Zamieszczone przez lilo
pilne nie pali 2.0 tdi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez abstinentarcherx10, ku..wa, a po polsku umisz pisać :?: :shock:
przebieg, rocznik, ostania jazda?2.0 TDI VTG 180 KM 403 Nn
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinento mnie dla mnie to już po bananie by było
ile stał w garażu?
kontrolki ok, za mało za dużo?
kręci mocno czy słabo
inny kluczyk był?
forum to nie wróżka i coś wiedzieć musimy, ale i tak bez kompa to :lol:2.0 TDI VTG 180 KM 403 Nn
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez archerx10a może przekaźnik od świec żarowych?
stoi w garażu czy na dworze?
sa jakieś błędy w kompie?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
archerx10 pytanie padało już kilkukrotnie i odpowiedzi nie dałeś..
Czy podpinałeś kompa i sczytywałeś błędy?
Bo to właśnie od tego powinieneś zacząć.
VCDS pokaże Ci w którą stronę kierować się w poszukiwaniu problemu.
Bo tak to można sobie wróżyć do woli..
A może świece..
A może przekaźnik..
A może pompowtryski..
A może pompa paliwa..
A może vacum pompa..
A może czujnik temperatury..
A może uszczelniacze pompek..
A może to, a może tamto..
Poza tym nikogo nie interesuje czy piszesz z T9, czy może na maszynie do pisania..
Masz problem to go porządnie opisz, a nie jeszcze masz pretensję do kogoś, że ośmielił się zwrócić uwagę na Twoją ignorancję i brak szacunku wobec innych..
Komentarz
-
-
archerx10, czyli nie ma sterowania. Musiałbyś przejrzeć wiązkę - leci do sterownika silnika, też się już z tym raz pierdzieliłem.Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
archerx10, sprawdź bezpiecznik 15 (7,5A)
oraz bezpieczniki w skrzynce elektrycznej w komorze 15 i 22
gdzie sprawdzałeś to napięcie? i jakie/gdzie blaszki zwierałeś
bo ten błąd wskazuje na przekaźnik na bordnetzie opisany jak KL30
czy np. lampki wewnątrz auta się świecą?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Witam,
Mam dokładnie ten sam problem. Jak się zakończyła sprawa?
Czy to był problem masy, przekaźnika, bezpiecznika?
Silnik 2.0 bkd diesel, octavia 2, rocznik 2008, przebieg 300tys. Założyłem juz nowy akumulator i problem powrócił.
[ Dodano: Czw 29 Sty, 15 18:03 ]
Może to komuś pomoże ale w moim przypadku okazało się, że to nie była wina akumulatora, ani wina przekaźnika świec żarowych. Nie był to również żaden z bezpieczników. Okazało się, że podczas jednej z naprawy jakiś papudrak musiał przytrzasnąć jeden z przewodów. Pod wpływem tego, że izolacja przewodu została uszkodzona i czasu jaki minął od tamtej chwili spowodowało to, że przewód przegnił. Wymiana przewodu okazała się być ciężka do zdiagnozowania bo pochłonęło to 190zł dla elektryka + 400zł które mechanik wziął za wymianę akumulatora. Morał z tego taki, że lepiej oddawać samochód w ręce osoby, która nie będzie pozostawiać po sobie tego typu znaków firmowych.
Komentarz
-
Komentarz