=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
siem1 dzieki za linka, tez chyba zamowie na probe, bo cena jest dosc kuszaca
O i nawet $2,5 taniej ni z kupowałem teraz. na forum Superba jeden kolega kopił i podstopnice montuje się zaginają takie blaszki czyli jest to nakładka na pedał gazu, nie jak w oryginale, że cały pedał musisz wymienić.
Taka nakładka na pedał gazu w ogóle będzie stabilna? Zaginające się blaszki nie brzmią zbyt solidnie
Irek kolega z forum superba sobie chwalil.
Nakladka jest tak zrobiona ze nachodzi krawedziami na pedal musisz zagiac blaszki jak kapsel w sensie od tylu wiec o stabilnosc sie nie martwie jak przyjda to zobacze jak to pasuje, najeyzej dwustronna tasma/pianka podkleje, pozyjemy zobaczymy mysle ze w tej cenie to nawet jak by ja wywalic to reszta bedzie ok.
siemi1, poszukaj na forum, kiedyś kilka osób wymieniało właśnie same nakładki. Pedał jest rozbieralny, co prawa jest dużo siłowania i można łatwo połamać pedał a jest wykonalne. Jeśli się uda to wyjdzie jak cały pedał z ASO
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Dziś zamontowałem cały zestaw.
Kupiony na aliexpress - koszt 65,00 PLN z przesyłką.
Podstopnica i nakładki na sprzęgło i hamulec - robota na 10 minut.
Gorzej z nakładką na pedał gazu. Jest to tylko zewnętrzny płaszcz - który trzeba nasunąć na pedał gazu i zagiąć 4 "listki"
Nakładka strasznie ciasno wchodzi. Ja się uparłem, że nałożę nakładkę bez demontażu pedału gazu - ale jednak polecam na przyszłość zdemontować pedał - mi przy zaginaniu listków udało się w 2 miejscach zarysować nierdzewkę.
Wprawdzie tego tak bardzo nie widać - ale niesmak "fuszerki" pozostał.
kowaltom99 - jeżeli to nie problem, wrzuć foto, jak zestaw wygląda po zamontowaniu.
Tu kupowałem, fotki są pokazane - części zapakowane w woreczkach z naklejkami z logo VW Skoda i nr OEM.
Wszystko pasuje na 100% - to nie jest chińska podróba (zapewne są robione w Chinach ale dla VW i pod ich kontrolą). Polecam - sprawdzone.
Jak będę miał chwilkę to wrzucę fotki po montażu
Chodzi pewnie o to, że oryginalnie (czyli w opcji dostępnej w PL, np. w ASO) nakładka na pedał gazu nie jest montowana poprzez zaginanie blaszek - wymienia się cały pedał gazu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37390
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Komentarz