lusterek z oświetleniem i homelink w pasku - wiadomo z jakiego programu. Ja mam bazę danych tylko do skody.
Bo z tego co rozumiem, w linku podanym w pierwszym poście jest pokazany tutorial dołożenia homelink w pasku CC. Ale w pasku CC standardowo już jest instalacja do podświetlania lusterek w osłonach słonecznych. W OIIFL jak wiadomo lusterka sa bez oświetlenia, a więc przy montązu osłon z homelinkiem i podświetlanymi lusterkami z CC trzeba by było chyba jakąć wiązke dac ktora ogarnie i homelink i oświetlenie. Czy to tylko wystarczy doprowadzić napięcie ze skrzynki bezpieczników?
Komentarz
-
-
czy to ustrojstwo po zaprogramowaniu działa poprzez droge radiową ? czy dodatkowo należy dokupić jakiś streownik do bramy garażowej, czy tylko samo zaprogramowanie zadziała? jaka tam jest częstotliwość 433,92? ( chodzi mi o te w osłonach przeciwsłonecznych)
u mnie brama garażowa jak i wjazdowa jest firmy somer.
chyba jeden minus tego, to jak buchną auto, to jeszcze dodatkowo mogą włamać się do domu... :/
Komentarz
-
-
kasal, to ustrojstwo kopiuje w siebie kod Twojego ori pilota do bramy
a jeśli kod jest zmienny/kroczący to jak to ma się nauczyć wszystkich?
Yarwa, zasilanie po zapłonie i zasilanie przed zapłonem, masa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kasalchyba jeden minus tego, to jak buchną auto, to jeszcze dodatkowo mogą włamać się do domu... :/
Dzięki krzynol. Daszki kupione, teraz tylko czekać na przesyłkę, zakup kabelków, wtyczek i będziemy testować, jak się pojawi chwila czasu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kasalchyba jeden minus tego, to jak buchną auto, to jeszcze dodatkowo mogą włamać się do domu
w aucie?
czy cały czas nosisz ze sobą?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
zawsze można kupić T A K I E G O pilota za grosze, wyjąć wnętrzności i gdzieś ładnie sobie wkomponować w aucie :wink:
Komentarz
-
-
no nawet w necie jest tutorial do golfa V. Koles podczepił pilota pod nieaktywny przycisk obok wyłącznika ESP. I rzeczywiście nic nie wskazuje na to ze to tam jest. No ale nie ma tych bajerancki przyciskow na "słoneczniku" :lol:
poniżej link jakby ktoś chciał kombinowac u siebie w tym kierunku:
Komentarz
-
-
Yarwa,
w O2 można zamiast tej rzeźby z tego linka co podałeś - kupić oryginalny klawisz od TPMS czy ESP i do niego się po prostu podpiąć z tym pilotem. Moim zdaniem prostsze, niż rzeźbienie jakiegoś przycisku od magnetofonu. Problem może się pojawić jak się ma 2 bramy - jedną garażową a drugą na posesję i każda ma osobne klawisze do otwierania i zamykania to może miejsca braknąćPozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezProblem może się pojawić jak się ma 2 bramy - jedną garażową a drugą na posesję i każda ma osobne klawisze do otwierania i zamykania to może miejsca braknąć
który przy krótki naciśnięciu otwierał jedną bramę, a przy dłuższym drugą->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
no_fear, ten pilot ma wyraźnie zaznaczone, że do kodów stałych jest
Dla Octavii i słoneczników z podświetleniem lusterka i homelink
potrzebujemy obudowy wtyczki 1C0 973 119 B + 3x piny ...009
pin1 - masa
pin2 - do zasilania (30) przed zapłonem np. z lampki przedniej (żarówki słoneczników)
pin3 - do zasilania (15) po zapłonie np z czujnika RLS (zasilanie HL)
W instrukcji jest opisane, że do porgramowania bram z kodami dynamicznymi,
używamy procedury bramowej kodowania pilotów i ten homelinkowy powienien się dopisać
IMHO wątpię, bo każdy producent/system ma własne szczegóły kodów zmiennych->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
wydaje mi się, że jak to jest analogicznie do lewej strony to będzie 1J0 973 119
[ Dodano: Wto 05 Lut, 13 21:44 ]
dzisiaj testowałem dogłębnie i na mojej bramie (NICE) nie działa
[ Dodano: Nie 10 Lut, 13 21:14 ]
mam problem ze słonecznikami od EOS, po otwarciu klapki walą zwarciem!
tak i jedna z homelinkiem jak i druga od pasażera,
do tego nie mam schematów od EOS'a
nie wiem jak to w EOS'sie jest, czy lampki są wbudowane w słonecznik, czy może są gdzieś obok?
bo wtedy okazało by się, że są w nich tylko włączniki
[ Dodano: Czw 14 Lut, 13 10:01 ]
solved!
słoneczniki z EOS'a, średnio się nadają, ponieważ w nich jest tylko włącznik światełka
lampka "make up" jest na zewnątrz w podsufitce
nie mogę znaleźć zdjęcia ori tego, ale w ETCE są dodatkowe lampki w rogach przedniej podsufitki
jak to jest w passacie?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolsolved!
słoneczniki z EOS'a, średnio się nadają, ponieważ w nich jest tylko włącznik światełka
lampka "make up" jest na zewnątrz w podsufitce
nie mogę znaleźć zdjęcia ori tego, ale w ETCE są dodatkowe lampki w rogach przedniej podsufitki
jak to jest w passacie?
no i chyba bede mial ten sam problem co ty, bo ja mam z CC. Jak patrze na podsufitke z do CC na allegro to widac w niej otwory na lampki, np. tutaj:
a np od zwyklego passata chyba jest ok, bo nie widać otworów na lampki w podsufitce, tak jak tu:
Komentarz
-
-
nie wpadłem na to żeby podsufitki obejrzeć ops:
czyli wychodzi na to, że słoneczniki od CC i EOS'a nie podejdą do nas :cry:
chyba, żeby rzeźbę w podsufitce uprawiać->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz