Zamieszczone przez Benek52
Zobacz wpis
DPF - filtr cząstek stałych - wszystko na temat czyli jak z tym żyć
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Almanis Zobacz wpisA czy możesz napisać jaki zamiennik zakupiłeś. Czy to był zamiennik z allegro? I gdzie udało Ci się zakupić oryginalny Dpf w dobrym stanie?
Nie chcę robić antyreklamy, bo może to jedna sztuka taka się trafiła, zobaczę jak rozpatrzą reklamację i dam znać. Jeśli stwierdzą, ze wszystko z nim ok, to podam wam firmę, żebyście sięnie dali oszukać.
Komentarz
-
-
roberta wymieniaj sobie, nikt Ci nie broni....racjonalnie myślący człowiek pozbywa sie takich gówien, co psują samochód. Chore eko normy są po coś tworzone....z myślą o wypłukanie portfela takich jak Ty przede wszystkim, a nie o środowisku. Żeby było w pełni eko powinni już elektryki wprowadzić wyłącznie, albo wycofać diesle. Ale to robi się powoli, żeby ludzie nie mieli terapii szokowej, i tak skuteczniej się ich obskubuje z kasy. a poza tym większość ludzi normalnie korzystających z aut nie jest w stanie zaakceptować zasięgu dzisiejszych elektryków.
Komentarz
-
-
To nie będzie problem. Problem będzie wtedy jak cię zhaltują na zachodzie, każą brać lawetę, i uszczęśliwią mandatem 5000 EUR.
Karolsky - opiszesz ciąg dalszy swojej historii?
BTW: dziś w serwisie na Suwak 4 mi gośc opowiadał że własnie mają klienta ze sprinterem z wstawionym DPF, i na lotnej kontroli też wyszło że nie spełnia norm, więc problem może być szerszy niestety. Wychodzi że chyba trzeba polować na regenerowane używki, i potem na nie dmuchać i chuchać na bieżącoOstatnio edytowany przez Mościcki; 43125.
Komentarz
-
-
karolsky jak zaczną łapać na drodze zacznę się przejmować,a wtedy najpewniej zmienię auto np. na benzynę z lpg spowrotem i niech mnie cmokną. Nie mam zamiaru pchać 1/3 wartości 10 letniego auta w montaż dpfa według mnie temat bezsensowny w używkach takich....narazie w polsce, a robię dużo km na drodze nie sprawdzał mi spalin i oby tak dalej......
poza tym nie sądze, że moje auto kopci. jedynie przy pełnym bucie puści dymka w górnym zakresie obrotów i to uważam za normalny objaw w dieslu, gdyby tak nie było, to bym się przejmowałOstatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
-
a jak sygnalizuje?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Na forach szczególnie dotyczących Forda i Opla podają taki patent:
Podczas wypalania dpf sterownik włącza grzanie tylnej szyby i lusterek, żeby zwiększyć obciążenie silnika a wiec wystarczy wpiąć się z diodą do tych obwodów i będzie sygnalizowała załączenie ogrzewania tych elementów. Jeżeli nie włączyliśmy sami ogrzewania tylnej szyby czy lusterek a dioda świeci to znaczy że dpf działa. A czy w grupie VAG podczas wypalania dpf-a jest podobnie? Może ktoś wie?
Komentarz
-
-
-
ale jakaś lampka? jak dla lamera->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz