nie spotkałem
DEFA - elektryczne ogrzewanie postojowe 230V - w BMM
Zwiń
X
-
trochę słabo - ta pompa jest zasilana z instalacji 12V :roll:
- a to wymuszałoby rozbudowanie zestawu o def`owski prostownik, czyli kolejne inwestycje (abstrahując od tego, ze mam moduł świateł dziennych i on wzrost napięcia/ładowanie akumulatora traktuje jako sygnał do włączenia długich świateł na 30% mocy)Diesel Service Śmietana
43-210 Kobiór
ul. Kobiórska 77 tel. (32) 218 86 16
uwaga
nie robimy pompowtryskiwaczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrcarsa dwa rodzaje podgrzewania:
pierwsze to wodne takie jak kolega montowal
a drugie to wlasnie to co masz na zdjeciu. montuje sie do bloku silnika i przez obudowe grzeje. pierwsze rozwiazanie jest duzo lepsze.
Komentarz
-
-
Super sprawa taniego webasto. Montowałem takie coś w Vito i tam dorzuciliśmy jeszcze nagrzewnicę do środka. Super grzało i tanim kosztem.
W domu dodatkowo zakłada się na gniazdko adapter do włączania z timerem i pilotem dane gniazdko i mamy webasto na pilotMECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rodaczekDziwne, mi się zdawało, że jak się ma swój dom to raczej z garażem i wtedy też dogrzewanie nie potrzebne.
Jak masz garaż nie ogrzewany i na zewnątrz jest -15°C a w środku powiedzmy -8°C to nie można powiedzieć, że płyn chłodzący i olej w misce jest rozgrzany.
Wsiadasz do auta, wyjeżdżasz i przez pierwsze 2 km dmucha zimnym powietrzem a przez pierwsze 5 km nie powinieneś mocno obciążać silnika.
Nieogrzewany garaż daje Ci właściwie tylko tyle, że nie musisz skrobać szyb i odśnieżać auta.
Według mnie największym minusem tego rozwiązania jest fakt, że prawie nikt nie ma możliwości podpiąć się do gniazdka pod pracą, więc komfort mamy tylko w jedną stronę.
Komentarz
-
-
greg44, a o jakich Ty zabezpieczeniach mówisz ? Przecież grzałki np. DEFA czy CALIX nie posiadają owych, jedynym zabezpieczeniem jest programator na 230V do kontaktu, który o określonej godzinie włącza lub wyłącza działanie grzałki.
Maicroft, Ty chyba masz coś wspólnego z tych Panem ofertą ESP ?? To jest ich wyrób, polski czy chiny ?
Komentarz
-
-
W opisie aukcji pisze że grzałka ma termostat który ją odłącza przy 65st.
Może ktoś napisać albo dać jakieś foto poglądowe dla silnika 1.9TDI BXE/BLS gdzie sie wpiąć tą grzałką?
Bo akurat w temacie węży i grzania jestem zielony. Wiem tylko że jest obieg mały i dużyDiesel kopci, diesel czadzi, DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!
Komentarz
-
-
bo ja myślałem żeby jeszcze podpiąć/ przykręcić jakąś grzałkę do misy olejowej od spodu, żeby olej też podgrzewało. Jak już mamy 220V to można iść na całość
Olej to wystarczyło by podgrzać tak do 20-30st, płyn chłodniczy do 50st i było by już superDiesel kopci, diesel czadzi, DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micrusecMaicroft, Ty chyba masz coś wspólnego z tych Panem ofertą ESP ?? To jest ich wyrób, polski czy chiny ?
Jak grzejemy plyn chlodniczy i zagrzejemy maly obieg to przy okazji olej w jakims stopniu tez podgrzejemy, przynajmniej ten ktory jest "u gory" silnika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak grzejemy plyn chlodniczy i zagrzejemy maly obieg to przy okazji olej w jakims stopniu tez podgrzejemy, przynajmniej ten ktory jest "u gory" silnika.
Komentarz
-
Komentarz