Skrzynka bezpieczników w desce samochodu. Nie jest tak łatwo jak się wydaje.
[O2FL] TUTORIAL - Montaż elektroniki haka O2/O2FL
Zwiń
X
-
blumski przejściówka nie generuje żadnych błędów. Ważne jest żeby pozycje prawa i lewa były osobno podpięte.
Często w przyczepkach są one zmostkowane i generują błąd jednej z żarówek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisblumski przejściówka nie generuje żadnych błędów. Ważne jest żeby pozycje prawa i lewa były osobno podpięte.
Często w przyczepkach są one zmostkowane i generują błąd jednej z żarówek.
Komentarz
-
-
@krzynol
chyba nie miałem jeszcze okazji - dzięki za ten poradnik. W końcu po długim czasie dokończyłem montaż - pół roku miałem niepodłączona wiązkę pod kierownicą
Na szczęście udało się bez problemów wpiąć zarówno do skrzynki bezp. jak i do przewodów sygnałowych - choć tam dodatkowe zamieszanie przez dokładany autoalarm przez poprzedniego właściciela oraz przewody od instalki LPG.
Najważniejsza jest satysfakcja, że zrobione samemu i działa jak trzeba!
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisWażne jest żeby pozycje prawa i lewa były osobno podpięte.
Często w przyczepkach są one zmostkowane i generują błąd jednej z żarówek.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Andrzej.P Andrzej być może wystarczy np. jedną obrysówkę podłączyć pod drugi obwód, żeby elektronika widziała obciążenie. Nie sprawdzałem tego, gdyż korzystam z przyczepek pożyczanych.
Komentarz
-
-
zapomniałem dodać tutoriale video montażu haka, dwa pierwsze to demontaż i montaż belki haka, dwa kolejne to podłączenie elektryczne
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisAndrzej.P Andrzej być może wystarczy np. jedną obrysówkę podłączyć pod drugi obwód, żeby elektronika widziała obciążenie. Nie sprawdzałem tego, gdyż korzystam z przyczepek pożyczanych.
Wiesz, jak już poprawiać, dokładać przewody, to warto zrobić jak trzeba.
Obok istniejącego kabla dałem kolejny, dwużyłowy (coby także przeciwmgielne podłączyć) i teraz jest jak trzeba. No, prawie, bo jeszcze muszę kupić lampę od przeciwmgielnych i ją zamontować i podłączyć do kostki
Najważniejsze, że komp nie widzi błędów i wszystko działa jak trzeba (przeciwmgielnej nie właczałem ).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
-
Ciężko powiedzieć; to jest rocznik 1995, ja tę przyczepkę użytkuję 4 lata - w międzyczasie całą rozebrałem i wymalowałem. Zmieniłem też lampy - ale instalacja el. do niedawna była oryginalna - kabel z 5 żyłami, czyli brak osobnych pozycyjnych oraz brak światła przeciwmgielnego. Było widać, że to od lat nie było ruszane, także zapewne tak to kiedyś ktoś zrobił.
Teraz jak już wspomniałem dołożyłem kolejne 2 żyły, czyli jest jak trzeba.
W innej przyczepie, którą nie tak dawno kupiłem - rocznik 1991 - akurat lampa przeciwmgielna jest.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
Komentarz
-
-
2x nie.
niestety, w O2 FL parktronik i ewentualnie napęd 4x4 ma magistralę napędową, a tu potrzeba magistrali komfortu, z tyłu auta w takim standardowym wyposażeniu jej nie ma
sygnał stop służy sterownikowi, to nie jest sygnał 12V na żarówkę.
dlatego hak jest dosyć czasożernym modemOstatnio edytowany przez krzynol; 1427.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
natomiast konfiguracja O2 z hakiem i haldexem jest super uniwersalna:
zakładasz parktronik starszego typu O2 bierzesz magistralę napędu z 4x4
zakładasz parktronik nowego typu O2FL (pod bolero czy columbusa) to bierzesz magistralę komfortu ze sterownika haka
i co lepsze ze sterownika haldexa bierzesz również sygnał F czyli stop
także do przodu tylko zasilania do skrzynki bezpieczników idą.
no, się napisałem, powodzenia w modach->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
w ASO->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
sebos81 potrzebujesz o ile pamiętam takie coś oczywiście na odpowiednią grubość kabla. To tylko przykład.
Komentarz
-
-
No i udało się mam hak
mój zestaw wygląda tak
a najlepsze jest to że udało mi się kupić całą wiązkę od jakiegoś vw ze sterownikiem westfalia jak na foto za 150 zeta i nie trzeba lutować do głównego zasilania bo w skrzynce jest pin męski na który zrobiłem rozgałęźnik na 3 przewody do bezpieczniów 40 stek bardzo dobry poradnik polecam
Komentarz
-
-
podejdzie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz