Witam. Oddałem autko do mechanika bo mi coś obciero jak sklecalem w lewo w prawym kole to było słychać. Oddałem do niego i powiedział że mam sprężyny popękane. No to wymienił. Teraz jak hamuje to mi samochód drży. Klocki są. Co to moze być? Czy to może być wina przegubu ?
Wibracje - hamowanie -nowe sprężyny
Zwiń
X
-
Gość
Klocki mogą krzywo brać mogą też być tez krzywe tarcze czego przy peknietej sprezynie mogles nie czuc a moze też zle piskladam. Wg mnie przegib nie ma nic fo tego
-
Dzięki za pomoc. !Tak na zdrowy rozum z tego co piszecie to coś z hamulcami. Wcześniej przed wymiana sprezyn przy hamowaniu było dobrze. Po wymianie jest lipa. Drgania. Ale kierownica nie drga. Hmmm czyli po wymianie sprezyn coś może być nie tak :/ dziwne to jest. Ciekawe co majster w poniedziałek powie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kamil112! Zobacz wpisWitam. Oddałem autko do mechanika bo mi coś obciero jak sklecalem w lewo w prawym kole to było słychać. Oddałem do niego i powiedział że mam sprężyny popękane. No to wymienił. Teraz jak hamuje to mi samochód drży. Klocki są. Co to moze być? Czy to może być wina przegubu ?
Prawdopodobnie masz krzywą tarczę,krzywą piaste lub inną niespodziankę. Proponuje je sprawdzić i przeoczyć ale na samochodzie.
Miałem podobny przypadek.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez Kamil112! Zobacz wpisA słuchacie, przy mumia sprezyn , ściąga się tarcze itp ?
Komentarz
Komentarz