Zamieszczone przez ahmed799
[O2FL] wycieraczki przednie podczas powrotu "skacza&quo
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2FL] wycieraczki przednie podczas powrotu "skacza&quo
No wlasnie. Dzisiaj podczas deszczu zauwazylem, ze wycieraczki "do gory" wykonuja ruch w sposob prawidlowy, natomiast podczas powrotu, skacza na szybie. Predkosc jest wydaje mi sie prawidlowa, jednak te podskoki sa troche dziwne. Jeden "powrot" i ok 10 malych pojedynczych podskokow. Ma ktos moze pomysl? To co mi sie nasunelo ma mysl, to moze ramie wycieraczki zsunelo sie z trzpienia napedowego, ale to tylko przypuszczenie.
P.S. sorry za braki polskich znakow.... pisze z fonaPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
-
A kiedy ostatni raz gumy w wycieraczkach zmieniałeś ? Może już są twarde i tak skaczą, ja bym to obstawiał.
Komentarz
-
Fakt. Nie zmienialem od kiedy mam auto, a wiec od lutego 2013. Sorry za lamerskie pytanie, ale jest duzy problem z wymiana samej gumy w wycieraczkach? Zawsze wymienialem cale wycieraczki, ale teraz pierwszy raz chce same gumyPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
Tutaj niech się mądrzejsi wypowiedzą, ale zakładam, że trzeba końcówkę plastikową z gumy zdjąć wysunąć gumę z uchwytu i potem w odwrotnej kolejności zrobić wszystko z nową gumą, ale mogę się mylić, bo sam nie wymieniałem nigdy.
Komentarz
-
Kupujesz gumy w ASO (są z plastikowymi końcówkami do piór) zdejmujesz plastikową zatyczkę,odginasz metalowy zaczep i wysuwasz pióro.Potem wsuwasz nowe,zaciskasz zaczep i nakładasz osłonę ot cała filozofia, jeszcze jedno gumy są częścią zamienną Volkswagena,więc w ASO Skody możesz ich nie kupić
Komentarz
-
-
Dzięki panowie za namiary, w wolnej chwili odwiedzę ASOPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Witam, mam podobny problem, wycieraczki do góry idą, a powrót albo wróci pulsacyjnie, albo zatrzymają się i już nie wracają, jak włączę jeszcze raz to ruszą kawałek i tak kilka razy.
Czy to też mogą być pióra czy coś z elektryką?
Komentarz
-
Jak czasami stają w połowie i nie wracają do końca to może coś z manetką?
Sam twierdzisz, ą dopiero za drugim razem zaskakują.
Może do jakiegoś elektryka podjedź aby styki przeczyścił.
Gumy raczej to nie będą.
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Hej, a znane są wam numery wieczeraczek do O2, bo widzę że od kierowcy ma dłuższe piuro niż od pasażera.↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑
Komentarz
-
Komentarz