chyba wszyscy korzystają z pogody bo cisza jak makiem zasiał
otwarcie klucza i wymiana grota
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
otwarcie klucza i wymiana grota
Witam !
Panowie mam problem ponieważ ułamał mi się grot w kluczyku a mamy podobne :-) Golf 6 i Octavia II czy którys z Was otwierał go już ? Bo patrzałem na Youtube ale raczej nie ma tam wiarygodnego otwierania klucza. Jeden facet "łamie" keysa aby pokazać jak się otwiera a drugi wbija chyba pipetę i wyciąga trzpień, ale raczej jakoś w to nie wierze....
Macie jakieś sugestię ?!
pozdrawiam
-
mariuszdlu, a nie prościej podjechac do gościa który dorabia klucze?
przeciez i tak grot musi ktoś ci naciąćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
zgadza się zaraz Ci pokaże zdjęcia jak i coZamieszczone przez piotrek_gdymariuszdlu, a nie prościej podjechac do gościa który dorabia klucze?
przeciez i tak grot musi ktoś ci naciąć
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5aee881f0.html
dokładnie nie grot tylko ten srebrny "wihajster" heheh
żaden facet nie chce się podjąć otworzenia keysa....
P.S. do moderatorów sory Panowie ale nie wiem gdzie ten temat włożyć
Komentarz
-
mariuszdlu, rozbierałem częśc z transponderem poprzez zdjęcie znaczka skody(niestety ulega zniszczeniu) ale dalej nie szedłemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
no też tak myślałem zrzuciłem znaczek VW po czym trochę wydłubałem plastik ale nie mam pojęcia co dalej, a nowy w ASO kosztuje jakieś 500 plus kodowanie parowanie i w ogóle...Zamieszczone przez piotrek_gdymariuszdlu, rozbierałem częśc z transponderem poprzez zdjęcie znaczka skody(niestety ulega zniszczeniu) ale dalej nie szedłem
ehhhh... co za los
Komentarz
-
mariuszdlu, kup poza ASO- większośc zakladów dorabia klucze do O2 za ok 200-300pln z dokodowaniem do auta
albo dorób sam grot i miej tylko jako 2 kluczykprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
no co wy? :?:
pod znaczkiem jest wkręt i po odkręceniu sam się rozpada na dwie połowy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Misiek Misiek ...to juz nie ta era kluczyków. Widzisz ten wbity bolec pod 5K0 ?Zamieszczone przez krzynolno co wy? :?:
pod znaczkiem jest wkręt i po odkręceniu sam się rozpada na dwie połowy
To jest cała blokada kluczyka.
Kluczyk jest w zasadzie jednorazowy
Radze uwaząc z rozbieraiem bo mozna urwać kilka elementów z PCB własnie tam gdzie ten bolec bedzie trzeba wbic.
Ale jest do zrobienia
Tak jak tu
Komentarz
-
faktycznie
ops: , kluczyk od FL jest w całości, ale rozebranie nie jest trudne
szkoda tylko, że nie można osobno sobie już wymieniać pilota i kluczyka
[ Dodano: Pią 18 Paź, 13 11:01 ]
mam do przełożenia immo z kluczyka zwykłego do scyzoryka w nowej wersji
i teraz pytanie, czy da się wyjąć pastylkę z kluczyka zwykłego
i wkleić ją do scyzoryka
załóżmy, że jestem w stanie rozebrać nowy scyzoryk, za to kluczyk zwykły trzeba rozciąć
i nie wiem jak tam wygląda pastylka i czy da się ją przeszczepić do scyzoryka
czy to ma sens? czy lepiej kolo niech pojedzie do zkaładu kluczykowego
gdzie zczytają immo ze starego i zakodują do nowego scyzoryka->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
Komentarz