Witam
Kto mi powie jak ściągnąć całe szkło z reflektora xenon ?? Próbuję ale nie widzę sposobu żeby to z robić Czy jest tylko jedyna opcja: rozklejenie szkła opalarką ??
piotrek_gdy, Chciałem wyczyścić porządnie :diabelski_usmiech czytałem właśnie temat: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
i tak mnie naleciało i dlatego myślałem że da się jakoś szkło wyciągnąć żeby zrobić to porządnie.
Mozna rozkleic, tylko nie zawsze idealnie daje sie skleic, oraz idealnie rozebrac bez uszkodzen obudowy.
Magicy co montuja xenony do zwyklych reflektorow potrafia rozkleic kazdy. Jedna z metod to wsadzenie reflektora do piekarnika na odpowiednia temperature, a potem zaczac rozciagac.
piotrek_gdy, Tak tak wiem przeczytałem wszystko, ale przy okazji chciałem całość wyczyścić :P Maicroft, Właśnie tego się trochę obawiam że potem nie jest to sklejone tak jak powinno być.
Jedna z metod to wsadzenie reflektora do piekarnika na odpowiednia temperature, a potem zaczac rozciagac.
jeśli, jak mniemam szkło to akryl to może się okazać, że po takiej operacji szkło nie będzie pasować bo ten materiał jest wrażliwy na temp (powyżej 100° traci kształt ). Temperatura zależy od rodzaju więc jak nie ma doświadczenia to lepiej odpuścić piekarnik :|
Komentarz