Gwarancja to chyba jedynie przy zakupie w ASO wraz z montażem. Czy dają na same części również? Mi robili rozrząd i gali gwarancję uzależniając ją od usługi.
Octavia 2 RS TSI 2.0 CCZA - PILNIE POMOCY
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Piotr_RSrOBERTO - dzięki za logi, za wstępną diagnozę
To co powiedziałeś potwierdził jeszcze jeden przyjaciel w skodzie.
Panowie po 3 msc dokopali się do 2 takich przypadków w ASO
A więc !!!!
Do wymiany ŁAŃCUCH, NAPINACZ
(potwierdzenie jak zmienię i to będzie to na 100% - nie ukrywam, że liczę na to)
Teraz pytanie do Was koledzy, może ktoś ma jakiś pomysł na producenta który robi coś lepszego niż ten "badziew" montowany przez Skodę i ASO
Prośba o pomysł by wczoraj wracając z Sosnowca sprawdziłem i ponoć Skoda ma dwóch dostawców ale to są firmy tego samego właściciela który zrobił sobie sztuczną konkurencję.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr_RSA więc !!!!
(potwierdzenie jak zmienię i to będzie to na 100% - nie ukrywam, że liczę na to)
Teraz pytanie do Was koledzy, może ktoś ma jakiś pomysł na producenta który robi coś lepszego niż ten "badziew" montowany przez Skodę i ASO
jakoś mnie to nie zaskoczyło...
części tylko ASO /olej allegro i inne gówniane portale/
zawsze możesz podjechać na Łopuszańską 53 do Maćka z Vagtech
jak chcesz możemy razem się złapać w najbliższy piątek
BTW
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez Piotr_RSTeraz pytanie do Was koledzy, może ktoś ma jakiś pomysł na producenta który robi coś lepszego niż ten "badziew" montowany przez Skodę i ASO
proszę Cię...kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr_RSPanowie po 3 msc dokopali się do 2 takich przypadków w ASO
A więc !!!!
jeli to napinacz i łancuch to masz sporo szczescia ze to auto jescze chodzi i nie szukasz juz nowego silnika :lol: ...ale ja po takiej diagnozie juz bym nawet kluczyka w stacyjce nie przekrecił tylko auto na lawecie zabrał do warsztatu :szeroki_usmiech
czesci tylko ASO ...wymiana jakis dobry warsztat niekoniecznie ASO.....
Komentarz
-
-
info ale na początek rOBERTO wygląda na to, że miałeś rację.
Potwierdzę w 100% jak zrobię 100/200/30km bez dot. usterek.
Auto wczoraj odebrane i
a) łańcuch był rozciągnięty - trudno jest stwierdzić ile, gdyż nowy jest inaczej zbudowany
b) napinacz (jeśli dobrze pamiętam) - wysunął się ok 6-7 obrotów
c) reszta stan jak każda cześć który była użytkowana
Jak teraz auto pracuje:
a) silnik równo
b) wydech nie dławi się, nie strzela
c) na obecną chwilę brak kontrolek CHECK i całej reszty
d) nie gaśnie na skrzyżowaniach
e) odpala na zimnym i ciepłym silniku bez problemów
Panowie - bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, za chęci.
I na koniec - KREATOR MOCY - jeśli gdzie padło w treść oskarżenie to wybaczcie Panowie.
Jak zmienię układ wydechowy pojadę do nic shamować auto i dla flaszkę.
Na przyszłość wiem, że nie należ źle mówić o firmach za nim nie ma się w 100% pewności, że to na pewno to jest przyczyną.
PS, rOBERT !!! SZACUN CHŁOPIE !! - WIĘCEJ TAKICH LUDZI JAK TY NAM TRZEBA !! DZIĘKUJĘ, UPRZEJMIE DZIĘKUJĘ !!!
[ Dodano: Sob 08 Lis, 14 08:10 ]
A I GDZIE MOGĘ DOSTAĆ znaczek OCPDo sprzedania Octavia RS - 1 właściciel, stoi i stoi i stoi. Szkoda by tak stała, może ktoś chcę kupić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr_RSinfo ale na początek rOBERTO wygląda na to, że miałeś rację.
