Zamieszczone przez leszekmw
Szumy powietrza w O2 - ponownie!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodabedziesz potem cierpiał, mówie cinasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez szkodabedziesz potem cierpiał, mówie cisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
no uszczelki troszke czasami słyszę ale dam im radę tylko trochę sam wyjdę na prostą . dokupiłem tą siatkę oddzielajacą bagaże i czasami ona mi zadzwoni /dosłownie/ ale na też się zajmę . chyba że to takie odgłosy wydaje klapa ale nie powinna. poza tym mam cichutko.
aaaa...teraz sobie przypomniałem - wiecie co mi czasami pobrzękuje :?: - sprężynka która otwiera schowek centralny , ten na desce , tak cichutko przy jakims zakresie orotów - ale ją też załatwięO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Ja mam od 3 m-cy O I 1,9 TDI i powiem szczerze że juz jeździłem różnymi autami, swoich miałem 6 i słuzbowych kilka, ale właśnie w Skodzie zaraz po zakupie moją uwagę zwróciły głośne szumy powietrza opływającego budę . Widzę że ten typ chyba tak ma, ale jest to upierdliwe i koniecznie chyba muszę zainwestować w dobre radio :szeroki_usmiechTeraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bogusgJa mam od 3 m-cy O I 1,9 TDI i powiem szczerze że juz jeździłem różnymi autami, swoich miałem 6 i słuzbowych kilka, ale właśnie w Skodzie zaraz po zakupie moją uwagę zwróciły głośne szumy powietrza opływającego budę . Widzę że ten typ chyba tak ma, ale jest to upierdliwe i koniecznie chyba muszę zainwestować w dobre radio :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwaaaa...teraz sobie przypomniałem - wiecie co mi czasami pobrzękuje :?: - sprężynka która otwiera schowek centralny , ten na desce , tak cichutko przy jakims zakresie orotów - ale ją też załatwięSprzedam lub zamienię na Jeepa XJ z dopłatą: O2 1.9TDI BXE 4X4 + 4xMOMO X-43
JETTA Highline 1.4 TSI 160
Komentarz
-
-
I przyszedł mi do głowy pomysł odlotowy, że te szumy spowodowane są tymi rynienkami biegnącymi wzdłuż każdego boku przedniej szyby.
Wynalazek z jednej strony dobry bo jak np. w czasie jazdy przy otwartym oknie kierowcy używasz spryskiwacza to płyn nie wlatuje do środka, ale wg mnie to one powodują szum. Moje poprzednie samochody oprócz Toyoty Corolli nie mały tego wynalazku, ale Toyotę miałem zaraz po naszym 125P to tak jak bym przesiadł się w inną epokę i było to z 15 lat temu to nie pamiętam czy szumiało czy nie.Teraz xenony by krzynol
Komentarz
-
-
A moze zainwestowac w wygluszenie drzwi?
Ale co tam!Przynajmniej nie słyszę trzeszczenia uszczelek :szeroki_usmiechJuż nie skoda, ale grupa ta sama
Komentarz
-
-
fakt , w O1 miałem takie coś coś z prawej strony , na początku myślałem że to wycieraczka ale to nie było to . z tym że u mnie nie zawsze szumiało , wydaje mi sie że zależało to od siły lub kierunku wiatru. mam powtarzalną trasę tak więc wiem co mówię :wink:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Faktycznie ja sobie poradzil i to w 100%. Nic nie szumi i jest cichutko ale nie jestem pewien czy kazdy ma ten sam problem. U mnie winna byla uszczelka biegnaca po zew. częsci drzwi a dokladnie pomiedzy szyba a drzwiami w poziomie. Troszke trudno to opisac a fot. nie dysponuje. W kazdym razie ta uszczelka kiedy dobiega do miejsca w ktorym zaczyna sie lusterko u mnie odstawala i w tym miejscu ja podkleilem. Ogladam teraz wiele O2 i widze ze w wiekszosci to one odstaja w tym miejscu. Tak czy owak jestem gotow pomoc kazdemu. Najlepiej prosze o kontakt na priva z podaniem numeru tel co znacznie ulatwi tlumaczenie. Dla tych ktorzy juz wiedza o ktora uszczelke chodzi dodam ze najlepiej ja zakleic czarnym silikonem do wysokich temperatur. Mozna go kupic w Leroy Merlin. To dosc wazna uwaga bo ja probowalem kilkoma klejami ale zawsze sie odklejala ponownie.1,9 TDI Octavia II DSG
Komentarz
-
-
Odświeżając, u mnie w O2 nigdy nie było żadnych szumów,
wczoraj przyciemniali mi szybki i od tamtej pory po dwóch stronach w tylnych drzwiach (wydaje mi się że na końcu małej szybki) szumi mi od okolo 50-60km,
wku..... mnie to niesamowicie bo nigdy czegos takiego nie bylo
uszczelki wydają się dobrze założone, w czym moze byc problem ??
poczekac jeszcze ?? moze sie uloza ?? mieliscie kiedys taki problem ??Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Re: Szumy powietrza w O2 - ponownie!!!
Zamieszczone przez gimaWitam kolegow. Wiem ze temat byl juz poruszany ale nigdy nikt nie znalazl na ten problem rozwiazania lub go znalazl ale zapomnial sie nim podzielic. Sprawa dotyczy szumow, ktore dochodza z okolic lusterka bocznego po przekroczeniu ok. 100km/h. Niechce mi sie wszystkiego rozbierac, szukac i uszczelniac po kolei. Moze ktos juz na to wpadl. Ja osoboscie zastanawiam sie czy wszystkiemu nie jest winnne lusterko a dokladnie jego mocowanie z drzwiami lub szpary w samym lusterku.
Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i rady.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
Re: Szumy powietrza w O2 - ponownie!!!
Zamieszczone przez progressowyZamieszczone przez gimaWitam kolegow. Wiem ze temat byl juz poruszany ale nigdy nikt nie znalazl na ten problem rozwiazania lub go znalazl ale zapomnial sie nim podzielic. Sprawa dotyczy szumow, ktore dochodza z okolic lusterka bocznego po przekroczeniu ok. 100km/h. Niechce mi sie wszystkiego rozbierac, szukac i uszczelniac po kolei. Moze ktos juz na to wpadl. Ja osoboscie zastanawiam sie czy wszystkiemu nie jest winnne lusterko a dokladnie jego mocowanie z drzwiami lub szpary w samym lusterku.
Bede wdzieczny za wszelkie sugestie i rady.2.0tdi(seria nie seria) E100..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zebZurcio, nic się nie ułoży, wracaj do warsztatu gdzie przyciemniałeś szybki i niech uszczelniają małą szybkę w tylnych drzwiach. Miałem ten sam problem. Zerknij czy Ci nie pocieli uszczelek. I troszkę Cie zasmucę, już nigdy nie będzie tak cicho jak przed zdejmowaniem uszczelek :?
nie robi tego dlatego ponieważ są oryginalnie zwulkanizowane i potem jest problem z dokładnym uszczlnieniem wiec klei folię do uszczelki i dokładnie docina,
fakt jak się dokładnie przyjżę widać że folia jest docięta do uszczelki,
a z zewnątrz uszczelki są w idealnym stanie
no i już nie wiem, chyba zostaje metoda prób i błędów i zaklejanie drzwiNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftNICO, Gwarancje zawsze mozna przedluzyc2.0tdi(seria nie seria) E100..
Komentarz
-
Komentarz