killermannnnn, podepnij kompa i sprawdź błędy. U mnie w module bortnetz walną układ scalony i tez nie miałem wycieraczek. Po jego wymianie wszystko hula. No chyba że coś z manetką, ale to chyba też idzie sprawdzić czy daje sygnał na sterownik. Tego akurat nie robiłem, także sugeruję
Nie działaja wycieraczki
Zwiń
X
-
Mnie również dopadła awaria przednich wycieraczek. Zaczęło się od sporadycznego zacinania dzień wcześniej, następnego dnia podczas opadów deszczu wycieraczki potrafiły zatrzymać się na chwilę na środku szyby i wrócić z powrotem w dół, aż w końcu stanęły. Dojechałem do domu już bez wycieraczek. Dziwne, że to zatarcie zrobiło się praktycznie z dnia na dzień, wcześniej nie było jakichś objawów np. zwolniona praca. Widzę, że grupa VAG nie wiele zrobiła przez ostatnie lata, żeby wyeliminować ten problem. Miałem taką samą awarię w golfie prawie 20 lat temu. Na szczęście udało się rozebrać mechanizm i wszystko nasmarować, działa jak trzeba. Trzpień od strony pasażera stanął na amen, nie można było go w ogóle ruszyć ręką, nawet po wkręceniu w imadło bałem się, że zaraz się urwie.Była Octavia II, jest Ford S-Max 2.0TDCi Titanium
Komentarz
-
Komentarz