Zamieszczone przez Maicroft
[O2] Fabryczny alarm
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez rrobertmoduł komfortu
musi miec tylko taki model który to obsłuży
syrenka/centralka jest w prawym nadkolu
włacznik alarmu jest na lewym słupku B(więc dochodzi plastik słupka albo trzeba rzeźbić dziurę w starym)
czujniki są w podsufitce obok lampki
syrena - http://allegro.pl/syrena-do-alarmu-s...561208629.html
czujniki http://allegro.pl/1z0951171-skoda-oc...553259747.html
włącznik trudno znaleźćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Komfort kazdy pociagnie
Tu masz guzik Dezaktywacji alarmu http://allegro.pl/vw-passat-cc-b6-wl...504211682.html
mozesz miec Czujnik przechylu + syrenę a guzik tylko od dezaktywacji syreny, nie ma znaczenia
Lub juz na wypasie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spacewalkerKomfort kazdy pociagnie
Mój poprzedni komfort 433 BL miał fochy, auto raz pikało przy zamykaniu a raz nie.
Po zamianie na 433 AR wszystkie bolączki ustąpiły.
Dlatego jeśli po instalacji będę się działy dziwne rzeczy z alarmem, to pierwsza rzecz na którą trzeba zwrócić uwagę to właśnie moduł komfortu.
Komentarz
-
-
diablo228, napisałem gdzie sa zamontowane podzespoły
syrene wkładasz zdejmując nadkole
wiązkę ciągniesz do komfortu i prawym słupkiem do podsufitki/lampki
włacznik - lewy słupek B
sam oceń ile pracy :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdydiablo228, napisałem gdzie sa zamontowane podzespoły
syrene wkładasz zdejmując nadkole
wiązkę ciągniesz do komfortu i prawym słupkiem do podsufitki/lampki
włacznik - lewy słupek B
sam oceń ile pracy :wink:
dzięki za pomocMastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44przy wymianie to ustrojstwo obsługuje pilota z kluczyka, który działa na odpowiedniej częstotliwości, moduł tez musi ogarniać ta częstotliwość
inne pasmo jest w poliftach
dlatego zmieniając zegary z lifta na polift (a nie komfort) musisz zmienić pilota
zmiana modułu komfortu nie wymaga wymiany kluczykówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez greg44przy wymianie to ustrojstwo obsługuje pilota z kluczyka, który działa na odpowiedniej częstotliwości, moduł tez musi ogarniać ta częstotliwość
inne pasmo jest w poliftach
dlatego zmieniając zegary z lifta na polift (a nie komfort) musisz zmienić pilota
zmiana modułu komfortu nie wymaga wymiany kluczyków
Nowsze zegary mają inne pastylki od immo i to one wymagają wymiany a nie elektronika pilota zdalnego sterowania. Z tego co kojarzę to dopiero auta z BCM zamiast bord+komfort mają inny standard komunikacji pilota i inne same scyzoryki.
A z tą częstotliwoścą trzeba faktycznie uważać, bo można kupić komforta z USA, który chodzi na 315Mhz a nie 433Mhz jak nasze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mwsoftZ tego co kojarzę to dopiero auta z BCM zamiast bord+komfort mają inny standard komunikacji pilota i inne same scyzorykiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez mwsoftZ tego co kojarzę to dopiero auta z BCM zamiast bord+komfort mają inny standard komunikacji pilota i inne same scyzorykiAle nie zmienia to faktu, że wymiana zegarów w przedlifcie nie wymusza zmiany pilota, a jedynie pastylki immobilajzera.
Komentarz
-
-
mwsoft, zmiana zegarów z przedlifta na przedlift - tak
ale jesli wymieniasz przedliftowe na poliftowe to wtedy wymieniasz kluczyki- o tej sytuacji pisałem
"dlatego zmieniając zegary z lifta na polift (a nie komfort) musisz zmienić pilota "przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymwsoft, zmiana zegarów z przedlifta na przedlift - tak
ale jesli wymieniasz przedliftowe na poliftowe to wtedy wymieniasz kluczyki- o tej sytuacji pisałem
Komentarz
-
-
montay alarmu i schemat...
Hej, panowie czy macie może schemat gdzie wchodzi syrenka alarmu H12, wiem że do j519 w sumie to teraz i elektryka i komfort w jednym, ale która kostka i które piny?? Magistrala lin, i skąd zasilanie bierze?? masa na podszybiu przykręcana... i czy to samo zasilanie i to samo miejsce jest na LIN do czujników ruchu, przechyłu...?? Druga sprawa gdzie zamontowaliście sama syrenkę, bo to miejsce nad nadkolem pod prawym błotnikiem to trochę kiepsko do brali... nie zliczę na palcach ile syrenek wymieniłem na gwarancji... i po... a chyba około 500zł kosztowała... może jakieś sugestie pomysły?? dzięki pozdrawiam
[ Dodano: Sro 24 Cze, 15 22:15 ]
jak myślicie od Romstera podejdą te czujniki ruchu?? maja taki sam nr...??http://allegro.pl/czujnik-ruchu-skod...256828017.html
Komentarz
-
-
Witam,
zgodnie z instrukcją dołożyłem fabryczny alarm, ale coś nie bangla,
oto scan
Address 46: Central Conv. Labels: 1K0-959-433-MIN.clb
Part No: 1K0 959 433 AK
Component: KSG 0401
Coding: 18D002407F008505C80FE09004CC
Shop #: WSC 12345 123 12345
VCID: 79F90B6F302C89D0675
Part No: 1K0 951 605 C
Component: LIN BACKUP HORN H03 1301
Part No: 5J0 951 172
Component: DWA-Sensor H03 1211
Part No: 5J0 951 172
Component: DWA-Sensor H03 1211
No fault code found.
Zamontowane:
- 7L6959899 przełącznik przechyłu i nadzoru
- 1K0951605C - syrena
- 5J0951172 - czujnik nadzoru i przechyłu
Takie są objawy:
- przychodzę rano do auta, otwieram z kluczyka aby wywołać alarm, siedzę i czekam 2 minuty i nic
- pojechałem na stacje zatankować, nie ryglowałem auta, po tankowaniu wsiadam i zaczyna wyć syrena
I przyciski niby są widoczne w meas. block 08 ale naciskanie, nic nie zmienia i się nie pooświetlają, może to trzeba dodatkowo kodować ?
(wedle instrukcji: po wyłączeniu zapłonu, otwarciu drzwi, naciskam wyłączenie dozoru, nic się nie dzieje, led sie nie zapala)
Może ktoś sprawdzić czy te kodowanie jest poprawne dla alarmu, może mi czegoś brakuje↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑
Komentarz
-
Komentarz