Szumy powietrza w O2 - ponownie!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez leszekmw
    chorobcia , dzis posłucham ale według mnie mam naprawde cicho , a silnika przy 130 prawie nie słychać . ale mam dopiero 5 tyś km :? , może potem sie zacznie :?:
    ty sie Leszek lepiej nie wsłuchuj, bedziesz potem cierpiał, mówie ci :!: :szeroki_usmiech
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

Zamieszczone przez szkoda
      bedziesz potem cierpiał, mówie ci
      dopoki mi szkoda nie powiedzial o skrzypiacych uszczelkach to tez ich nie slyszalem
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Jabar1975
        Zamieszczone przez szkoda
        bedziesz potem cierpiał, mówie ci
        dopoki mi szkoda nie powiedzial o skrzypiacych uszczelkach to tez ich nie slyszalem
        mi też tu na forum powiedzieli :lol:
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

no uszczelki troszke czasami słyszę ale dam im radę tylko trochę sam wyjdę na prostą . dokupiłem tą siatkę oddzielajacą bagaże i czasami ona mi zadzwoni /dosłownie/ ale na też się zajmę . chyba że to takie odgłosy wydaje klapa ale nie powinna. poza tym mam cichutko.

aaaa...teraz sobie przypomniałem - wiecie co mi czasami pobrzękuje :?: - sprężynka która otwiera schowek centralny , ten na desce , tak cichutko przy jakims zakresie orotów - ale ją też załatwię
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• bogusg
            Rider
            • 2007
            • 355

Ja mam od 3 m-cy O I 1,9 TDI i powiem szczerze że juz jeździłem różnymi autami, swoich miałem 6 i słuzbowych kilka, ale właśnie w Skodzie zaraz po zakupie moją uwagę zwróciły głośne szumy powietrza opływającego budę . Widzę że ten typ chyba tak ma, ale jest to upierdliwe i koniecznie chyba muszę zainwestować w dobre radio :szeroki_usmiech
            Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez bogusg
              Ja mam od 3 m-cy O I 1,9 TDI i powiem szczerze że juz jeździłem różnymi autami, swoich miałem 6 i słuzbowych kilka, ale właśnie w Skodzie zaraz po zakupie moją uwagę zwróciły głośne szumy powietrza opływającego budę . Widzę że ten typ chyba tak ma, ale jest to upierdliwe i koniecznie chyba muszę zainwestować w dobre radio :szeroki_usmiech
              no widzisz, a kolega wyżej uważa, że w O1 miał ciszę
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• edvard
                Drive
                S_OCP Member
                • 2007
                • 69

Zamieszczone przez leszekmw
                aaaa...teraz sobie przypomniałem - wiecie co mi czasami pobrzękuje :?: - sprężynka która otwiera schowek centralny , ten na desce , tak cichutko przy jakims zakresie orotów - ale ją też załatwię
                mam to samo! jak załatwisz to jakoś to daj znać!
                Sprzedam lub zamienię na Jeepa XJ z dopłatą: O2 1.9TDI BXE 4X4 + 4xMOMO X-43
                JETTA Highline 1.4 TSI 160

Komentarz

• bogusg
                  Rider
                  • 2007
                  • 355

I przyszedł mi do głowy pomysł odlotowy, że te szumy spowodowane są tymi rynienkami biegnącymi wzdłuż każdego boku przedniej szyby.
                  Wynalazek z jednej strony dobry bo jak np. w czasie jazdy przy otwartym oknie kierowcy używasz spryskiwacza to płyn nie wlatuje do środka, ale wg mnie to one powodują szum. Moje poprzednie samochody oprócz Toyoty Corolli nie mały tego wynalazku, ale Toyotę miałem zaraz po naszym 125P to tak jak bym przesiadł się w inną epokę i było to z 15 lat temu to nie pamiętam czy szumiało czy nie.
                  Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• Yashchoor
                    Classic
                    • 2007
                    • 7

Ja mam podobnie. Po przekroczeniu 100 słysze dziwny szumiący świst w okolicy lusterka. Przy zamknietym oknie jest to niesłyszalne, ale gdy otworze okno, to czuje się tak jakbym moją Octavinką miał zaraz odfrunąć

Komentarz

• PCet
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 153

A moze zainwestowac w wygluszenie drzwi?
                      Właśnie się nad tym zastanawiam, ale bardziej w kontekście lepszego odsłuchu audio. Nie sądzę, aby miało to zbawienny wpływ na te :zastrzelic szumy

Ale co tam!Przynajmniej nie słyszę trzeszczenia uszczelek :szeroki_usmiech
                      Już nie skoda, ale grupa ta sama

