Wiesz co plaster miodu to ponad 3x PLNów co za zwykly dalem wiec ekonomia gore wzieła, a do końca mi sie on chyba jednak plater na grilu nie podoba, na żywo może nie widziałem jeszcze i dlatego.
Problem z akumulatorem.
Zwiń
X
-
Problem z akumulatorem.
Witam,problem jest nastepujący wyładował sie aku i zaobserwowałem taki objaw że po naładowaniu trzyma i jest wszystko ok a po włożeniu do auta na drugi dzien z trudem zapali i zdycha a jak go wyciągne i naładuje i zostawie bez podłączenia to trzyma bez problemu.
Co może być przyczyną?Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
-
-
Zamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez miki1979Masz jakieś zwarcie w aucie i coś rozładowuje szybko akumulator.
Kolego i co z tym przekaźnikiem, czy wymiana pomogła? jaki to był przekaźnik, od czego i jak zdiagnozowałeś że to włąśnie on?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez biedrzyk3377Witam mam podobny problem autko 3 dni stało i akumulator rozładowany do zera. Sprawdziłem miernikiem i ucieka gdzieś prąd 2,8 poboru. Ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić i w jaki sposób ?
chyba że sam akumulator jest uszkodzony
Komentarz
-
-
fooojciech, dzięki za pomoc jutro zrobię jak podpowiadasz może coś zdziałam a tym fantem
[ Dodano: Pią 09 Maj, 14 22:55 ]
kecaj, Witam moje radio to model MFD2 DX CD
[ Dodano: Pią 09 Maj, 14 23:01 ]
fooojciech, kecaj, Witam jeszcze jedno pytanko kiedy powinien załączyć się duży wiatrak przy chłodnicy bo mały powinien działać jak zapodam klime a umie ani duży nie kreci i mały tez nie wiem o co kaman bezpieczniki są oki
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o radio to podjedź do najbliższe serwisu z dow. rej. i powinni podać Ci kod do radia. Kiedyś np. w Golfach III (który zresztą jeszcze posiadam) kody do radia były w książeczkach ale wzięli się chyba na sposób jakby ktoś zajumał Ci radio z książeczką 8)
Pozdrawiam.Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fooojciechZamieszczone przez biedrzyk3377Witam mam podobny problem autko 3 dni stało i akumulator rozładowany do zera. Sprawdziłem miernikiem i ucieka gdzieś prąd 2,8 poboru. Ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić i w jaki sposób ?
chyba że sam akumulator jest uszkodzony
[ Dodano: Sob 10 Maj, 14 21:29 ]
buldoggg, witam okazało się że szczotka się zawiesiła w małym wiatraku i prawdo podobnie walnięty czujnik temperatury po odpięciu kostki od czujnika jak włącze zapłon dwa wętylatory się włączają tak powinno być ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez biedrzyk3377witam dzisiaj walczyłem z bezpiecznikami i doszedłem , że jak odepnę bezpiecznik F 19 niby silnikczek wycieraczek od kierowcy a tak naprawdę to po wyjęciu nie działa radio i pobór jest oki nie wiwm o co kaman coś nie tak z radiem na to wychodzi
dodam że sam mialem podobny problem ,kupilem nowy akumulator i jak postal kilka dni to widac bylo po zapalaniu ze pradu ubylo ,mam radio fabryczne,a okazalo sie ze jak wstawialem auto do garazu i nie zamykalem go kluczykiem tylko zostawialem otwarte to wszystko na czuwaniu jest i pobor byl ok 0,5 Ampera a doszedlem ze jednak trzeba zamykac i odcina elektronike i pobor spadl do ok 40 mili Amper ,wiec roznica ogromna,i teraz akumulator jest wporzadku.
Komentarz
-
-
Witam. Mam ten sam problem. Opisałem problem kilka postów wcześniej, nikt nie pomógł. To samo radio MFD2 DX tylko że wartość prądu spoczynkowego to 1,8A i podobnie odłączę radio prąd spada do poprawnej wartości. Zjawisko nie zdrowe dla samego aku. Mój Varta Silver padł po 3 latach. A testu sprawności nie przeszedł po dwóch. Pewnie jeździłem z tym już jakiś czas. Po nocy 2,8A nie rozładuje aku do zera, a jeźdząc dziennie możesz być tego jak ja nie świadom. Teraz czeka mnie wymiana aku i szukanie usterki. Jutro jestem umówiony do elektryka jak tylko rozwiąże problem dam znać. Usterka niby zdiagnozowana ale nie wiadomo czy to moduł komfortu czy samo radio.
pozdrawiam Keton79
Komentarz
-
-
fooojciech, witam dzięki jutro zabieram się za wyjęcia radia z auta i zobaczę co dalej będzie się działo dodam też , że ktoś przede mną bawił się z tym radiem bo jest podłączony kabel z wejściem na USB , ale jak podpinam pena i włączę na AUX to nic się nie dzieje poza tym ktoś też zamontował blutacza i też nie działa poprawnie bo sprawdzałem na wszelkie sposoby i nic laser nieczyta żadnych płytek tak jakby był zepsuty ,albo odłączony autko kupiłem nie dawno z Niemiec
Komentarz
-
Komentarz