Coś tam wspominałeś o tym zbiorniczku plynu, może on ma mikro dziurki i ciśnienie układu ucieka? Albo korek.
Niska temperatura wody
Zwiń
X
-
Panowie winne będą chyba czujniki, ponieważ samochód po przejechaniu 15 km i postoju (jakieś 20 min), odpalam temp 75 stopni A zalaczyl się wiatrak. Błąd ten co opisywałem tzn 16500. Później powrót do domu 15 km temp na wskazówce 82 stopnie na komputerze 75. Samochód odpalony jakieś 25 min (ustawiłem lpg w tym czasie) w komputerze 73,5 stopnia wskazówka 85 stopni a termostat już się otworzył czyli wychodzi na że osiągnął 87 stopni.
Teraz pytanie jaki czujnik kupić żeby wszystko grało i długo podziałał. Ten co jest teraz wymieniłem w listopadzie.
I Jeszce takie pytanie czy tylko jeden czy obydwa wymień tzn ten w chłodnicy i ten na silniku.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Daniel.kalen24 Zobacz wpiskolega z innego forum wyjeżdża i nic nie podziałamy przez ten tydzień.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Dziwne sytuacje z tą temperatura zaczynają się dziać ponieważ termostat raz się otwiera raz nie. Kolejna sprawa po przejechaniu pewnego dystansu i zostawienie auta na 5/10 min zgaszonego to po odpaleniu od razu się załącza wentylator i wyrzuca calu czas ten sam błąd. Czy to jest wina czujnika tego a chłodnicy? Wentylator sam się nie chce wyłączyć tylko dopiero jak dwa trzy razu gasze i pale auto wentylator przestaje się załączać. Temperatura na wskazówce skacze najpierw do 90 i nagle.spada na 70 stopni a wentylator i tak działa. Jak auto zostawię na pół godziny i dłużej wtedy nic się nie dzieje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Daniel.kalen24 Zobacz wpisDziwne sytuacje z tą temperatura zaczynają się dziać ponieważ termostat raz się otwiera raz nie
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisodkształcenie wewnątrz, które powoduje niedomykanie się termostatu bo jest ściśnięty i stąd spadki temperatury i niedogrzanie.
Kupiłbym nowe kolanko i nowy termostat i temat niedomykania/braku otwarcia zniknie.
Przerabiałem to w mojej O1 AKL - tylko że jak padł mi termostat to doświadczony mechanik od razu kupując nowy termostat kupił nowe kolanko i już 7 lat spokoju.Ostatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Więc po weekendzie biorę się znów.za rozbieranie i wymieniam termostat oraz kruciec.
A teraz takie pytanie dlaczego co jakiś czas złącza się sam z siebie wentylator? I jak nazywa się n czujnik w chłodnicy po jesz jak wpisuje czujnik temp cieczy to mam te zwykle albo jakis takie większy ale wkrecany a nie mam nic co mogę włożyć w chłodnice.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
Komentarz