Komentarz

• leszekmw
                        RS
                        • 2005
                        • 5356

fakt , w O1 miałem takie coś coś z prawej strony , na początku myślałem że to wycieraczka ale to nie było to . z tym że u mnie nie zawsze szumiało , wydaje mi sie że zależało to od siły lub kierunku wiatru. mam powtarzalną trasę tak więc wiem co mówię :wink:
                        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                        GVI 1.4TSI
                        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• pikczer
                          Classic
                          • 2007
                          • 19

Poniewaz zakupilem wlasnie O2 i dobiegajacy szum powyzej 80 km/h wyprowadza mnie troszke z rownowagi postanowilem odswiezyc watek. Wg mnie nie dobiega on z lusterka, tylko znajduje sie blizej klamki. Czy ktos z Was moze wyjasnil ta sprawe?

Komentarz

• PCet
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 153

Kolega Gima z tego, co wiem, poradził sobie ze swoimi szumami.

Podkleił jedną z uszczelek w drzwiach. Proponuję uderzyć do niego w kwestii wyjaśnień.

Gima, a może wrzuć do wątku krótkie info, co i jak ?
                            Już nie skoda, ale grupa ta sama

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez PCet
                              Gima, a może wrzuć do wątku krótkie info, co i jak ?
                              no przydałoby się :idea:
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• gima
                                Drive
                                • 2005
                                • 48

Faktycznie ja sobie poradzil i to w 100%. Nic nie szumi i jest cichutko ale nie jestem pewien czy kazdy ma ten sam problem. U mnie winna byla uszczelka biegnaca po zew. częsci drzwi a dokladnie pomiedzy szyba a drzwiami w poziomie. Troszke trudno to opisac a fot. nie dysponuje. W kazdym razie ta uszczelka kiedy dobiega do miejsca w ktorym zaczyna sie lusterko u mnie odstawala i w tym miejscu ja podkleilem. Ogladam teraz wiele O2 i widze ze w wiekszosci to one odstaja w tym miejscu. Tak czy owak jestem gotow pomoc kazdemu. Najlepiej prosze o kontakt na priva z podaniem numeru tel co znacznie ulatwi tlumaczenie. Dla tych ktorzy juz wiedza o ktora uszczelke chodzi dodam ze najlepiej ja zakleic czarnym silikonem do wysokich temperatur. Mozna go kupic w Leroy Merlin. To dosc wazna uwaga bo ja probowalem kilkoma klejami ale zawsze sie odklejala ponownie.
                                1,9 TDI Octavia II DSG

Komentarz

• rqr
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 12

U mnie występuje podobny problem. Przy 120-140 km pojawia się świerszcz w dolnej części lewych przednich drzwi. Nie ukrywam, że podobnie jak moich poprzedników "efekt świerszcza" doprowadza do szewskiej pasji :-(
                                  RQR

Komentarz

• wasyl
                                    L&K
                                    • 2005
                                    • 1084

a nie próbowaliście tak .? jedźcie na nie uczeszczaną drogę i złóżcie lusterka ! zobaczycie czy to uszczelki czy co innego ...!
                                    ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                    www.wasilewski-foto.pl
                                    KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• zurcio
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2046

Odświeżając, u mnie w O2 nigdy nie było żadnych szumów,
                                      wczoraj przyciemniali mi szybki i od tamtej pory po dwóch stronach w tylnych drzwiach (wydaje mi się że na końcu małej szybki) szumi mi od okolo 50-60km,
                                      wku..... mnie to niesamowicie bo nigdy czegos takiego nie bylo
                                      uszczelki wydają się dobrze założone, w czym moze byc problem ??
                                      poczekac jeszcze ?? moze sie uloza ?? mieliscie kiedys taki problem ??
                                      Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• progressowy
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 453

Re: Szumy powietrza w O2 - ponownie!!!

Zamieszczone przez gima
                                        Witam kolegow. Wiem ze temat byl juz poruszany ale nigdy nikt nie znalazl na ten problem rozwiazania lub go znalazl ale zapomnial sie nim podzielic. Sprawa dotyczy szumow, ktore dochodza z okolic lusterka bocznego po przekroczeniu ok. 100km/h. Niechce mi sie wszystkiego rozbierac, szukac i uszczelniac po kolei. Moze ktos juz na to wpadl. Ja osoboscie zastanawiam sie czy wszystkiemu nie jest winnne lusterko a dokladnie jego mocowanie z drzwiami lub szpary w samym lusterku.
                                        Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i rady.
                                        Na jezdzie testowej odrazu te szumy dostrzeglem. Nic nie poradzicie a ten szum. To opory powietrza. Malo oplywowy ksztalt lusterka-niestety.
                                        Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• NICO
                                          Ambiente
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 146

Re: Szumy powietrza w O2 - ponownie!!!

