Zle ustawiony rozrzad to jedna sprawa, a druga sprawa to odczyt bledow w sterowniku, moze duzo wyjasnic np czujnik polozenia walka moze lezec itd
kontrolka żarówki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kuncfotlampy tylneCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez kuncfotlampy tylne
Komentarz
-
-
u minie była nadpalona żarówka od długich i tez robiła zwarcie. Wszystko działało ( zwłaszcza że przy zapalaniu samochodu nie działają długie) i dopiero podpięcie pod komp pokazało że trzeba wymienić żarówkę za 7 pln.
a co do tylnych to wystarczy jedna przepalona i jest komunikat o przepaleniu.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczuw drzwiach? w schowku? w popielniczce? Jakieś mody robiłeś?
podłącz auto pod kompa i wyjdzie Ci co jest nie tak
schowek, popielniczka - sprawdzę - dzięki :wink:
Zamieszczone przez BigAle czy sprawdziłeś wszystkie żarówki w lampach tylnich
Pod kompa nie mam kiedy i jak ... małe dzieci - duży kłopot :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
A może ktoś ma pomysł na taką sytuację jaką mam u siebie.
Mianowicie:
Zapaliła mi się kontrolka przepalonej żarówki a, że byłem nie daleko stacji benzynowej to postanowiłem podjechać i kupić żarówkę. Posadziłem żonę za fajerą kazałem wszystko włączyć i okazało się, że wszystko gra. Po ponownym uruchomieniu silnika kontrolka zgasła ale po jakimś czasie (ok 30 min) znowu się zapaliła. Więc znowu sprawdzam z żoną i znowu wszystko jest ok. I tak mam od jakiegoś czasu. Raz się zapala nie długo po starcie, raz się w ogóle nie zapala.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oki0302A może ktoś ma pomysł na taką sytuację jaką mam u siebie.
Mianowicie:
Zapaliła mi się kontrolka przepalonej żarówki a, że byłem nie daleko stacji benzynowej to postanowiłem podjechać i kupić żarówkę. Posadziłem żonę za fajerą kazałem wszystko włączyć i okazało się, że wszystko gra. Po ponownym uruchomieniu silnika kontrolka zgasła ale po jakimś czasie (ok 30 min) znowu się zapaliła. Więc znowu sprawdzam z żoną i znowu wszystko jest ok. I tak mam od jakiegoś czasu. Raz się zapala nie długo po starcie, raz się w ogóle nie zapala.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KapuhyZamieszczone przez oki0302A może ktoś ma pomysł na taką sytuację jaką mam u siebie.
Mianowicie:
Komentarz
-
-
A sprawdziłeś żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej ? Opisana przez Ciebie kontrolka zapala się wtedy, gdy nastąpi przerwa w obwodzie (spowodowana np. przetarciem/przerwaniem przewodu, lub zalaniem/zaśniedzeniem któregoś ze styków, przepaleniem żarówki, lub jej uszkodzeniem). Żarówka może świecić z przerwami, gdy brak jest właściwego połączenia na którymś ze styków przy żarówce (a więc może być tak, że przy sprawdzeniu żarówka świeci, jednak przy jakimś wstrząsie dochodzi do przerwania obwodu i wtedy wyskakuje błąd oświetlenia). Sprawdź dokładnie wszystkie styki przy żarówkach i przeczyść je środkiem w spray'u do czyszczenia styków "Kontakt". Powinno pomóc.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Miałem podobnie. Najczęściej po odpaleniu samochodu się świeciło a po paruset metrach gasło. Po ok 2 tygodniach na szafie zagościła na stałe nie gasnąc i faktycznie żarówka była przepalona. Wymieniłem na nową i od tego momentu wszystko ok, ikonka na szafie nie zapala się. Poczekaj aż informacja o żarówce zagości na stałę i wtedy szukaj, która żarówka się skończyła. Po wymianie problem powinien być rozwiązany.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RuddAby wyświetlił się komunikat o przepalonej żarówce, muszą się przepalić wszystkie 4 pozycyjne w lampie
Komentarz
-
-
Panowie - ostatnio miałem podobną sytuacje u siebie - aby szybko zidentyfikować, która żarówka powoduje "alarm" wystarczy w menu MAXIDOT sprawdzić VEHICLE STATUS - tam znajdziecie opisową informacje która żarówka nie świeci.
U mnie problem sprawiała żarówka od świateł dziennych - tyle że nie była spalona tylko cokół plusowy był wytarty i skorodowany i na skutek drgań tracił kontakt... raz się świeciła kontrolka, raz nie. Wymieniłem obydwie P21W od DRL i spokój.
Komentarz
-
-
witam, podepnę się pod temat, czy świecąca się cały czas kontrolka od spalonej żarówki może powodować jakieś problemy z komputerem. Pytam bo założyłem żarówki led do podświetlenia tablicy no i świeci się błąd przepalonej żarówki, na razie ją ignoruję ale zastanawia mnie czy może to powodować jakieś zakłócenia czy wręcz awarie komputera.
Komentarz
-
Komentarz