Witajcie. Nie mogę nigdzie znaleźć. Chcę sobie kupić nie oryginalne czujniki cofania ale nie mogę znaleźć żadnej instrukcji jak się za to zabrać. Głownie chodzi mi o umiejscowienie czujników w zderzaku, tył, przód. Bo podpięcie ich pod radio raczej graniczy z cudem?
Montaż czujników cofania tył, przód O2
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Uniwersalne w zderzaku wiercisz tam gdzie sa ori i tyle. Trzeba zrobic pomiar, albo na oko na podstawie zdjecia odwiercic i tyle.
Podlaczyc pod radio zamiennikow nie da rady. Tylko oryginaly z oryginalna centralka w bagazniku.
Pozostaje kwestia ich uruchamiania. Podpiecie musi byc pod czujnik wstecznego przy skrzynii, ten sygnal idzie do BCM, a ten steruje oswietleniem, a nie pod zarowke, bo bedzie blad zarowki wywalac.
-
No to pięknie. Myślałem, że się podłącze pod lampę :-) Ktoś ma jakąś fotkę w którym miejscu jest ten czujnik? Ktoś się orientuje jaki jest koszt montażu oryginałów?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Komentarz
-
-
To ten za 200 zł z olx ? I co dalej mam z tym zrobić? Od tego idzie wiazka do czujników i reszty instalacji? Np do radia? Czy muszą być tylko oryginalne czujniki do niego podłączone?
Komentarz
-
-
Witajcie. Wybór padł jednak na czujniki uniwersalne STIG. Pytanie, jest gdzieś manual jak zdjąć tylny zderzak? Raczej bez demontażu się nie obejdzie. Drugie to w którym miejscu jest ten czujnik wstecznego, żeby nie podłączać się do lampy?
Komentarz
-
linki do zdjęć nieaktywne, ale jest cały opis.Zamieszczone przez memento78 Zobacz wpisPytanie, jest gdzieś manual jak zdjąć tylny zderzak?
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
No właśnie najważniejszego nie ma. Lokalizacja śrub :-(. No i gdzie ten czujnik cofania do którego mam się niby dopiąć?
Komentarz
-
Zdjęcia (nie moje) do tego tekstu: http://www.au.poznan.pl/~andrzejp/hak.zip
Moduł od czujników z tego co pamiętam był po lewej, pod/nad modułem od haka.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Dzięki za foty. Nie chodziło mi o moduł tylko czujnik wstecznego który by dał sygnał na czujniki bo podobno popięcie pod lampę powoduje błąd żarówki.
Komentarz
-
-
-
Pod zderzakiem jest coś takiego jak blacha . A wiercić na Pałę mając znaczniki od wewnątrz moim zdaniem bezsens.
Komentarz
-
Jak najbardziej tak .Zamieszczone przez cichy_ocp Zobacz wpisCzy jest możliwość montażu bez ściągania zderzaka, jedynie demontaż plastików od środka bagażnika, i przeciągniecie przewodów ?
Komentarz

Komentarz