Zamieszczone przez progressowy
                                          Zamieszczone przez gima
                                          Witam kolegow. Wiem ze temat byl juz poruszany ale nigdy nikt nie znalazl na ten problem rozwiazania lub go znalazl ale zapomnial sie nim podzielic. Sprawa dotyczy szumow, ktore dochodza z okolic lusterka bocznego po przekroczeniu ok. 100km/h. Niechce mi sie wszystkiego rozbierac, szukac i uszczelniac po kolei. Moze ktos juz na to wpadl. Ja osoboscie zastanawiam sie czy wszystkiemu nie jest winnne lusterko a dokladnie jego mocowanie z drzwiami lub szpary w samym lusterku.
                                          Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i rady.
                                          Na jezdzie testowej odrazu te szumy dostrzeglem. Nic nie poradzicie a ten szum. To opory powietrza. Malo oplywowy ksztalt lusterka-niestety.
                                          No nie jestem tego pewny mialem szum i poradzili napewno nie jest im na reke wymieniac uszczelek ale jak powiesz ze w nowym aucie tego nie ma a masz na gwarancji to ci beda wymieniac az przestanie szumiec mi zaklejali silikonem czarnym to przy odbiorze zadalem panu jedno pytanie (czy w nowej skodzie jest tez klejone silikonem- oczywiscie pan odpowiedzial ze tak -to ja na to to moze podejdziemy do nowej skody i mi pan to pokaze )i juz wiecie jak bylo zaden serwis mi nie bedzie kleił silikone lub jakims innym klejem jak z fabryki auto wyjechalo bez klejenia zreszta jak bym chcial sobie upackac silikonem to sadze ze bym to zrobił lepiej ---u mnie najpierw kleja po 2 godziny i jeszcze raz a za trzecim to juz ida nowe elementy.w calosci uszczelki mialem wymieniane cztery razy ..........powiem wam tak gwarancja SZYBKO MIJA a pozniej koszta leca ......
                                          2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• zeb
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 415

Zurcio, nic się nie ułoży, wracaj do warsztatu gdzie przyciemniałeś szybki i niech uszczelniają małą szybkę w tylnych drzwiach. Miałem ten sam problem. Zerknij czy Ci nie pocieli uszczelek. I troszkę Cie zasmucę, już nigdy nie będzie tak cicho jak przed zdejmowaniem uszczelek :?

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

NICO, Gwarancje zawsze mozna przedluzyc
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• zurcio
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2046

Zamieszczone przez zeb
                                                Zurcio, nic się nie ułoży, wracaj do warsztatu gdzie przyciemniałeś szybki i niech uszczelniają małą szybkę w tylnych drzwiach. Miałem ten sam problem. Zerknij czy Ci nie pocieli uszczelek. I troszkę Cie zasmucę, już nigdy nie będzie tak cicho jak przed zdejmowaniem uszczelek :?
                                                szybki przyciemniał mi mój znajomy, byłem przed chwilą w warsztacie u niego i dowiedziałem się, że uszczelki z małej szybki nie były zdejmowane
                                                nie robi tego dlatego ponieważ są oryginalnie zwulkanizowane i potem jest problem z dokładnym uszczlnieniem wiec klei folię do uszczelki i dokładnie docina,
                                                fakt jak się dokładnie przyjżę widać że folia jest docięta do uszczelki,
                                                a z zewnątrz uszczelki są w idealnym stanie
                                                no i już nie wiem, chyba zostaje metoda prób i błędów i zaklejanie drzwi
                                                Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• NICO
                                                  Ambiente
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 146

Zamieszczone przez Maicroft
                                                  NICO, Gwarancje zawsze mozna przedluzyc
                                                  Tak ale ja przegapiłem sprawe zabrakło mi miesiaca za pozno sie dowiedzialem (bo chyba mozna przedłuzyc ale jak auto ma 1.5 roku po tym okresie juz nie ) chyba ze specjalnie mnie w bład w skodzie wprowadzili.
                                                  2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Akurat jak my sie tamatem interesowalismy to padlo, ze do 12 miesiecy w przypadku 2 letniej gwarancji auta. W OI gwarancja byla na 12 miesiecy i wystarczylo zglosic sie w ostatnim miesiacu i nie bylo problemu.
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...