Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
koledzy rozdzielał ktoś gałką od mieszka w O2? jak ściągnąć to plastikowe czarne gówno - widać na na zdjęciu zrobionym przez Klauzero zdjęcie numer 5 "gotowe" - przydała by się szybka porada
[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 18:53 ]
już sobie poradziłem wieczorem wrzucę zdjęcia modów
koledzy rozdzielał ktoś gałką od mieszka w O2? jak ściągnąć to plastikowe czarne gówno - widać na na zdjęciu zrobionym przez Klauzero zdjęcie numer 5 "gotowe" - przydała by się szybka porada
[ Dodano: Czw 05 Maj, 11 18:53 ]
już sobie poradziłem wieczorem wrzucę zdjęcia modów
Nowa skórzana gałka założona w 5 minut. Kupiona z mieszkiem i ramką (kupiona u superbmen na allegro za 155 zł). Stara gałka lepiej leżała w dłoni, ale za to nowa wygląda bosko!
Nowa skórzana gałka założona w 5 minut. Kupiona z mieszkiem i ramką (kupiona u superbmen na allegro za 155 zł). Stara gałka lepiej leżała w dłoni, ale za to nowa wygląda bosko!
DAREKGDA, ja kupujac galke skorzana myslałem, ze mieszek tez bedzie ze skory....a tu guzik, bo bym nawet chyba nie zmieniał, bo wczesniej kupiłem juz nakładke chromowa.....
pitrek_os mieszek można zamienić na skórkowy , każdy szewczyk dratewka go dorobi :szeroki_usmiech , co do gałki no cóż :roll: szewczyk pewno niedługo będzie musiał się nią zająć , bo nie wyglądami na to że ta ,,skórka '' na gałce jest o.k . Wymieniłem swój poprzedni skórzany mieszek wraz z gałką na taki jak Ty ,,nowy '' :diabelski_usmiech i niestety wracam do starego mieszka (dobry )+ obszycie nową skórą starej gałki .Będzie ładnie w naturalnej czarnej skórce
Mam wersję Mint FL - jak wymienić samą nakładkę na taką chromowaną z Eleganca? wystarczy podważyć śruborketem czy jakoś inaczej?
musisz wymienić całą gałkę, bo ona jest cała "gumowa" i nie ma możliwości podważenia na niej czegokolwiek. Musiałbyś mieć gałkę z Ambiente (z taką czarną nakładką) wtedy mógłbyś kombinować.
Ja miałem podobny problem do Twojego i wymieniłem całą gałkę
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Witam,
Może ktoś wie jak zdjąć i łatwo założyć taki czarny plastik trzymający mieszek pod gałką. Walczę z tym i nie mogę tego rozłozyć, podejrzewam, że trudno też będzie z założeniem. Może jest jakiś patent na to?
pimichalak jeśli Ci chodzi o ,,obręcz'' plastikową która zespala gałkę z miechem, to ma ona zatrzaski i aby ją zdjąć trzeba;podważyć i jechać dookoła po obwodzie, małym śrubokrętem jak gdyby rozciągnąć ten pierścień , i znajdziesz ,,te''miejsca gdzie są zatrzaski , w tych miejscach trzeba mocniej odgiąć pierścień jednocześnie ściągając , a i jeszcze jak podgrzejesz suszarką (opalarką) ten pierścionek to plasticzek ładnie ,,pracuje''.
Założenie po prostu,układasz skórkę (obciągasz) bez skojarzeń proszę :diabelski_usmiech i ten plasticzek nabijasz ,ładnie wchodzi , tylko dobrze spasuj miech z gałą bo - od nowa Polska Ludowa
Powodzenia
dzięki DAREKGDA, myślę że z opisem pójdzie mi łatwiej. Kiedyś zmieniałem mieszek w VW i tam było łatwiej ale za to gałka nie wyglądała tak dobrze jak w O2
Komentarz