Zamieszczone przez diablojarek
[O2] Tour - "skok" wycieraczek szyby przy wył. sil
Zwiń
X
-
[O2] Tour - "skok" wycieraczek szyby przy wył. sil
Proszę wszystkich posiadaczy O2 Tour o sprawdzenie czy w autkach mają efekt szarpnięcia, skoku wycieraczek przy wyłączaniu silnika. Nie chodzi o ich ruch lecz takie jakby szybkie, lekkie przesunięcie co wyraźnie słychać, a nie sposób chyba tego dostrzec.
To jest tak jakby jakiś niepożądany impuls szedł po kablach w trakcie gaszenia silnika.
U mnie to zjawisko występuje od początku, auto z czerwca 2012, powiedziałbym, że w 90% przypadków gaszeniu silnika. Ostatnio było dość zimno więc zjawisko to słychać wyraźniej bo szyba zimna, uszczelka twarda na mrozie, a więc i dźwięk tego skoku głośniejszy. Denerwuje mnie to."coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
-
-
:lol:Zamieszczone przez liloJak wyłączamy zapłon to raczej przymarznięte nie są
chyba że odpalisz i zaraz go gasisz :wink:
ten typ tak ma - mówię oczywiście o wycieraczkach :szeroki_usmiechByła Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Ok dzięki, nie miałem o tym pojęcia.Zamieszczone przez DJ MŁODYteraz wymagaja poprostu ze wszystko na byc pochowane , na masce ma niczego nie być , przed i za nią - ochrona pieszego w czasie wypadku , itd
dlatego wycieraczki kryja sie pod maske :?:"coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Komentarz
-
-
One się nie chowają, tylko wykonują delikatny ruch ( max 1 cm ). A po co ? To już ktoś napisał: aby wydłużyć prawidłową pracę wycieraczek. W jaki sposób? Ano w taki, że wycieraczki kończące swój ruch ( idące "w dół" ) "ciągną" za sobą gumę pióra przez co po wyłączeniu silnika guma ta jest cały czas "przegięta" do dołu. Pozostawanie ciągle w takiej pozycji powodowało by "odgniecenie" się gumy w takim położeniu i złą pracę przy ruchu w przeciwnym kierunku. Dlatego przy wyłączeniu silnika komp wysyła krótki impuls do silnika wycieraczek i ten delikatnie przestawia wycieraczki tak aby guma odginała się w drugą stronę. I to nie jest tak, że za każdym razem przeskakują w tą samą stronę tylko co któryś tam raz w jedną a potem w drugą.Zamieszczone przez DJ MŁODY...
nowe przepisy
teraz wymagaja poprostu ze wszystko na byc pochowane , na masce ma niczego nie być , przed i za nią - ochrona pieszego w czasie wypadku , itd
dlatego wycieraczki kryja sie pod maske :?:Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
i to powinno do końca wyjaśnić problemZamieszczone przez kowal 2002One się nie chowają, tylko wykonują delikatny ruch ( max 1 cm ). A po co ? To już ktoś napisał: aby wydłużyć prawidłową pracę wycieraczek. W jaki sposób? Ano w taki, że wycieraczki kończące swój ruch ( idące "w dół" ) "ciągną" za sobą gumę pióra przez co po wyłączeniu silnika guma ta jest cały czas "przegięta" do dołu. Pozostawanie ciągle w takiej pozycji powodowało by "odgniecenie" się gumy w takim położeniu i złą pracę przy ruchu w przeciwnym kierunku. Dlatego przy wyłączeniu silnika komp wysyła krótki impuls do silnika wycieraczek i ten delikatnie przestawia wycieraczki tak aby guma odginała się w drugą stronę. I to nie jest tak, że za każdym razem przeskakują w tą samą stronę tylko co któryś tam raz w jedną a potem w drugą.
Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
=> Hyundai Tucson 1.6T 180 N-Line 4WD AT
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
U mnie przez to, że były schowane nie zostały skradzione....ale zostały powyginane?połamane....także i tak musiałem wymienić. Podejrzewam,ze niedoszły złodziej w akcie złości, że nie może zdjąć - uszkodził jeZamieszczone przez liloJak kupowałem moją 02 to przedstawiciel powiedział że chowające się wycieraczki są zamierzeniem producenta aby zapobiec masowym kradzieżom pór areo które swojego czasu były strasznie drogie .Zamieszczone przez DJ MŁODYdlatego wycieraczki kryja sie pod maske
Octavia II Elegance FL 4x4 2,0 TDI CR '11 (seria) 143kkm i poszła w ludzi!!
SII FL 4x4 '14 2.0 TDI CFFB
Komentarz
-

Komentarz