Wiesz co plaster miodu to ponad 3x PLNów co za zwykly dalem wiec ekonomia gore wzieła, a do końca mi sie on chyba jednak plater na grilu nie podoba, na żywo może nie widziałem jeszcze i dlatego.
Problem z akumulatorem.
Zwiń
X
-
Problem z akumulatorem.
Witam,problem jest nastepujący wyładował sie aku i zaobserwowałem taki objaw że po naładowaniu trzyma i jest wszystko ok a po włożeniu do auta na drugi dzien z trudem zapali i zdycha a jak go wyciągne i naładuje i zostawie bez podłączenia to trzyma bez problemu.
Co może być przyczyną?Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
-
-
witamZamieszczone przez paweł2Okazało sie ze padł przekaznik,ale cos mi sie zdaje ze to jeszcze nie rozwiąże sprawy.Zamieszczone przez miki1979Masz jakieś zwarcie w aucie i coś rozładowuje szybko akumulator.
Kolego i co z tym przekaźnikiem, czy wymiana pomogła? jaki to był przekaźnik, od czego i jak zdiagnozowałeś że to włąśnie on?
Komentarz
-
-
2,8 Ampera ucieka? Jesteś pewien że aż tyle? to strasznie ,ogromnie duzo jak na samochód oczywiście pobor jeżeli aż tyle ucieka.Jeżeli faktycznie to zwarcie gdzies jest. Jak sprawdzić? podłacz amperomierz w szereg z klema i wyciągaj po kolei każdy bezpiecznik i patrz gdzie pobór spadnie.A poźniej zobacz od czego to .Posprawdzaj skrzynkę bezpiecznikową w komorze silnika rownież.Zamieszczone przez biedrzyk3377Witam mam podobny problem autko 3 dni stało i akumulator rozładowany do zera. Sprawdziłem miernikiem i ucieka gdzieś prąd 2,8 poboru. Ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić i w jaki sposób ?
chyba że sam akumulator jest uszkodzony
Komentarz
-
-
fooojciech, dzięki za pomoc jutro zrobię jak podpowiadasz może coś zdziałam a tym fantem
[ Dodano: Pią 09 Maj, 14 22:55 ]
kecaj, Witam moje radio to model MFD2 DX CD
[ Dodano: Pią 09 Maj, 14 23:01 ]
fooojciech, kecaj, Witam jeszcze jedno pytanko kiedy powinien załączyć się duży wiatrak przy chłodnicy bo mały powinien działać jak zapodam klime a umie ani duży nie kreci i mały tez nie wiem o co kaman bezpieczniki są oki
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o radio to podjedź do najbliższe serwisu z dow. rej. i powinni podać Ci kod do radia. Kiedyś np. w Golfach III (który zresztą jeszcze posiadam) kody do radia były w książeczkach ale wzięli się chyba na sposób jakby ktoś zajumał Ci radio z książeczką 8)
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
witam dzisiaj walczyłem z bezpiecznikami i doszedłem , że jak odepnę bezpiecznik F 19 niby silnikczek wycieraczek od kierowcy a tak naprawdę to po wyjęciu nie działa radio i pobór jest oki nie wiwm o co kaman coś nie tak z radiem na to wychodziZamieszczone przez fooojciech2,8 Ampera ucieka? Jesteś pewien że aż tyle? to strasznie ,ogromnie duzo jak na samochód oczywiście pobor jeżeli aż tyle ucieka.Jeżeli faktycznie to zwarcie gdzies jest. Jak sprawdzić? podłacz amperomierz w szereg z klema i wyciągaj po kolei każdy bezpiecznik i patrz gdzie pobór spadnie.A poźniej zobacz od czego to .Posprawdzaj skrzynkę bezpiecznikową w komorze silnika rownież.Zamieszczone przez biedrzyk3377Witam mam podobny problem autko 3 dni stało i akumulator rozładowany do zera. Sprawdziłem miernikiem i ucieka gdzieś prąd 2,8 poboru. Ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić i w jaki sposób ?
chyba że sam akumulator jest uszkodzony
[ Dodano: Sob 10 Maj, 14 21:29 ]
buldoggg, witam okazało się że szczotka się zawiesiła w małym wiatraku i prawdo podobnie walnięty czujnik temperatury po odpięciu kostki od czujnika jak włącze zapłon dwa wętylatory się włączają tak powinno być ?
Komentarz
-
-
wiec wyjmij radio najlepiej z samochodu i zaobserwuj co się będzie działo ,jezeli wtedy pobor bedzie ok ,to juz masz odpowiedź.Zamieszczone przez biedrzyk3377witam dzisiaj walczyłem z bezpiecznikami i doszedłem , że jak odepnę bezpiecznik F 19 niby silnikczek wycieraczek od kierowcy a tak naprawdę to po wyjęciu nie działa radio i pobór jest oki nie wiwm o co kaman coś nie tak z radiem na to wychodzi
dodam że sam mialem podobny problem ,kupilem nowy akumulator i jak postal kilka dni to widac bylo po zapalaniu ze pradu ubylo ,mam radio fabryczne,a okazalo sie ze jak wstawialem auto do garazu i nie zamykalem go kluczykiem tylko zostawialem otwarte to wszystko na czuwaniu jest i pobor byl ok 0,5 Ampera a doszedlem ze jednak trzeba zamykac i odcina elektronike i pobor spadl do ok 40 mili Amper ,wiec roznica ogromna,i teraz akumulator jest wporzadku.
Komentarz
-
-
Witam. Mam ten sam problem. Opisałem problem kilka postów wcześniej, nikt nie pomógł. To samo radio MFD2 DX tylko że wartość prądu spoczynkowego to 1,8A i podobnie odłączę radio prąd spada do poprawnej wartości. Zjawisko nie zdrowe dla samego aku. Mój Varta Silver padł po 3 latach. A testu sprawności nie przeszedł po dwóch. Pewnie jeździłem z tym już jakiś czas. Po nocy 2,8A nie rozładuje aku do zera, a jeźdząc dziennie możesz być tego jak ja nie świadom. Teraz czeka mnie wymiana aku i szukanie usterki. Jutro jestem umówiony do elektryka jak tylko rozwiąże problem dam znać. Usterka niby zdiagnozowana ale nie wiadomo czy to moduł komfortu czy samo radio.
pozdrawiam Keton79
Komentarz
-
-
fooojciech, witam dzięki jutro zabieram się za wyjęcia radia z auta i zobaczę co dalej będzie się działo dodam też , że ktoś przede mną bawił się z tym radiem bo jest podłączony kabel z wejściem na USB , ale jak podpinam pena i włączę na AUX to nic się nie dzieje poza tym ktoś też zamontował blutacza i też nie działa poprawnie bo sprawdzałem na wszelkie sposoby i nic laser nieczyta żadnych płytek tak jakby był zepsuty ,albo odłączony autko kupiłem nie dawno z Niemiec
Komentarz
-

Komentarz