Witajcie. Nie mogę nigdzie znaleźć. Chcę sobie kupić nie oryginalne czujniki cofania ale nie mogę znaleźć żadnej instrukcji jak się za to zabrać. Głownie chodzi mi o umiejscowienie czujników w zderzaku, tył, przód. Bo podpięcie ich pod radio raczej graniczy z cudem?
Montaż czujników cofania tył, przód O2
Zwiń
X
-
Uniwersalne w zderzaku wiercisz tam gdzie sa ori i tyle. Trzeba zrobic pomiar, albo na oko na podstawie zdjecia odwiercic i tyle.
Podlaczyc pod radio zamiennikow nie da rady. Tylko oryginaly z oryginalna centralka w bagazniku.
Pozostaje kwestia ich uruchamiania. Podpiecie musi byc pod czujnik wstecznego przy skrzynii, ten sygnal idzie do BCM, a ten steruje oswietleniem, a nie pod zarowke, bo bedzie blad zarowki wywalac.
-
-
-
Zamieszczone przez memento78 Zobacz wpisPytanie, jest gdzieś manual jak zdjąć tylny zderzak?
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zdjęcia (nie moje) do tego tekstu: http://www.au.poznan.pl/~andrzejp/hak.zip
Moduł od czujników z tego co pamiętam był po lewej, pod/nad modułem od haka.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisCzy jest możliwość montażu bez ściągania zderzaka, jedynie demontaż plastików od środka bagażnika, i przeciągniecie przewodów ?
Komentarz
-
Komentarz