Jak się zrobiło zimno to przypomniałem sobie o tym temacie, ale za dużo rozgrzebanych nie zamontowanych modów mam w Octavii, więc webasto zostawie na koniec roku 2019.
A jak u Was wrażenie z działania webasta?
A jak u Was wrażenie z działania webasta?

i nie tylko MB, ale BMW i innych też
. Od szybkozłączki idącej do nagrzewnicy zdemontować przewód oryginalny wchodzący do silnika. Do szybkozłączki nałoźyć przewód gumowy idący do pieca. Do przewodu gumowego włożyć sprężynę która zabezpieczy nam przewód alby nam sie nie załamał. To jest bardzo ważne. Zagięcie przewodu od szybkozłączki zastosować do góry tak jak to jest na rysunku z Instrukcji montażu ThermoTop C do Skoda Octavia II. Ja zrobiłem odwrotnie, zawinąłem do dołu i musiałem poprawiać. Dlaczego??? Bo na dole mamy kolektor wylotowy i by się przewód poprostu przetopił. Przewód prowadzić w kierunku pieca zwracając uwagę aby wodziki od skrzyni biegów nie były blokowane przez nowy wąż gumowy. Do zabezpieczeń zastosować opaski zaciskowe takie jak oryginalne lub oryginalne. Podczas zakupu zwrócić uwagę na średnice zewnątrzną nowo zakupionego przewodu gumowego bo później jest problem z założeniem takiej opaski bo jest bardzo, bardzo ciasna.
Komentarz