chyba wszyscy korzystają z pogody bo cisza jak makiem zasiał
otwarcie klucza i wymiana grota
Zwiń
X
-
otwarcie klucza i wymiana grota
Witam !
Panowie mam problem ponieważ ułamał mi się grot w kluczyku a mamy podobne :-) Golf 6 i Octavia II czy którys z Was otwierał go już ? Bo patrzałem na Youtube ale raczej nie ma tam wiarygodnego otwierania klucza. Jeden facet "łamie" keysa aby pokazać jak się otwiera a drugi wbija chyba pipetę i wyciąga trzpień, ale raczej jakoś w to nie wierze....
Macie jakieś sugestię ?!
pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymariuszdlu, a nie prościej podjechac do gościa który dorabia klucze?
przeciez i tak grot musi ktoś ci naciąć
dokładnie nie grot tylko ten srebrny "wihajster" heheh
żaden facet nie chce się podjąć otworzenia keysa....
P.S. do moderatorów sory Panowie ale nie wiem gdzie ten temat włożyć
Komentarz
-
-
mariuszdlu, rozbierałem częśc z transponderem poprzez zdjęcie znaczka skody(niestety ulega zniszczeniu) ale dalej nie szedłemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdymariuszdlu, rozbierałem częśc z transponderem poprzez zdjęcie znaczka skody(niestety ulega zniszczeniu) ale dalej nie szedłem
ehhhh... co za los
Komentarz
-
-
mariuszdlu, kup poza ASO- większośc zakladów dorabia klucze do O2 za ok 200-300pln z dokodowaniem do auta
albo dorób sam grot i miej tylko jako 2 kluczykprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
no co wy? :?:
pod znaczkiem jest wkręt i po odkręceniu sam się rozpada na dwie połowy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolno co wy? :?:
pod znaczkiem jest wkręt i po odkręceniu sam się rozpada na dwie połowy
To jest cała blokada kluczyka.
Kluczyk jest w zasadzie jednorazowy
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Radze uwaząc z rozbieraiem bo mozna urwać kilka elementów z PCB własnie tam gdzie ten bolec bedzie trzeba wbic.
Ale jest do zrobienia
Tak jak tu
Komentarz
-
-
faktycznie ops: , kluczyk od FL jest w całości, ale rozebranie nie jest trudne
szkoda tylko, że nie można osobno sobie już wymieniać pilota i kluczyka
[ Dodano: Pią 18 Paź, 13 11:01 ]
mam do przełożenia immo z kluczyka zwykłego do scyzoryka w nowej wersji
i teraz pytanie, czy da się wyjąć pastylkę z kluczyka zwykłego
i wkleić ją do scyzoryka
załóżmy, że jestem w stanie rozebrać nowy scyzoryk, za to kluczyk zwykły trzeba rozciąć
i nie wiem jak tam wygląda pastylka i czy da się ją przeszczepić do scyzoryka
czy to ma sens? czy lepiej kolo niech pojedzie do zkaładu kluczykowego
gdzie zczytają immo ze starego i zakodują do nowego scyzoryka->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz