Widzę, że już tutaj przerabialiście temat który mnie interesuje Noszę się z drobnymi zmianami we wnętrzu swojej o2. Mam o2 z 2007 r. przed FL Ambiente. Jakiś czas temu wymieniłem nakładkę gałki zmiany biegów z czarnej na chromowaną. Teraz chciałbym wymienić gałkę na skórzaną. No i tu nasuwają mi się pytania. Czy od razu wymieniać też mieszek na skórzany czy zostać przy obecnym? Chodzi mi o to czy jest duża różnica mieszy tym skórzanym a tym co mam-tu pytanie do chłopaków którzy wymieniali mieszek z ambiente na ten skórzany. No i też jak sie ma kwestia samego zakupu-czy kupuje mieszek i gałke oddzielnie czy to jakiś komplet? Podajcie jakieś namiary gdzie najkorzystniej kupić albo u kogo kupowaliście, bo w ASO jakieś chore pieniadze...Idąc za ciosem też chce zmienić rączkę ręcznego na skóre i kieorwnice
[O2] Gałka zmiany biegów
Zwiń
X
-
Ja zamówiłem komplet - skórzany mieszek i gałkę w superskoda.com i jestem zadowolony. Montaż bardzo łatwy. Odnośnie kierownicy, to gdybyś był zainteresowany, będę sprzedawał swoją (kupuje MF) obszyta jakiś miesiąc temu, cała perforowana, zdjęcie w moim profilu.Moja czarnula - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51617
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuTabel, kup całą oryginalną i nie będziesz musiał się martwić i głowić. Ja zmieniłem na skórzany i jest o niebo lepiej niż ta derma co była
Komentarz
-
-
Witam wszystkich! Do tej pory tylko przeglądałem forum, ale w tym tygodniu po pół roku oczekiwania odbieram Toura i standardowo chciałbym zmienić gałkę. Od jakiegoś czasu na allegro zaznaczają średnicę trzpienia gałek (bodajże 12 mm) i podobno nie pasują one do 1,6. Czy ktoś kto przerabiał ten temat u siebie mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Gdyby ktoś miał gałkę z chromem do sprzedania w idealnym stanie to proszę o PW (nie musi być skórzana).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skohWitam wszystkich! Do tej pory tylko przeglądałem forum, ale w tym tygodniu po pół roku oczekiwania odbieram Toura i standardowo chciałbym zmienić gałkę. Od jakiegoś czasu na allegro zaznaczają średnicę trzpienia gałek (bodajże 12 mm) i podobno nie pasują one do 1,6. Czy ktoś kto przerabiał ten temat u siebie mógłby się wypowiedzieć na ten temat? Gdyby ktoś miał gałkę z chromem do sprzedania w idealnym stanie to proszę o PW (nie musi być skórzana).
Tu masz linka do tego tematu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skohx_cite, dzięki za link, a ta będzie pasować?
http://moto.allegro.pl/nowa-oryg-gal...896458018.html
np. pierwsza z brzegu
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
kross12
skoh, olej te gałki i zmień samą nakładkę jak chcesz sam chrom.
W ASO kupisz najtaniej, na stronie poniżej masz wszystkie opcje wraz z numerkami
Komentarz
-
kross12
W ogóle to na tej stronie można znaleźć numerki do wielu ciekawych fantów niedostępnych w naszym katalogu np.:
-szablon do przyklejania listw w cenie 50plnów
-pojedyncze dywaniki - kierowca, pasażer - czyli nie trzeba kupować całego kompletu
i pewnie inne fanty też się znajdą
Komentarz
-
Jeśli chodzi o samą chrom nakładkę to taką jak z tego linku http://www.obautodily.cz/skoda_octav..._5ti-1Z0798001 zamówiłem dziś ori w serwisie w Gorzowie Wlkp. w cenie 30 PLN, więc o całe 5 PLN taniej niż z przesyłką z allegro. Odbiór na jutro.
Komentarz
-
-
Powiedzcie mi, czy można kupić w komplecie mieszek skórzany + gałka skóra oczywiście oryginał. No i jaka cena najlepiej tego? Wiem, że sam mieszek skórzany można zamówić w Aso ale kosztuje jakieś chore pieniądze 350 zł. Nie wiem czy to był żart. Uszycie mieszka skórzanego kosztuje 20 zł...ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
Komentarz
-
-
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Z ramką sobie poradziłem, ale w O II opaska zaciskowa wygląda zupełnie inaczej. Jest jednolita i podejżewam, że jak ja podważę śrubokrętem to się wygnie i będzie już nie do użycia. No i nawet jak ją zdejmę to nie mam pomysłu jak ją później spowrotem założyć...
Widziałem fotorelację by Klauzero, ale u niego opaska metalowa jest nietknięta, a gałka w magiczny sposób zeszła - pytanie jak? Ciągnąć do góry z opaską?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sparrovZ ramką sobie poradziłem, ale w O II opaska zaciskowa wygląda zupełnie inaczej. Jest jednolita i podejżewam, że jak ja podważę śrubokrętem to się wygnie i będzie już nie do użycia. No i nawet jak ją zdejmę to nie mam pomysłu jak ją później spowrotem założyć...
więc po zdjęciu starej po prostu do śmieci idzie...Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
Komentarz