16" i spokojna głowa. Teraz na 17" to tylko szukam gdzie jakaś dziura, co bym nie zaliczył...
[O2] wspomaganie kierownicy
Zwiń
X
-
lukemax, Pompa? Jaka pompa? W OII wspomaganie jest elektryczne.
Weź zrób tak:
(miałem ostatnio to samo i u mnie pomogło)
1. przejedź autem około 500-1000 m
2. Zatrzymaj się z kołami "na wprost"
3. Skręć koła na max w lewo i przytrzymaj około 2 sek
4. Skręć koła na max w prawo o przytrzymaj około 2 sek
5. Wróć kołami do pozycji "na wprost"
W trakcie powrotu "na wprost" już mi się wspomaganie zaprogramowało i "odpuściło" - znaczy się zadziałało.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jacogTo zmień mechaników bo chyba nie mają pojęcia co robią, wspomaganie w O2 jest elektryczne.
adaptację\kalibrację jak rozumiem robiłeś?
może być przetarty kabel pod kierownicą albo też czujnik skrętu ten przy maglownicy na przykład.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alfee1. przejedź autem około 500-1000 m
2. Zatrzymaj się z kołami "na wprost"
3. Skręć koła na max w lewo i przytrzymaj około 2 sek
4. Skręć koła na max w prawo o przytrzymaj około 2 sek
5. Wróć kołami do pozycji "na wprost"saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Miałem to samo - okazało sie ze z silnik elektryczny sie spalił naszczescie mozna tylko silnik wymienić a cały magiel zostaje .Musisz sprawdzic pod kompem bo moze faktycznie czujnik jakiś . Jesli silnik elektryczny padł to na allegro dostaniesz uzywke za około 500-600 zł nie ma sensu kupowac wszystkiego razem z maglem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black.JackJesli silnik elektryczny padł to na allegro dostaniesz uzywke za około 500-600przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
lukemax,
Ja też miałem z tym malutki problem kiedy musiałem odłączyć aku
i u mnie kontrolka świeciła na czerwono .
Ale po przeprowadzeniu adaptacji wszystko wróciło do normy .
Procedurę już ktoś wcześniej opisał z tym że u mnie było trzeba przejechać jakieś 4km :shock:
potem zgasiłem silnik i po ponownym odpaleniu skręciłem max w prawo potem max w lewo ruszyłem kilka metrów do przodu i gotoweDaniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black.Jackzostaje ci magiel nieprzydatnyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz