Jak to ok
O2 1.6 MPI. Ciche brzęczenie przy lewym kole - sprzęgło.
Zwiń
X
-
Pawelt jeśli chodzi Ci o wymianę samych łożysk, to kolega Eduarddo będzie to wkrótce robił w Aso i z tego co mi pisał priv w poniedziałek rano ma odstawić auto i odebrać w piątek. Mnie czeka również ta sama wymiany tylko będzię ją przeprowadzał mój znajomy mechanik jak wróci do zdrowia, także dam znać ile jemu to zajęło.
Komentarz
-
-
Problem z łozyskami w JHT ma kod 2007135/9. Więcej info by trzeba wujka google odpytaćZamieszczone przez Eduarddo Zobacz wpisCiekaw jestem czy niemieckie Aso uznało problem łożysk jako wadę fabryczna a co za tym idzie akcje serwisowa. Toyota przynajmniej przyznaje się do błędów i bierze je na siebie.
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
U was tak to się objawia jak w filmiku po lewej?
U mnie takiego szumu nie ma. Jeśli nie pobrzękuje mi łożysko wyciskowe jak twierdzi ASO to jest jeszcze opcja, że pobrzękują sprężyny na tłumiku drgań sprzęgła (albo jedna z nich bo częstotliwość nie jest duża) a sprzęgło miało trudne życie. Jazda tylko w mieście. Dwie osoby na aucie uczyły się jazdy.
W sobotę sprawdziłem auto na autostradzie i żadnych zmian w dźwięku auta na żadnym biegu nie ma czy zasprzęgle czy wysprzęgle. Słyszę tylko silnik i opony. Więc chyba pozostaje zaufać doświadczeniu ASO i zostawić temat. Jak sprzęgło zacznie utrudniać jazdę to się zrobi (bo póki co po prostu działa normalnie). Do tej pory byli bardzo skuteczni w diagnozach i naprawach więc nie podejmę się stwerdzenia, że chcieli by na mnie zarobić
Od wymiany sprzęgła byli dalecy stwierdzajac, że to taka mała wada, że nie ma się co martwić.
Komentarz
-
-
Panowie po weryfikacji na rozebranej skrzyni biegów do wymiany jest łożysko skrzyni biegów podwójne które wykazuje na jednej z bieżni większy opór przy kręceniu. Dodatkowo wymianie podlega łożysko wałka sprzęgłowego wykazuje luz. Jeśli chodzi o to drugie łożysko to miałem taki objaw przy ruszaniu delikatne szarpanie i przy puszczaniu sprzęgła podczas zmiany biegów. Może styl jazdy wpłynął na jego zużycie nie wiem. W każdym razie części są zamówione.
Komentarz
-
-
Są, ale nie wykazują śladów zużycia jak również tryby i synchronizatory.Dodatkowo wymianie będą podlegać jakieś tam podkładki spinki i inne elementy które kosztują kilka zł.
Akurat łożyska wałka sprzęgłowego się nie spodziewałem. Może ktoś biegły w skrzyniach mógłby wyjaśnić przyczyny jego zużycia, jak również objawy?
Komentarz
-
-
Super, że udało Ci się naprawić i wszystko działa. Cena w ASO chyba przystępna.
U mnie mimo przeglądu nie znaleźliśmy nic bardziej niepokojącego więc mój problem idzie wg. ASO na konto sprzęgła, łapy, łożyska wyciskowego które trochę dostawały w przeszłości. Dwie osoby uczyły się tym autem jeździć a sprzęgło dwa razy zostało profesjonalnie przypalone
Ja trochę wierzę w teorię, że słychać sprężynki na tarczy. Zacznie hałasować wyraźnie to się naprawi. Póki co się nie ślizga przy dużych prędkościach i da się ruszyć pod każdą górę 
Natomiast w poprzednim aucie miałem dość wyraźne hałasy od strony skrzyni biegów i nigdy mnie to nawet nie zaniepokoiło więc może faktycznie powinienem zamiast śledzić fora zaufać mechanikom którzy parę egzemplarzy tych aut widzieli
Komentarz
-
-
Po faceliftingu czyli od 2001 roku są stosowane grubsze nity.Zamieszczone przez niezal Zobacz wpisW jedynce łożyska nie padały. Padały natomiast nity
Później nity zastąpiono śrubami. Nie wiem od kiedy są śruby.
Komentarz
-
-
Niestety ale muszę odgrzać temat. Wymieniłem w ostatnim roku łożysko podwójne w swojej i po ok 30 tys. temat delikatnie powraca. Mam złudną nadzieję, że to opony (na 10 %) i po wymianie na letnie temat ustanie. Jedyny plus, że zdecydowałem się na wymianę w skodzie, mam 2 lata gwarancji i nie powinno być problemu z wymianą. Czy ktoś z was po wymianie doświadczył takiego samego problemu? Gdybym robił 10 tys. rocznie, miałbym pozamiatane.
Komentarz
-
Komentarz