Potwierdzę w 100% jak zrobię 100/200/30km bez dot. usterek.
Auto wczoraj odebrane i
a) łańcuch był rozciągnięty - trudno jest stwierdzić ile, gdyż nowy jest inaczej zbudowany
b) napinacz (jeśli dobrze pamiętam) - wysunął się ok 6-7 obrotów
c) reszta stan jak każda cześć który była użytkowana
Jak teraz auto pracuje:
a) silnik równo
b) wydech nie dławi się, nie strzela
c) na obecną chwilę brak kontrolek CHECK i całej reszty
d) nie gaśnie na skrzyżowaniach
e) odpala na zimnym i ciepłym silniku bez problemów
Panowie - bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, za chęci.
I na koniec - KREATOR MOCY - jeśli gdzie padło w treść oskarżenie to wybaczcie Panowie.
Jak zmienię układ wydechowy pojadę do nic shamować auto i dla flaszkę.
Na przyszłość wiem, że nie należ źle mówić o firmach za nim nie ma się w 100% pewności, że to na pewno to jest przyczyną.
PS, rOBERT !!! SZACUN CHŁOPIE !! - WIĘCEJ TAKICH LUDZI JAK TY NAM TRZEBA !! DZIĘKUJĘ, UPRZEJMIE DZIĘKUJĘ !!!
[ Dodano: Sob 08 Lis, 14 08:10 ]
A I GDZIE MOGĘ DOSTAĆ znaczek OCPOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr_RSA I GDZIE MOGĘ DOSTAĆ znaczek OCP
na spocie dostaje się wlepy jak się sesikowe postawi (duża hotpeperoni)
a do Twojego potwora to pewnie biała by się nadała - popytaj kolegów jakubd lub mamaj12Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
DUPA - przed wcześnie się cieszyłem. Błąd wrócił, auto krztusi się, dymi, wali błędami, nie odpala. Przejechałem może 30km dziś. MASAKRA !! :cry: szczerze mam dość.
JEŚLI KTOŚ MA INNY POMYSŁ NIŻ:
a) cewki
b) odma
c) świece
d) wtryski
e) czujnik temp. chłodziwa
f) akumulator
g) rozrząd
h) przywrócenie serii
Mam dość kosztów Panowie, dość tez. SZUKAM TERAZ PORZĄDNEGO ELEKTRYKA W W-WIE, ew. okolicach, który za rozsądne pieniądze podejmie się sprawdzenia drutów... :idea:Do sprzedania Octavia RS - 1 właściciel, stoi i stoi i stoi. Szkoda by tak stała, może ktoś chcę kupić.
Komentarz
-
-
Wymieniłes wariator o którym mówilem ?
I sprawdz kompresje.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
rOBERTO a za co odpowiedzialny jest wariator ?? pytam bo w haaaa kosztuje i jeśli nie to to sorry ale rady ala wójciu dobra rda ja dziękuję. Przepraszam ale serdecznie mam dość,, Oczywiście szanuje Twóje wspracie. Potrzebuje konkret argumenty by podjąć decyzję o kolejnym wydatku ok 1 tys z wymianą . Please podaj argumenty !!Do sprzedania Octavia RS - 1 właściciel, stoi i stoi i stoi. Szkoda by tak stała, może ktoś chcę kupić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr_RSrOBERTO a za co odpowiedzialny jest wariator ?? pytam bo w haaaa kosztuje i jeśli nie to to sorry ale rady ala wójciu dobra rda ja dziękuję. Przepraszam ale serdecznie mam dość,, Oczywiście szanuje Twóje wspracie. Potrzebuje konkret argumenty by podjąć decyzję o kolejnym wydatku ok 1 tys z wymianą . Please podaj argumenty !!OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
poza tym wariator/nastawnik faz rozrządu 'robi się' za jednym strzałem przy wymianie łańcucha i napinacza
teraz jakbyś chciał go wymienić robota jest dokładnie taka sama - czyli koszt wymiany kompletnego rozrządu wędruje na x2
nie wiem jak jest w przypadku CCZA, ale w CAXA wariator od 05.2010 jest zmodyfikowany i ma inny numer
BTW
w sprawie elektryka sprawdź pwkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Luki do kogo Ty to piszesz?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
rOBERTO795, przecież nie do Ciebiekliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIrOBERTO795, przecież nie do CiebieOI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Panowie co do wariatora to koszt nowej i dostępnej jedynie przez ASO części to 2 600 pln.
Szanuje mojego mechanika, że nie naciągnął mnie na ten koszt bo:
a) jutro 8:00 rozbieramy wydech i weryfikujemy czy nie pierdl katalizator - powód:
na zimny auto działa, na rozgrzanym dupa, dopiero jak się schłodzi auto odpala.
Może, może to uszkodzony katalizator, a w tym aucie są aż daw
b) znalazłem z Ząbkach (obok w-wy) firmę która od 87 roku zajmuje się elektryką.
Zajmują się również sterownikami. A z opisu jak wczytałem na innej stronie moje objawy podchodzą pod uszkodzenie sterownika.
c) jeśli to zawiedzie to w jednym z ASO W-wa po oczyszczeniu zaworów auto zaczeło jeździć jak nowe. Możliwe, że to jest coś co ma wpływ na stan obecny.
Jak widać zbieram informację i bedę powoli eliminować punkt po punkcie.
PS, mam nadzieje, że któryś z tych punktów załatwi problem. I szczerze nie stawiam na A tylko raczej B bo była ingerencja w sterownik i jeśli coś tam zostało uszkodzone to błędy poniżej opisane na stronie prawie idealnie się wpisują w obecną sytuację z moim samochodem.
- silnik pracuje nie równo i szarpie
- silnik nie zawsze chce zapalić, nie ma mocy, dławi się, gaśnie
- silnik odpala na dwóch cylindrach a po dodaniu gazu pracuje na czterech
- ciepły silnik gaśnie i nie można go ponownie uruchomić, świeci się kontrolka CODE
[ Dodano: Sro 12 Lis, 14 22:48 ]
Punkt A do kosza, katalizatory piękne i działają.
Szukam magika od sterowmików
Szukam też osobę która mi objaśni co mail na myśli jeden z mechaników:
Jest jakaś cewką w wale, walku czy jakoś tak.
Cewką potrafi pęknąć i jak jest zimna to nie puchnie.
Jak jest gorąc to puchnie i blokuje i przez to silnik się dławi krztusić.
Wiecie co za cewkę i jakim wale, walku miał gość na myśli ???
HELP :-)
[ Dodano: Sro 19 Lis, 14 20:09 ]
Kolejne działania i nic:
a) odbudowany cały dolot
Samochód znowu u mechanika tym razem:
a) czyszczenie zaworów
b) sprawdzenie czy nie ma lewego powietrza
c) szczelności wszystkich rurek
Może ktoś z Was niechcący dostał jakieś informacje które moga nakierować co to może być ?
[ Dodano: Pią 12 Gru, 14 09:52 ]
No więc tak:
POMPA WYSOKIEGO CIŚNIENIA PALIWA
+
SOFT, przywrócenie serii przez Kreatora Mocy nie udało się do końca.
+
Na wszelki wypadek wymiony zawór przy turbo
Na dziś dzień auto jeździ bez błędów. Fakt zostało tylko 212KM/300Nm no ale coś za coś.
WIELKIE DZIĘKI DOBRYM LUDZIOM Z FIRM !!
Właściciel nie naciągnął mnie na wydech, sprawdził katalizatory i dał kontakt do Panów z firmy
Tu Pan Łukasz bardzo profesjonalnie podszedł do samochodu, weryfikacji.
Pan Łukasz jest mega człowiekiem, osobą którą mimo moich zszarganych nerw nie dopuścił.
Do Pana Łukasza będę wracał jak odkuję się po wypadku ok 6 tys na wszystko.
PS, Panowie polecam, gorąco polecam Pana Lukasza z firmy UNITRONIC i firmę EL-Tec !!
MAM NADZIEJE, ŻE TO JUŻ KONIEC TEJ FERALNEJ HISTORII :lol:Do sprzedania Octavia RS - 1 właściciel, stoi i stoi i stoi. Szkoda by tak stała, może ktoś chcę kupić.
Komentarz
-
Komentarz