Demontaż gniazda zapalniczki i gniazda obd 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• koleś
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Andrzej.P Zobacz wpis
    Nie wiem, czy złącze OBD2 wyjdzie bez demontażu osłony.
    Wyjdzie ale trzeba wiedzieć gdzie włożyć coś płaskiego pod trzy zaczepy. Są dwa na dole i jeden u góry. Zaznaczyłem strzałkami gdzie są. Zdjęcie z sieci. Ja tylko strzałki dodałem.

Trzeba też wyjąć wygłuszenie filcowe a do tego polecam odkręcić dwa dolne wkręty trzymające plastik. Łatwiej wtedy wyjąć i włożyć wygłuszenie przy kierownicy nawiewu na nogi kierowcy.

Zostaw komentarz:

• Andrzej.P
    odpowiedział(a)
    Jedno i drugie nie jest problemem.

Zapalniczka - otwórz klapkę schowka środkowego (popielniczkę) i wyszarpnij z wyczuciem ramkę z mieszkiem. Uzyskasz dostęp do gniazda zapalniczki i kabli - powinieneś dać radę odpiąć je od spodu nawet bez wyciągania samego gniazda.

OBD2 - cóż, tam trzeba odpowiednio wsadzić np. śrubokręt itp. i pomanewrować, coby wyskoczyło z blokady. U siebie demontowałem je mając opuszczoną dolną plastikową osłonę (chodził o całkowity demontaż osłony a tam właśnie jest też złącze diagnostyczne). Aby wyciągnąć osłonę musisz odkręcić chyba 5 wkrętów torx. Nie wiem, czy złącze OBD2 wyjdzie bez demontażu osłony.

Zostaw komentarz:

• Manieczko
    rozpoczął temat Demontaż gniazda zapalniczki i gniazda obd 2

Demontaż gniazda zapalniczki i gniazda obd 2

Witam czy można w łatwy sposób zdemontować gniazdo zapalniczki które znajduje się w okolicy hamulca ręcznego? Chciałbym się dostać do przewód żeby podłączyć dodatkowy odbiornik pod same przewody zapalniczki czy ktoś podpowie jak się do niej dostać? Druga opcja to wzięcie zasilania z bezpiecznika z lewego boczku kokpitu tylko nie wiem czy można tam znaleźć mase? Jakaś srubke itd?
    Trzecie pytanie czy da się łatwo wyjąć z deski rozdzielczej gniazdo obd żeby móc obejrzeć przewody z tyłu czy wszystkie piny są podłączone itd bo mam problem posiadam dodatkowy wyświetlacz hud który działa w innych autach a tutaj jest problem tylko zwyczajnie mruga podejrzewam że może wina przewodów w gnieździe obd.
    Z góry dziękuję za pomoc autko to Octavia z 2011r Tour.
Pracuję...