W mojej O2 dreszczowiec można nagrywać tak skrzypi :twisted:
Skrzypienie w zawieszeniu OIIFL
Zwiń
X
-
Witam. Jak mają się skrzypki po okresie zimowym? Ja sprawę zostawiłem naturze, trochę to "rozjeździłem", zrobiło się cieplej i na żadnym policjancie już mi nie jęczy. Moja ma już 4 lata ale do tej pory żadnej zimy nie stękała a ostatniej masakra. Ale podejrzewam, że to dlatego, że wcześniej - na jesień i wczesną zimą - jakieś 3 miesiące stała bez ruchu. W styczniu wyjeżdżam i przez miesiąc szok. Na każdym chopku koncert na dwa smyczki. Ale cierpliwość i matka natura zaoszczędziła mi parę setek w portfelu za potencjalną wymianę stabilizatora lub wahaczy. Jak poradzili sobie inni?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skaminWitam. Jak mają się skrzypki po okresie zimowym? Ja sprawę zostawiłem naturze, trochę to "rozjeździłem", zrobiło się cieplej i na żadnym policjancie już mi nie jęczy. Moja ma już 4 lata ale do tej pory żadnej zimy nie stękała a ostatniej masakra. Ale podejrzewam, że to dlatego, że wcześniej - na jesień i wczesną zimą - jakieś 3 miesiące stała bez ruchu. W styczniu wyjeżdżam i przez miesiąc szok. Na każdym chopku koncert na dwa smyczki. Ale cierpliwość i matka natura zaoszczędziła mi parę setek w portfelu za potencjalną wymianę stabilizatora lub wahaczy. Jak poradzili sobie inni?Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
ja u siebie nie zauważyłem...Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysnZamieszczone przez Scirocco2Skrzypienie mam praktycznie od poczatku (80kkm).
Szczególnie z problemem rozrządu - przy tym przebiegu , juz nie powinno byc silnika ( oczywiscie sugerujac się opiniami innych kolegów i TVN Turbo ) . Myślę iz wszyscy zaniepokojeni ostatnimi zgłoszeniami chetnie sie dowiedzą jakie są objawy przy 80 kkm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez moskwiczZobaczymy co będzie dalej.
U mnie problem ze skrzypieniem jest odkąd wyjechałem z salonu. Nasilił się on już przy przebiegu ok 1000 km :shock: , najgorzej jest przy ujemnych temperaturach - skrzypi jak stary tapczan. Lato jakoś przeleciało z mniejszym skrzypieniem ale to pewnie z uwagi na wysokie temp.
Wczoraj byłem w ASO - stwierdzili, że do wymiany są przednie tuleje. Dziś jadę je wymienić zobaczymy czy coś sie poprawi.... :?
Komentarz
-
-
Witam,
Ja z przodu nic nie wymienialem, nie ma luzu, samochod prowadzi sie poprawnie wiec nic nie kombinuje a do dzwiekow rano sie przyzwyczailem
Co moge napisac o eksploatacji, wymienione tylne gorne wachacze na gwarancji z 20kkm temu, zajechane 3 komplety klockow p/t, wode do chlodnicy dolalem przez caly przebieg 2 razy, raz na poczatku, drugi raz nie dawno (200ml). Silnik czesto krecony do czerwonego pola a dopiero poszla mi pierwsza 1L butelka oliwy, takze mozna powiedziec ze zuzycie oleju praktycznie nie wystepuje.
Co do rozrzadu, czasami jest glosniej przy odpalaniu (oczywiscie totalna loteria, ktora nie zalezy od zadnych czynnikow zew.) raz pyrka jak jest +30 na dworze, a potrafi odpalic przy -30 i jest cisza.
Komentarz
-
Komentarz