Ja też lekko ponad 1,5kkm zrobiłem. Zmienić i tak zmienię bo wszystko czeka w garażu, a jak się ciepło zrobi to skrzynie będę zwalać.
[O2] Problem po wymianie oleju w skrzyni
Zwiń
X
-
jestem już kilka dni po wymianie oleju na oryginalny VW nr G 052 171 A2 no i problem rozwiązany,
dokładnie rok temu wlałem FEBI BILSTEIN FE21829 no i skrzynia zaczęła mi haczyć na 2 biegu na zimnym silniku, po rozgrzaniu problem ustępował,
teraz 2 wchodzi bez problemów,
weszło mi tylko 2l zamiast opisywanych w lekturze 2.2l
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisklarus skoro katalogowo wchodzi 1.9 litra to wydaje mi się że wcześniej było za mało, bo większość olewa temat kontroli oleju w skrzyni(jeżdżą dopóki nic się nie dzieje).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisJest możliwość, odsysałem wysysarką.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GS_Mati Zobacz wpisTak przez ten otwór. Za potrzebowałem zabrać 200ml. Wszystko zależy od tego jak uda Ci się wepchnąć rurkę. A dlaczego chcesz odsysać, a nie spuścić korkiem? Do wymiany oleju ten sposób na pewno się nie sprawdzi.
mi skoleii problem powrócił, chociaż zalałem na początku tego roku G 052 171 A2, tylko weszło mi równo 2l, i teraz zastanawiam się, czy nie powinienem dolać przez ten otwór po włączniku świateł cofania tak z 200ml, żeby było jak w książce
Komentarz
-
Komentarz