Kolego daj namiary na te diody bo u mnie w lewym lustrze świeci tylko 1 a i w prawym już padają...
OctaviaII wymiana kierunku w lusterku.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez GooferKolego daj namiary na te diody bo u mnie w lewym lustrze świeci tylko 1 a i w prawym już padają...
Komentarz
-
-
witam jestem na tym forum nowy. wczoraj spróbowałem naprawić kierunek i o dziwo działa !
sposób demontażu dość prosty, na koniec wkleiłem na kropelkę i wszystko zabezpieczyłem silikonem bezbarwnym, czy ta naprawa wystarczy na długo nie wiem ale w aso koszt 178 zł opcja z doświetleniem auta.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Tak ale to jest w Octavii 2 przed liftem, w O2 FL kierunek w środku wygląda inaczej. Ja kupiłem na allegro http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited od użytkownika MONIKA_TOM zamiennik bardzo dobrej jakości, po zamianie świeci elegancko i pasuje jak ORi. Także z ręką na sercu mogę polecić a cena dwa razy mniejsza niż ORiByła O1 1.6 AEE
Było A4 B5 1.6 ADP
Jest O2 FL 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Koledzy, mam pytanie czy ktoś wymieniał kierunkowskaz pod lusterkiem ten z "zasmołowanymi" końcówkami na taki z gniazdem? Kupiłem nowy oryginał z podświetleniem, ale jak rozłożyłem lusterko okazało się, że tam nie ma wtyczki, tylko przewody wychodzą do lusterka i są na stałe połączone z listwą led kierunkowskazów i zalepione masą przeciwwilgociową.
Czy ktoś wie jak to połączyć z nowym wkładem na wtyczkę 3 pin?
Komentarz
-
-
mariuszpolice,
przejściówka też zawiera dwie wtyczki. Co ona wnosi, jak ja mam przewody zintegrowane z listwą ledową. Żeby jakieś gniazdo na przewody było, to rozumiem, a tu wtyczka z bolcami. Czegoś chyba nie czaję... Jak to połączyć z nowym wkładem z wtyczką i ewentualnie przejściówką?Załączone pliki
Komentarz
-
-
Nowy wkład mam. Ma on gniazdo na wtyczkę (3 piny). Nie mam przejściówki, bo wg mnie ona nic mi nie da. Przejściówka ma z jednej strony wtyczkę do wkładu, a z drugiej gniazdo (3 piny), tylko, że inne. Więc dla mnie to żadna różnica, jeśli mam kabelki przylutowane do ledów i nie mam żadnej wtyczki. Moje pytanie brzmi czy w takim przypadku trzeba coś lutować, czy da się podłączyć kabelki pod wtyczkę i podłączyć bezpośrednio do wkładu.
Komentarz
-
-
Odświeżam temat ponownie. Problem mam jak powyżej czyli nie działający kierunkowskaz w lusterku. Dobrałem się do lusterka i jego wnętrzności a następnie do płytki z diodami LED. Zdjęcia płytki załączam. Wygląda solidnie bez wypadniętego rezystorka, choć chyba ślady zielonego są. Czy ktoś podpowie jak można spróbować naprawić płytkę?
Komentarz
-
-
Koledzy szanowni, czy ktoś ma zdjęcia jak dobrać się do kierunku w O2 FL ? Wszystkie, które znalazłem dotyczą lusterek w wersji przed FL, a jak rozumiem z opisów - jest różnica i nie da się bez wyjęcia szybki lusterka ?
Poleciała mi biała szybka w kierunku. Na szybciora zakleiłem taśmą do naprawy odzieży technicznej, ale wypadałoby wymienić.Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE
Komentarz
-
-
Panowie, mam w oryginale oświetlenie progów. Niestety, lusterko kierowcy chyba było zmieniane, bo lampki na próg tam nie ma... Jakbym nabył sam spód, z kierunkiem i podświetleniem, to będzie pasować P&P ? Lakierowana część górna jest identyczna dla wersji z oświetleniem progu i bez ? Mowa o Octavii II
Komentarz
-
Komentarz