Zamieszczone przez samogon
Zobacz wpis
Częste dopalanie DPF w 2.0 TDI CFHC
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez YoungFather Zobacz wpisdml 200 km z chipa ale zmieniales wtryski czy cos ? przy jakim przebiegu robiles DPF i chip ?
DPF z chip w kreatormocy.pl przy ok 120tys, mam teraz ponad 140tys działa2.0 TDI CFHC
Komentarz
-
-
W mojej Octavii przy przebiegu 140 tyś km zaczęły się dziać dziwne rzeczy, na zimnym silniku zaczął lekko szarpać, po dodaniu gazu silnik zaczął głośniej klekotać i w końcu po przejechaniu kilku km (do mechanika) turbo załączało się ok 2 s po tym jak dodawałem gazu. Diagnoza mechanika wskazała na całkowicie zapchany DPF. Obecnie auto w warsztacie czeka na czyszczenie DPF, sprawdzenie EGR i wtrysków. Przy okazji polecicie jakiś interfejs diagnostyczny do naszych aut?Ostatnio edytowany przez rafalszwede; 41734.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalszwede Zobacz wpisprzy okazji polecicie jakiś interfejs diagnostyczny do naszych aut?
Komentarz
-
-
Wczoraj mechanik powiedział, że wszystko przebiegło pomyślnie. DPF wyczyszczony, wtryski i EGR w dobrej kondycji, ale stwierdził, że rurka od czujnika ciśnienia jest ucięta i zaślepiona i teraz po adaptacji wyczyszczonego DPF-a świeci się kontrolka DPF. Czy ma ktoś podobny problem? Mechanik ma to naprawić, ale zastanawia mnie to, ponieważ jeździłem z tym 3 lata i wszystko było ok, czyszczenie DPF-a się regularnie uruchamiało, kontrolka się świeciła się jedynie gdy filtr był zapchany, po wypaleniu gasła. Macie jakiś pomysł?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Pixon Zobacz wpisNie mogę się już doczekać, aż Wam przeglądów nie będą chcieli podbijać za te Wasze wycinanki i to trucie ludzi wokół...
I co? Pokój na świecie też Ci się marzy?
Jeśli prawdą jest Twój opis auta nie masz DPF'a i też trujesz ludzi.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Dziś mialem tel z serwisu skody, stwierdzili usterkę wtrysku. Z uwagi na to że auto nie miało przeglądu zalecanego przez skodę przy 120 tys km serwis skonsultował reklamację z Poznaniem i ostatecznie wymienili mi uszkodzony wtrysk na nowy w ramach reklamacji Powiedzieli ze jakby auto posiadało pełną historię serwisową, reklamacja zostałaby uznana od ręki. A tak, wszystko trwało ok tygodnia ale ważne że zrobione. Jutro odbieram auto.
Dodam że na początku podliczyli koszty naprawy w przypadku odrzucenia reklamacji- 3000 zł.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalszwede Zobacz wpis
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eryk Konieczny Zobacz wpisNie łapię się
Komentarz
-
Komentarz