16" i spokojna głowa. Teraz na 17" to tylko szukam gdzie jakaś dziura, co bym nie zaliczył...
[O2] wspomaganie kierownicy
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] wspomaganie kierownicy
witam, ktoś wie jaki jest kod pompy wspomagania w octavii II 1.6 mpi z 2005r?
zapala się kontrolka wspomagania a samo wspomaganie nie działa
orientuje się ktoś ile może kosztować?
dodam, że bezpieczniki są ok
-
lukemax, zacznij od diagnozy Vagiem....moze czujnik.....
Komentarz
-
diagnoza komp. nie dała rezultatu, auto od tygodnia prawie na warsztacie, mechanicy nie wiedzą już co jest i przypuszczaja że to moze pompa, jutro bede wiedzial cos wiecej
Komentarz
-
Komentarz
-
lukemax, Pompa? Jaka pompa? W OII wspomaganie jest elektryczne.
Weź zrób tak:
(miałem ostatnio to samo i u mnie pomogło)
1. przejedź autem około 500-1000 m
2. Zatrzymaj się z kołami "na wprost"
3. Skręć koła na max w lewo i przytrzymaj około 2 sek
4. Skręć koła na max w prawo o przytrzymaj około 2 sek
5. Wróć kołami do pozycji "na wprost"
W trakcie powrotu "na wprost" już mi się wspomaganie zaprogramowało i "odpuściło" - znaczy się zadziałało.
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
Zamieszczone przez jacogTo zmień mechaników bo chyba nie mają pojęcia co robią, wspomaganie w O2 jest elektryczne.
adaptację\kalibrację jak rozumiem robiłeś?
może być przetarty kabel pod kierownicą albo też czujnik skrętu ten przy maglownicy na przykład.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
też mi sie tak wydaje......weź od nich to auto....bo jak im powiesz co trzeba zrobic to jeszcze za to Cie skasuja......Zamieszczone przez jacogTo zmień mechaników bo chyba nie mają pojęcia co robią,
Komentarz
-
generalnie wystarczy na postoju przekręcić kierę maks w lewo maks w prawo i powinno zadziałać, chociaż procedura przewiduje rzeczywiście jeszcze jazdę.Zamieszczone przez alfee1. przejedź autem około 500-1000 m
2. Zatrzymaj się z kołami "na wprost"
3. Skręć koła na max w lewo i przytrzymaj około 2 sek
4. Skręć koła na max w prawo o przytrzymaj około 2 sek
5. Wróć kołami do pozycji "na wprost"saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
może być przetarty kabel pod kierownicą albo też czujnik skrętu ten przy maglownicy na przykład.
Ale wtedy by VCDS coś "powiedział"Alfee
Komentarz
-
moze nie Vagowali...tylko patrza na kontrolke wspomagania na tablicy....Zamieszczone przez alfeemoże być przetarty kabel pod kierownicą albo też czujnik skrętu ten przy maglownicy na przykład.
Ale wtedy by VCDS coś "powiedział"
Komentarz
-
Napisał, że robiliZamieszczone przez lukemaxdiagnoza komp. nie dała rezultatu,
Tylko ciekawe co i czym :P :lol:
Alfee
Komentarz
-
dostałem dziś od mechaników info że sprawdzili już dosłownie wszystko i została już tylko wspomniana pompa;
co jest?
Komentarz
-
zmien mechaników.....Skad Ty jestes? Moze Ci ktos jakis zakład poleci.....ale zrób sam to co wyzej chłopaki pisali...Zamieszczone przez lukemaxdostałem dziś od mechaników info że sprawdzili już dosłownie wszystko i została już tylko wspomniana pompa;
co jest?
Komentarz
-
-
Jak ci się pali kontrolka na czerwono czy na żółto
Nie opisałeś w jakich warunkach i dlaczego zapaliła ci się kontrolka
Jak nie dasz rady to zapraszam do mnie (z brzeska 90 km) przerabiałem ten temat całkiem niedawno
Komentarz
-
na czerwono;
zapalila sie razem z kontrolka o przepalonej zarowce, zarowka wymieniona i ta kontr. zgasla
a wspomagania nie ma i jego kontr. swieci sie na czerwono
potegat a gdzie dokladnie? bo jutro odbieram od nich auto
Komentarz
-
Miałem to samo - okazało sie ze z silnik elektryczny sie spalił naszczescie mozna tylko silnik wymienić a cały magiel zostaje .Musisz sprawdzic pod kompem bo moze faktycznie czujnik jakiś . Jesli silnik elektryczny padł to na allegro dostaniesz uzywke za około 500-600 zł nie ma sensu kupowac wszystkiego razem z maglem
Komentarz
-
za tyle to dostaniesz cała przekładnię :szeroki_usmiechZamieszczone przez Black.JackJesli silnik elektryczny padł to na allegro dostaniesz uzywke za około 500-600przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Może warto jeszcze sprawdzić bezpiecznik nr 6 w skrzynce bezpieczników i obwód SA 2 w skrzynce elektrycznej?... :?:
To tak na podstawie schematu elektr... - sam doświadczeń nie miałem.
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
lukemax,
Ja też miałem z tym malutki problem kiedy musiałem odłączyć aku
i u mnie kontrolka świeciła na czerwono .
Ale po przeprowadzeniu adaptacji wszystko wróciło do normy .
Procedurę już ktoś wcześniej opisał z tym że u mnie było trzeba przejechać jakieś 4km :shock:
potem zgasiłem silnik i po ponownym odpaleniu skręciłem max w prawo potem max w lewo ruszyłem kilka metrów do przodu i gotowe
Daniel
Komentarz
-
Za całą nową przekładnie to trzeba doać cos około 2000 zł .
Używki zgadza sie można kupić za 600 zł ale jesli dało sie wymienić silnik to wolałem kupić sam silniczek za 500 w idealnym stanie niż całosc za 600 i zostaje ci magiel nieprzydatny
Komentarz
-
Black.Jack, może się przydać- jak pisałem jest jakas wada przekładni i do srodka potrafi dostac sie wodaZamieszczone przez Black.Jackzostaje ci magiel nieprzydatnyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
potegat, nie no daj spokój z Angola :?: ... a po jakiej stronie angole mają kierę :czytajDaniel
Komentarz
Komentarz