Nie działaja wycieraczki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pawka123
    Ambiente
    • 2009
    • 175

killermannnnn, podepnij kompa i sprawdź błędy. U mnie w module bortnetz walną układ scalony i tez nie miałem wycieraczek. Po jego wymianie wszystko hula. No chyba że coś z manetką, ale to chyba też idzie sprawdzić czy daje sygnał na sterownik. Tego akurat nie robiłem, także sugeruję
    JEST Skoda Octavia II 1,9 TDI 105 KM Kombi 2007r. ELEGANCE

BYŁO Skoda Octavia 1,9 TDI 110 KM Kombi 2000r. ELEGANCE

Komentarz

• Rauxel
      Ambiente
      • 2014
      • 238
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

@himi : na razie pol roku smiga i bez problemow. Jak padnie, to bede szukal oryginalu - mam juz doswiadczenie w demontazu wycieraczek i regulacji ramion...

Chcialem przesmarowac swoj oryginal, ale przy demontazu po prostu sie rozpadl... Przepraszam za OT.

Komentarz

• dieselinside1900
        Ambiente
        • 2017
        • 228
        • Ford
        • BLS 1.9 TDI PD 105 KM

Mnie również dopadła awaria przednich wycieraczek. Zaczęło się od sporadycznego zacinania dzień wcześniej, następnego dnia podczas opadów deszczu wycieraczki potrafiły zatrzymać się na chwilę na środku szyby i wrócić z powrotem w dół, aż w końcu stanęły. Dojechałem do domu już bez wycieraczek. Dziwne, że to zatarcie zrobiło się praktycznie z dnia na dzień, wcześniej nie było jakichś objawów np. zwolniona praca. Widzę, że grupa VAG nie wiele zrobiła przez ostatnie lata, żeby wyeliminować ten problem. Miałem taką samą awarię w golfie prawie 20 lat temu. Na szczęście udało się rozebrać mechanizm i wszystko nasmarować, działa jak trzeba. Trzpień od strony pasażera stanął na amen, nie można było go w ogóle ruszyć ręką, nawet po wkręceniu w imadło bałem się, że zaraz się urwie.
        Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium

Komentarz

Pracuję...